باستان‌شناسان مصری کشف کردند

کشف تابوت‌های ۲۵۰۰ ساله در گورستان سقاره+ جزئیات

باستان‌شناسان مصری صد‌ها تابوت چوبی و مجسمه‌‎ برنزی ۲۵۰۰ ساله در گورستان باستانی سقاره کشف کردند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از ای. بی. سی نیوز، باستان‌شناسان مصری دو ماه بعد از کشف ۵ مقبره تاریخی سقاره در نزدیکی قاهره، یک گنجینه تاریخی دیگر کشف کردند. رئیس شورای عالی آثار باستانی مصر، گفت: بزرگترین نهانگاه مجسمه‌های برنز در قبرستان بوباستیان کشف شد که نامش را از ایزدبانوی باستانی به نام باستت می‌گیرد، ایزدبانویی که معمولا به عنوان زنی با سر گربه تصویرمی‌شد.

مصطفی وزیری افزود: در این عملیات کاوش، ۱۵۰ مجسمه برنزی از خدایان مصر باستان از جمله باستت، آنوبیس، اوزیریس، آمون، ایزیس، نفرتوم و حاثور کشف شد.

وی با بیان کشف یک مجسمه از ایمهوتپ اظهار امیدواری کردبه زودی مقبره وی را نیز کشف کنند. ایمهوتپ یک معمار معروف در دوران مصر باستان بود که گفته می‌شود هرم پلکانی چهار هزار و ۷۰۰ساله را در قرن بیست و هفتم قبل از میلاد طراحی کرده است.

رئیس شورای عالی آثار باستانی مصر همچنین با اشاره به کشف این مجسمه‌ها، افزود: باستان‌شناسان مصری دو گور چاهی حاوی ۲۵۰ تابوت چوبی را نیز کشف کردند که هنوز مهروموم و حاوی اجساد مومیایی‌ها بودند. قدمت این تابوت‌ها به چیزی حدود ۷۴۷ تا ۳۳۲ سال قبل از میلاد باز می‌گردد.

درادامه وزیری اضافه کرد: یکی از مهمترین یافته‌های این عملیات، کشف اولین پاپیروس سالم در بیش از ۱۰۰ سال گذشته است که احتمالا نوشته‌هایی از کتاب مردگان روی آن حک شده‌اند. کتاب مردگان مجموعه‌ای از متون تدفینی است که در آیین خاک‌سپاری مصریان مورد استفاده قرار می‌گرفت. وزیری در این باره گفت: یافته‌های اولیه حاکی از آن است که این پاپیروس لوله شده ۹ متر طول دارد. این پاپیروس برای مطالعات بیشتر به آزمایشگاه‌های موزه مصر فرستاده شده است.

عملیات کاوش در سقاره در سال‌های اخیر به رشته‌ای از اکتشافات هیجان‌انگیز منجر شده است که از آن جمله می‌توان به کشف آرامگاه ۴۴۰۰ساله یک کشیش سلطنتی به نام Wahtye در سال ۲۰۱۸ و کشف صدها حیوان مومیایی شده و مجسمه در سال ۲۰۱۹ اشاره کرد.

Share