دفاع عیسی کلانتری از پتروشیمی میانکاله؛ شمالیها نمیتوانند همیشه نقش خدماتی را بازی کنند

عیسی کلانتری گفت: پروژه میانکاله برخلاف اسمش در تالاب میانکاله نیست و حدود پنج کیلومتر با تالاب فاصله دارد. اگر پروژه در تالاب میانکاله بود، سازمان محیط زیست میتوانست جلوی آن را بگیرد. سازمان محیط زیست مسئول ۱۹ میلیون هکتار منطقه حفاظتشده است و هیچ پروژهای نباید در مناطق حفاظتشده اجرا شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، روزنامه شرق با عیسی کلانتری رئیس سازمان محیط زیست در دولت قبل در باره پتروشیمی میانکاله گفتگو کرده است. که بخشی از این مصاحبه را میخوانید:
چرا به پتروشیمی میانکاله مجوز دادید؟
پروژه میانکاله برخلاف اسمش در تالاب میانکاله نیست و حدود پنج کیلومتر با تالاب فاصله دارد. اگر پروژه در تالاب میانکاله بود، سازمان محیط زیست میتوانست جلوی آن را بگیرد. سازمان محیط زیست مسئول ۱۹ میلیون هکتار منطقه حفاظتشده است و هیچ پروژهای نباید در مناطق حفاظتشده اجرا شود.
درباره منابع آبی هم وزارت نیرو مجوزهای لازم را میدهد و در سال ۹۸ سازمان محیط زیست با هماهنگی این وزارتخانه اعلام کرد که هیچ پالایشگاه و پتروشیمی و کارخانه فولادی نباید در درون سرزمین یعنی نواحی مرکزی فلات ایران ساخته شود و این صنایع باید کنار سواحل دریا یا آبهای مرزی مستقر شوند؛ بنابراین استقرار پتروشیمی میانکاله کنار دریای مازندران از نظر قانون مشکلی نداشته است و میتواند آب مورد نیاز خود را طبق ضوابط ابلاغی از دریا برداشته و شیرین کند و مورد استفاده قرار دهد.
پتروشیمی میانکاله مجوز محیط زیست را گرفته بود یا نه؟
آنها مجوز وزارت نفت را داشتند و محیط زیست نمیتوانست جلوی این کار را بگیرد. چرا که قرار نیست توسعه کشور متوقف شود. شمالیها که نمیتوانند همیشه نقش خدماتی را برای مسافران شمال بازی کنند؛ باید صنایع و کارخانجات بزرگ داشته باشند. معتقد به توسعه پایدار هستم. محیط زیست و توسعه از هم جدا نیستند، شما نه میتوانی جلوی توسعه را به بهانه حفظ محیط زیست بگیری و نه میتوانی اجازه دهی توسعه، محیط زیست را فدا کند. پتروشیمی که سالانه درآمد یکمیلیارد دلاری دارد مهمتر است یا اینکه در ۹۰ هکتار زمین دو تن علوفه در هکتار تولید شود و ۱۵ تن گوشت دام بدهد که ۶۰ هزار دلار ارزش دارد؟ منطق اقتصادی و توسعه چه میگوید؟
شمال ایران با کمبود گاز مواجه است و بازار محصولات پتروشیمی منطقه قفقاز در مشت روسیه است. توجیه اقتصادی آن کجای داستان است؟
این موضوع را وزارت نفت باید توضیح دهد که طرح توجیهی پتروشیمی میانکاله چه بوده که به آن مجوز داده است؟ بالاخره سرمایهگذار پتروشیمی میانکاله هم دیوانه نیست که صدها میلیون دلار خرج کاری کند که توجیه اقتصادی ندارد.
این کی حرف حساب زد.
اجازه آلودگی شمال را ندهید.
پتروشیمی شمال باید تعطیل شود.
همه ایران آلوده است غیر شمال.
خدمتکار هم خودتی .
شمال :
مرکز تولید ؛
برنج.
چای .
ابریشم .
بادام و فندق و بسیاری دیگر.
میوه .
سبزیجات .
پنبه .
دام.
طیور.
و بسیاری تولیدات کارخانه ای.
و خیلی از تولیدات دیگر است .
خدماتی هم همولایتی تو هستند که از تولیدات شمال می خورند .
همچین لم داده روی مبل انگار پادشاه هندوستانه
اگر علوفه تولید شود گوشت تولید شود در مبحث غذا به خودکفایی خواهیم رسید. و از این راه همه مردم کشور سود خواهند برد. درصورتیکه در پتروشیمی سود آن به جیب عده خاصی از جمله این آقای به اصطلاح اقتصاد دان و محیط زیست شناس خواهد رفت. و مردم فقط محصولات چندبرابر قیمت جهانی آن را تحمل خواهند کرد. دوم اینکه تخریب محیط زیست اولین کار این کارخانه خواهد بود آقای کلانتری اگر چشم خود را باز می کرد می دید که شیرابه زباله سروان چه تخریبی از خود روی زرجوب، گوهررود رشت و تالاب انزلی که بیش ۵۰ تا ۱۰۰کیلومتر از آن فاصله دارند برجای گذاشته است.
از جنوب ایران درس عبرت بگیرید. از خوزستان درس عبرت بگیرید. پتروشیمی و نفت و گاز سودش فقط برای دولت یا سهامدار بخش خصوصی است و آلودگی اش برای مردم بومی. اگر پتروشیمی و نفت باعث آبادانی است الآن خوزستان باید بهترین شهر ایران با کمترین میزان بیکار باشد. شما در همین چندساله ببین چند نفر از خوزستان به استانهای دیگر مهاجرت کردند.
آقایان محترم تخریب محیط زیست درمان ندارد . الآن راهکار مملکت برای مقابله با ریزگرد چیست؟ تعطیل کردن مدارس و …!
شمال که مرکز فاضلاب و زباله شده میخواهند پتروشیمی هم بسازند که افتخارات آلوده کردن محیط زیست کامل شود.
شما اگر برنامه و علم وجدان داشتی در مورد کشاورزی و گردشگری ، وضع مملکت اینگونه نمی شد.
از یک چنین فردی با سوابقی که دارد چه انتظاری دارید …
ورود محصولات تراریخته به ایران ، طرح بایوجمی ، موافقت با انتقال آب دریای گیلان ، و و و و ….. که همگی از جمله شاهکارهای قبلی این شخص است …