آلزایمر و ۴ خوراکی بسیار مفید | نسخهای که اصلا پیچیده نیست!
وقتی صبحت از غذاهای مفید برای مغز به میان میآید، ماهیهای چرب اغلب در صدر لیست قرار میگیرند. این نوع ماهی شامل سالمون، قزل آلا، ماهی تن، شاه ماهی و ساردین است که همگی منابع غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ به شمار میروند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از عصر ایران، آلزایمر در ارتباط مستقیم با مغز است و مواد غذایی که هر روزه مصرف میکنیم نه تنها در حفظ سلامت مغز نقش دارند، بلکه میتوانند عملکردهای ذهنی مشخص مانند حافظه و تمرکز را بهبود ببخشند…
در ادامه ۴ خوراکی مفید و اثرگذار بر آلزایمر مورد اشاره قرار میگیرد.
تمامی مواردی که در ادامه بررسی میشوند، با استناد به اطلاعات منتشر شده توسط مرکز ملی پزشکی مکمل و جایگزین و همچنین مرکز ملی اطلاعات زیست فناوری آمریکا دستهبندی شدهاند:
ماهی چرب و آلزایمر
وقتی صبحت از غذاهای مفید برای مغز به میان میآید، ماهیهای چرب اغلب در صدر لیست قرار میگیرند. این نوع ماهی شامل سالمون، قزل آلا، ماهی تن، شاه ماهی و ساردین است که همگی منابع غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ به شمار میروند.
حدود ۶۰ درصد از مغز ما از چربی ساخته شده است و نیمی از این چربی نیز اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. مغز از امگا ۳ برای ساخت سلولهای عصبی استفاده میکند و از این رو چربیهای مذکور برای یادگیری و حافظه ضروری هستند.
به گفته محققان امگا ۳ ممکن است زوال ذهنی مرتبط با افزایش سن را کاهش دهد و به پیشگیری از بیماری آلزایمر کمک کند. از طرف دیگر، عدم دریافت امگا ۳ کافی با اختلالات یادگیری و همچنین افسردگی مرتبط است.
قهوه و آلزایمر
اگر شما هم از طرفداران سفت و سخت قهوه صبحگاهی هستند، خوشحال خواهید شد که بدانید تا چه اندازه برای سلامتیتان عالی است.
دو جزء اصلی قهوه یعنی کافئین و محتوای آنتی اکسیدانی میتوانند به سلامت مغز کمک فراوانی کنند. کافئین موجود در قهوه اثرات مثبت زیادی بر مغز دارد، از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
– افزایش هوشیاری: کافئین با مسدودسازی آدنوزین؛ یک پیام رسان شیمیایی که باعث خواب آلودگی میشود، مغز را هوشیار نگه میدارد.
– بهبود خلق و خو: کافئین همچنین ممکن است ترشح برخی از انتقال دهندههای عصبی مانند دوپامین که سبب احساس خوب میشوند را هم تقویت کند.
– افزایش تمرکز: یک مطالعه نشان داد که مصرف کافئین منتج به بهبود کوتاه مدت در توجه و هوشیاری شرکت کنندگانی شد که تستهای شناختی استاندارد را تکمیل کرده بودند.
نوشیدن قهوه در درازمدت همچنین با کاهش خطر بیماریهای عصبی مانند پارکینسون و آلزایمر مرتبط است. بیشترین میزان کاهش خطر در بزرگسالانی مشاهده شد که ۳-۴ فنجان در روز مصرف میکردند. این مکانیسم میتواند تا حدی به علت غلظت بالای آنتی اکسیدانهای قهوه باشد.
زردچوبه و آلزایمر
زردچوبه اخیرا سر و صدای زیادی به پا کرده است. این ادویه زرد رنگ عنصری کلیدی در پودر کاری است و فواید زیادی برای مغز دارد.
کورکومین ماده فعال زردچوبه است که از سد خونی مغزی عبور میکند. به این معنی که میتواند مستقیما وارد مغز شود و برای سلولهای عصبی مفید باشد.
این ترکیب آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قوی با مزایای مغزی زیر مرتبط است:
– ممکن است برای حافظه مفید باشد: کورکومین میتواند به بهبود حافظه در افراد مبتلا به آلزایمر کمک کند. همچنین ممکن است به پاکسازی پلاکهای آمیلوئیدی که مشخصه این بیماری هستند نیز یاری برساند.
– به درمان افسردگی کمک میکند: کورکومین باعث افزایش سروتونین و دوپامین میشود که هر دو در بهبود خلق و خو موثر هستند. یک بررسی نشان داده که کورکومین میتواند علائم افسردگی و اضطراب را در صورت استفاده در کنار درمانهای استاندارد در افراد مبتلا به افسردگی بهبود ببخشد.
– به رشد سلولهای جدید مغزی کمک میکند: کورکومین فاکتور نورونزایی مشتق شده از مغز را تقویت میکند. این فاکتور نوعی هورمون است که در زمینه رشد سلولهای مغزی نقش دارد. ترکیب مذکور همچنین ممکن است به تأخیر افول ذهنی مرتبط با سن هم یاری برساند، اما تحقیقات بیشتری در این حیطه نیاز خواهد بود.
باید به خاطر داشته باشیم که در اکثر مطالعات از مکملهای کورکومین غلیظ در دوزهای ۵۰۰ تا ۲۰۰۰ میلیگرم در روز استفاده میشود که بسیار بیشتر از کورکومینی است که اکثر مردم هنگام استفاده از زردچوبه به عنوان ادویه وارد بدن خود میکنند. این موضوع به این دلیل است که زردچوبه تنها از حدود ۳ تا ۶ درصد کورکومین تشکیل شده است.
بنابراین در حالی که افزودن زردچوبه به غذا مفید است، اما برای به دست آوردن نتایج گزارش شده در این دسته از مطالعات، نیاز به استفاده از مکمل کورکومین تحت نظر پزشک یا داروساز خواهیم داشت.
کلم بروکلی و آلزایمر
کلم بروکلی مملو از ترکیبات گیاهی قدرتمند از جمله انواع آنتی اکسیدانها است. علاوه بر این ویتامین K بسیار بالایی دارد و بیش از ۱۰۰ درصد از مصرف روزانه توصیه شده (RDI) را در یک فنجان (۱۶۰ گرمی) از کلم بروکلی پخته شده تامین میکند.
این ویتامین محلول در چربی به منظور تشکیل اسفنگولیپیدها ضروری است؛ نوعی چربی که به طور متراکم در ماده سفید سیستم اعصاب مرکزی یافت میشود.
چندین مطالعه در بزرگسالان مسن تر، مصرف بیشتر ویتامین K را با حافظه و عملکردهای شناختی بهتر مرتبط دانسته اند. علاوه بر ویتامین K، بروکلی حاوی ترکیباتی است که به اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی معروف هستند و ممکن است به محافظت از مغز در برابر آسیب کمک کنند.
از جمله دیگر مواد غذایی مفید برای سلامت مغز و همچنین کمک به بیماران آلزایمری میتوان از موارد زیر نام برد:
– تخمه کدو
– شکلات تلخ
– آجیل
– پرتقال
– تخم مرغ
-چای سبز
– بلوبری
دیدگاه