۴۴ درصد فارغ التحصیلان دانشگاهی بیکار هستند | این سیستم آموزش موفق نیست
معاون وزیر علوم با بیان اینکه ۴۹ پارک علم و فناوری در کشور فعال است، تصریح کرد: ۳۵۰ شرک فنآوری و ۱۳۰ شرکت دانش بنیان در پارک علم و فناوری خراسان رضوی مستقر است که با پیگیری انجام شده حدود ۶ هزار شغل پایدار در بستر دانش بنیان شکل گرفته که جای تقدیر دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، به نقل از ایرنا، علی خیرالدین افزود: حدود ۴۴ درصد فارغ التحصیلان دانشگاهی بیکار هستند و از سوی دیگر ۴۴ درصد بیکاران نیز فارغالتحصیل دانشگاه هستند که نشان میدهد این سیستم آموزش، تاکنون آن طور که باید و شاید در بخش اشتغال دانش آموختگان موفق نبوده بلکه باید رویکردها تغییر کند و مهارتورزی و مهارت آموزی در دستور کار قرار گیرد.
وی با اشاره به تشکیل جلسات متعدد در شورای گسترش ادامه داد: در این جلسات این موضوع به صورت جدی دنبال می شود و نیاز است تا متناسب با آن سرفصلهای آموزشی به روز رسانی شود.
معاون وزیر علوم با بیان اینکه از سال گذشته و با تشکیل دولت سیزدهم و با نظر مثبت وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری تغییری در حوزه ستادی این وزارتخانه رخ داده است، خاطر نشان کرد: معاونت فناوری و نوآوری تشکیل شد تا این وزارتخانه بتواند به صورت جدی فعالیت خود را در حوزه تولید، پیگیری کند.
وی با اشاره به پیام نوروزی رهبر معظم انقلاب و نامگذاری امسال با عنوان “تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین” گفت: ما نیز براساس شعار و فرمان امسال که باید اجرایی شود، برنامه های متنوعی در دستور کار داریم؛ زیرا تولید باید مبتنی بر نیاز و دانش باشد تا بهره وری افزایش پیدا کرده تا شرکتهای دانش بنیان بتوانند در موضوع اشتغال تاثیرگذار باشند.
خیرالدین افزود: بنابراین ابتدا باید نیازهای کشور احصا شود و به همین دلیل در وزارت علوم و در مجموعه معاونت فناوری و نوآوری، سامانه “نظام ایدهها و نیازها” که به” نان “مشهور است، ایجاد شد. در این نظام به دنبال این هستیم که تمام نیازهای کشور بر اساس حوزه موضوعی و جغرافیایی، طبقهبندی شود تا درنهایت بتوانیم نقشه جامع نیاز کشور را ترسیم کنیم.
وی با استقبال از طرح ایده های جدید و نوین گفت: این سامانه پیش نیاز موضوع شرکتهای دانش بنیان و واحدهای فناوری خواهد بود؛ زیرا در این شرکت ها ایده شکل گرفته به نمونه آزمایشگاهی تبدیل شده و سپس منتج به محصول میشود.
معاون وزیر علوم اضافه کرد: همچنین طرح دست یار فناوری از حدود ۳ ماه پیش راهاندازی شد تا دانشجویان علاقه مند به حوزه فناوری بتوانند وارد این حوزه شوند و پارکهای علم و فناوری میزبان این طرح هستند.
وی بیان کرد: دانشجویان به مدت ۶ ماه در شرکتهای دانش بنیان و واحدهای فناور فعالیت خواهند کرد و در عین حال دستمزد نیز دریافت میکنند تا درنهایت با حوزه فناوری آشنا شوند.
خیرالدین به موضوع بورسیه دانشجویان توسط شرکت های بزرگ اشاره کرد و گفت: این رویکرد موجب میشود تا دانشجویان بدانند قرار است برای چه کاری تربیت شوند و دانشگاه ها نیز وظیفه خود را در موضوع آموزش به خوبی ایفا کنند.
وی به فعالیتهای پارک علم و فناوری خراسان رضوی اشاره کرد و افزود: این پارک جزو قدیمیترین و قویترین پارکهای کشور است که در سال گذشته توانست در میان پارکهای علم و فناوری کشور برتر شود.
معاون وزیر علوم با بیان اینکه ۴۹ پارک علم و فناوری در کشور فعال است، تصریح کرد: ۳۵۰ شرک فنآوری و ۱۳۰ شرکت دانش بنیان در پارک علم و فناوری خراسان رضوی مستقر است که با پیگیری انجام شده حدود ۶ هزار شغل پایدار در بستر دانش بنیان شکل گرفته که جای تقدیر دارد.
دیدگاه