زلنسکی: خرابی در بورودیانکا “خیلی هولناکتر” از بوچا است | روسیه سر و کاری با حقوق بشر ندارد
بوچا و بورودیانکا هر دو در اطراف کییف قرار دارند و با نزدیک شدن نیروهای روسیه به پایتخت شاهد نبردهای شدیدی بودند. نیروهای روسیه اکنون از این منطقه عقب نشینی کردهاند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در نطق تازه خود در روز پنجشنبه گفته است که میزان خرابیها در شهر بورودیانکا “خیلی هوناکتر” از آنچیزی است که قبلا در شهر مجاور بوچا آشکار شده است.
او که از کییف صحبت میکرد، گفت: “جستجو در میان آوار در بورودیانکا شروع شده. وضعیت در آنجا خیلی هولناکتر است. شمار قربانیان اشغالگران روس در آنجا حتی بیشتر است.”
بوچا و بورودیانکا هر دو در اطراف کییف قرار دارند و با نزدیک شدن نیروهای روسیه به پایتخت شاهد نبردهای شدیدی بودند. نیروهای روسیه اکنون از این منطقه عقب نشینی کردهاند.
زلنسکی در بخش دیگری از سخنان خود شهامت اوکراینیها را ستود؛ شجاعتی که به گفته او باید در اطراف جهان فراگیر شود.
او گفت: “اگر همه جهانیان حداقل ۱۰ درصد شجاعت ما اوکراینیها را داشتند، هیچ خطری متوجه قوانین بینالمللی نمیشد. هیچ خطری متوجه آزادی ملتها نمیشد. ما شجاعت را منتشر خواهیم کرد.”
رئیس جمهوری اوکراین گفت که “شجاعت نشان ماست” و بار دیگر خواستار اعمال تحریمهای جسورانهتر علیه روسیه شد.
او گفت ارسال تسلیحات بیشتر به اوکراین برای استفاده مقابل روسیه “قویترین تحریمی است که میتواند علیه روسیه وجود داشته باشد.”
او همچنین به تعلیق عضویت روسیه از شورای حقوق بشر سازمان ملل واکنش نشان داد: “روسیه خیلی وقت است که سر و کاری با مفهوم حقوق بشر ندارد. این وضع شاید روزی تغییر کند. فعلا دولت روسیه و ارتش روسیه بزرگترین تهدید برای آزادی، برای بشر، و مفهود حقوق بشر در زمین هستند که واضح است.”
پسکوف: میپذیریم که روسیه “تلفات قابل توجهی” را متحمل شده است
سخنگوی کرملین در مصاحبهای اذعان کرد که روسیه «تلفات قابلتوجهی» را متحمل شده است و آن را یک «تراژدی بزرگ» خواند.
در اقدامی نادر، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین این اظهارات را در مصاحبه با اسکای نیوز عنوان داشته است.
روسیه در مورد “تلفات نیروهای خود” اطلاعات زیادی ارائه نکرده است. اعداد و ارقام قبلی گزارش شده توسط مسکو، “به طرز قابل توجهی” کمتر از برآوردهای اوکراین و ناتو بوده است.
پسکوف در اظهارات خود عنوان داشت: روسیه از روی “حسن نیت” خود، نیروهایش را از چرنیهیف و کییف خارج کرده است. روسیه نشان میدهد که آماده است تا شرایط راحتی را برای ادامه مذاکرات ایجاد کند.
این در حالیست که مقامات آمریکا و جان کربی، سخنگوی پنتاگون درخصوص خارجسازی نیروهای روسیه “خوشبین” نیستند و مدعی شدهاند که “این یک خروج واقعی نیست، بلکه تجدید قواست”.
سخنگوی کرملین همچنین اتهاماتی که درخصوص بوچا و سایر مناطق در اوکراین علیه روسیه وارد شده است را رد کرد و گفت: وضعیت در اوکراین “صحنه سازی” شده و چیزی بیش از این نیست.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: ما اینکه ارتش روسیه چنین جنایاتی را در خیابانهای بوچا مرتکب شده باشد، رد میکنیم.
پسکوف همچنین افزود که روسیه “دلایل بسیار جدی” برای این باور دارد که بمباران یک زایشگاه در ماریوپل “جعلی” بوده است.
سخنگوی کرملین در نهایت تاکید کرد که حمله روسیه به اوکراین، یک “عملیات ویژه نظامی” است.
لاوروف: روسیه به گفتوگو با اوکراین ادامه میدهد
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفت: با وجود تمامی اقدامات تحریک آمیز، هیات روسی به روند مذاکرات، پیشبرد پیش نویس توافقی که شامل مواضع کلیدی و درخواستهای اولیه ماست، ادامه میدهد.
لاوروف همچنین خاطرنشان کرد که کییف پیش نویس یک توافق را ششم آوریل ارائه کرد که شامل خروج از مفاد مطرح و ثبت شده در نشست ۲۹ مارس ۲۰۲۲ استانبول است.
وی همچنین ادامه داد: ناتوانی مقامهای اوکراینی برای دستیابی یک توافق به برنامههای آنها برای طولانی کردن و حتی تضعیف مذاکرات اشاره دارد. ما آن را دلیلی بر این واقعیت میدانیم که دولت کییف توسط واشنگتن و متحدانش کنترل میشود که ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری این کشور را برای ادامه فعالیتهای نظامی تحت فشار قرار میدهند.
ولادیمیر مدینسکی، رئیس هیات روسی در مذاکرات با اوکراین نیز پس از دیدار گفته بود که کیِیف پیشنهادی مکتوب برای توافق بین طرفهای مورد نظر داده است.
وی همچنین بیان کرده بود که مسکو پیشنهادها را بررسی میکند و نظرات خود را نیز ارائه میدهد.
دیدگاه