یادداشتی از مسعود مجاوری؛

با نان مردم بازی نکنید

خدا پدرتان را بیامرزد، آدمی متحیر می‌شود ازاین همه خلاقیت‌تان برای رتق و فتق امور. آنقدر بداهه‌پردازی در امور ملت دارید که اگر با همین فرمان جلو برویم به توصیه آن بزرگوار بایدعمل کنیم (اسمش را نمی‌آورم چون همه میشناسیدش) و مثل یمنی‌ها لنگ بپوشیم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، مسعود مجاوری در یادداشتی نوشت:

خدا پدرتان را بیامرزد، آدمی متحیر می‌شود ازاین همه خلاقیت‌تان برای رتق و فتق امور. آنقدر بداهه‌پردازی در امور ملت دارید که اگر با همین فرمان جلو برویم به توصیه آن بزرگوار بایدعمل کنیم (اسمش را نمی‌آورم چون همه میشناسیدش) و مثل یمنی‌ها لنگ بپوشیم.

من نمی‌دانم اگر «ماهاتیر محمد» هم همین کارها را در مالزی میکرد آیا می‌توانست کشورش را به باشگاه ممالک پیشرفته ببرد یا نه؟ هرچه هست اندازه مدیران وطنی خودمان کاربلد نبود. این را با اطمینان خاطرمیگویم.

جانم برایتان بگوید که لابد خبر حذف ارز ترجیحی یا همان۴۲۰۰تومانی سابق راشنیدید. تا اینجای کار ظاهرا اشکالی نیست زیرا قرار است رانتی که قبلا در دست عده‌ای میچرخید، حالا بصورت کاملا «هدفمند» به دست مصرف کننده نهایی برسد و گره کار ملک و ملت را باز کند. بسار خوب…

فرض کنید شما کارخانه سوسیس کالباس داشتید و با ارز۴۲۰۰ تومانی گوشت منجمد از برزیل وارد میکردی و به قیمت کیلویی دو دلار و پس از تبدیلش به سوسیس کالباس نسبتا مرغوب و باخلوص۵۰درصد؛ قیمت تمام شده هرکیلو محصولات حدودا کیلویی۱۲تا۱۵ هزار تومان میشد و حالا باید محصول نهایی را حداکثر کیلویی ۲۵تا۳۰هزار تومان دست مشتری برسانی در حالیکه قیمت کف بازار سوسیس کالباس بین ۹۰تا۱۴۰ هزار تومان و درمواردی بسیار بیشتر از اینها ست.

دولت فخیمه هم چون به فکر من و شمای ملت است و میخواهد جلوی سودهای نامشروع یک مشت بی‌وجدان ظالم را بگیرد دستور حذف ارز۴۲۰۰تومانی را از سبد مصرفی مردم داده است و برای اینکه تیرو ترکش حذف ارز ترجیحی ته مانده خرده نان سفره مردم را با خودش نبرد میخواهد در قالب یارانه و بصورت نقدی مابه التفاوت این قیمت را به حساب سرپرست خانوار واریز کند. مثلااگر با حذف ارز ترجیهی قیمت مرغ از کیلویی۳۰هزار تومان به۸۰هزارتومان رسید با فرض مصرف۲کیلو مرغ در خانوار، ماهانه دوتا۵۰هزار تومان مابه التفاوت قیمت۳۰تومنی دیروز و۸۰تومنی امروز رابه خود مردم بدهد و خیرش را ببیند.

حالا خودتان حساب کنید که اگر این اتفاق در عرصه دارو ودرمان بیفتد چه میشود (گفته‌اند ارز دارو را حذف نمیکنیم، الله اعلم).

اطلاع دقیقی از نحوه محاسبه یارانه حاملهای انرژی ندارم اما از فیشهای آب و برق و گاز بر می‌آید که «واقعی سازی» هزینه انرژی خانوار را جلوتر وبصورت پلکانی اجرا کرده اند.
نمیدانم اگر قرار بود معادلات اقتصادی را به اینصورت حل کرد اساسا چرا ما اینهمه سال با مشکلات معیشتی دست و پنجه نرم کردیم چرا اجازه دادید «شاخص فلاکت» یا همان تلفیق تورم و بیکاری توامان به حوالی۵۰درصد برسد؟ اگر حل مسائل اینقدر ساده بودچرا آمار حاشیه نشینی و «بدمسکنی» به مرز بحران رسیده است؟

آقایان؛ اقتصاد مثل دومینو است و اگر یکجایش را دستکاری کنید ده جای دیگرش پایین و بالا می شود اقتصاد شوخی ندارد.

لابه لای خبرها دیدم که قیمت هرکیلو آرد نان فانتزی را به چند صد هزار تومان رسانده‌اید و ازاین به بعد هر قرص نان فانتزی را باید به چند برابر قیمت یکماه پیش بخریم. اینطور پیش برودنان فانتزی هم ازسبد مصرفی ما به «سبدحسرتی» پر می‌کشد و فقط کسانی که سوار «لکسوس» می شوند توان خریدنان فانتزی را دارند.

البته گرانی نان فانتزی بد فکری هم نیست و می‌توانید «تاب آوری مردم» را اندازه گیری کنید آیا برای بیکاری ناشی ازآن هم فکری کرده اید؟ نکند شما هم مثل آن مدیر با «تدبیر» که اتفاقا به او رای داده بودم، غافلگیر شوید و در فردای اعلام قیمت‌ها از آنچه رخ داده باخبر شوید؟!

بزرگواران؛ بازی کردن با نان مردم هنر نیست. حالا وقت مناسبی برای آزمودن تاب و توان مردم نیست اگر فقط به آمارهای حاشیه نشینی و فلاکت توجه می‌کردید این راه را نمی‌رفتید.

عزیزان؛ اگر آمار مصرف انرژی بالاست بخاطر ارزان بودن انرژی-بقول شماها-نیست کما اینکه با توجه به درآمد مردم، انرژی هم ارزان نیست. شما که «مقررات ملی ساختمان» را نوشتید و اجرا نکردید، وسیله گرمایشی و سرماشی پرمصرف دست خانواده دادید، حالا تاوان مصرف بالا را پای فیش آب و برق ما مینویسید؟ اینهمه سازمان عریض و طویل نظارتی و قضایی دارید آنوقت نمیتوانید با کد رهگیری مشخص کنید روغن وارداتی از مالزی و یا گندم وارداتی از آرژانتین در کدام کانتیر موجود است و به کدام انبار منتقل شده است؟! با حساب و کتاب ریخت و پاش شرکتهای دولتی کاری ندارم که گاه و بیگاه خبر نجومی بگیرانش گوش فلک را کر می‌کند و هیچکس در پی ریخت و پاشها و سوء هزینه کردشان هم نیست که اگر فقط همینها را درست مدیریت و نظارت کنید کار ملک و ملت به قاعده می‌شود.

جای اینکه فشار اداره امور را سمت مردم بگیرید با جدی کردن نظارتها، حجم دولت را کوچک کنید تا نیازی نباشد هزینه اداره کشور را از سفره مردم کم کنید. با «نان» مردم بازی نکنید دود این آتش اول از همه به چشم خودتان می‌رود.

می‌دانم گوش شنوایی نیست من وظیفه داشتم بگویم، حالا خود دانید…

 

Share