رئیسی در سفر به گلستان؛

فکر خشک شدن خلیج گرگان را از سرتان بیرون کنید | امید ما به معجزه در وین نیست

رئیس‌جمهور اعتماد مردم را مهم‌ترین سرمایه کشور خواند و از مسئولان استان گلستان خواست با مدیریت جهادی و به فعلیت رساندن ظرفیت‌های مغفول‌مانده این استان، تحولی محسوس و ملموس برای مردم بیافرینند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در ادامه برنامه‌های سفر خود به استان گلستان در شورای اداری این استان، گفت: توفیقی است که امروز در جمع مردم گلستان بودیم اما متأسفانه شرایط کرونا اجازه نداد در اجتماعات مردم حضور پیدا کنیم.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اجرایی شدن مصوبات سفر به استان گلستان، گفت: این مصوبات ناظر به حل تمامی مسایل استان نیست، بلکه اولویت‌های استان برای حل مشکلات است.

دکتر رئیسی افزود: اعتبارات لازم برای اجرای مصوبات سفرهای استانی اختصاص یافته و مصوبات سفرهای گذشته در حال اجرایی شدن است، چرا که قرار است دولت صادق‌الوعد باشد.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه وزرا و مدیران باید مصمم به اجرایی کردن مصوبات باشند، گفت: کار در این زمینه کار روزمره نباید باشد، بلکه نیازمند یک کار جهادی هستیم. انتظار از مدیران استان گلستان، کار جهادی و آنچه امروز مورد نیاز است، رویکرد تحولی است. تحولی که البته باید فرایندها در آن اصلاح شود.

آیت‌الله رئیسی با اشاره به معطل ماندن برخی ظرفیت‌ها و فرصت‌ها در این استان، گفت: در منطق دولتمردان «نمی‌شود» و «نخواهد شد» نباید باشد. منطق ما، منطق ما می‌توانیم است.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه باید شاهد باز شدن گره‌های مشکلات مردم باشیم، تصریح کرد: امکان باز شدن گره‌ها به دست شما مدیران وجود دارد.

دکتر رئیسی در مورد اهمیت احیاء خلیج گرگان، گفت: این ثروت اینقدر عظیم است که من نمی‌دانم چگونه آن را توصیف کنم. حتماً باید خلیج گرگان احیاء شود. لایروبی و رسوب‌زدایی سریع انجام شود و راه‌های ورود آب دریا به این خلیج باز شود.

آیت‌الله رئیسی خطاب به مسئولان گلستان گفت: فکر خشک‌شدن خلیج گرگان را از سرتان بیرون کنید از صبح مسئولان استان فرضیه احتمالی خشک‌شدن خلیج گرگان را مطرح می‌کنند، من به مسئولان گفتم اصلا این فرضیه را مطرح هم نکنید.
دکتر رئیسی تاکید کرد: فرضیه‌تان باید احیای خلیج باشد و از همین فردا باید کارهای احیا و رسوب‌زدایی آغاز شود.

رئیس‌جمهور در مورد اهمیت جزیره آشوراده، گفت: این ظرفیت و ثروت خدادادی می‌تواند بخشی از مشکلات اشتغال استان را رفع کند.

امروز به این جزیره رفتم و از همه موانع و مشکلات موجود اطلاع یافتم، اما هیچ حجتی برای تعلل در توسعه گردشگری در جزیره آشوراده وجود ندارد و ظرف مدت حداکثر ۱۰ روز جلسه هماهنگی آن باید برگزار شود.

آیت‌الله رئیسی در ادامه با اشاره به برخی از مصوبات سفر خود به استان گلستان، گفت: باید به تعاونی‌ها توجه جدی و موانع فعالیت کارخانه‌جات و گارگاه‌های تولیدی تعطیل یا نیمه‌تعطیل برطرف شود. آقای استاندار تیمی برای حل این مشکلات تعیین کند.

رئیس‌جمهور با تأکید بر صیانت از جنگل و سواحل، تصریح کرد: جنگل‌ها به عنوان ثروت ملی باید حفظ شود. اگر همت مدیران باشد باید در مدت کوتاه شاهد تحول در استان گلستان باشیم و مردم آن را حس کنند.

دکتر رئیسی در پایان مهم‌ترین سرمایه کشور و نظام حکمرانی را اعتماد مردم دانست و در این باره تأکید کرد: دو مؤلفه قدرت و امنیت ملی در کشور ما با حضور همیشگی مردم در صحنه تامین و تضمین می‌شود.

منتظر معجزه در وین نیستیم و در کنار تلاش برای رفع تحریم‌ها، دنبال خنثی‌سازی تحریم‌ها با تکیه بر مردم ایران هستیم

رئیسی شامگاه جمعه در پایان سفر به استان گلستان در جمع خبرنگاران و در تشریح دستاوردهای این سفر گفت: نیازها و مشکلات گلستان از چندی قبل در نشست‌های کارشناسی با مسئولان استان و مسئولان مرتبط در دولت بررسی شده و مصوبات لازم برای رفع این مشکلات تهیه شده و در نهایت در جلسه‌ای با حضور معاون اول رئیس جمهور نهایی شده بود.
رئیس جمهور با بیان اینکه استان گلستان یکی از قطب‌های کشاورزی کشور است، افزود: در استان گلستان برخلاف اکثر مناطق کشور جمعیت روستاها کاهش نیافته و لذا در این سفر بیشترین اعتبارات تخصیص یافته به گلستان، به حوزه کشاورزی تخصیص یافت تا دغدغه‌های مردم استان در زمینه کشاورزی را کاهش دهد.
دکتر رئیسی همچنین درباره وضعیت صنعت استان گلستان اظهار داشت: در استان گلستان شهرک‌های صنعتی هم داریم، اما صنعت در استان آنچنان که باید رونق ندارد و لذا مصوب شد کارگروهی تشکیل شود تا زیر نظر استاندار و با حضور نمایندگان دستگاه‌های مرتبط ازجمله وزارت صمت، مشکلات صنایع نیمه تعطیل و دچار مشکل را هر چه سریع‌تر برطرف کند.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه بروز تنش‌های آبی در گلستان یکی دیگر از مسائل مطرح شده در جریان این سفر بود، تصریح کرد: مقرر شد تکمیل سدهای استان با اولویت در دستور کار قرار گیرد و برای رفع مشکل کم آبی تعدادی از روستاها نیز که دچار تنش آبی شدید هستند طرحی فوری برای حل این مشکل به تصویب رسید.
آیت‌الله رئیسی به بازدید خود از خلیج گرگان و جزیره آشوراده نیز اشاره و خاطرنشان کرد: مقرر شد کانال‌های آبرسانی به خلیج گرگان هر چه سریع‌تر لایروبی شوند و مشکلات اداری موجود برای بهره‌برداری بهینه از جزیره آشوراده نیز در مدت حداکثر ۱۰ روز برطرف شوند تا بتوان از این ثروت‌های عظیم خدادادی هم برای گلستان و هم برای کل کشور به شکل مفید و موثرتری بهره‌برداری کرد.
رئیس جمهور ادامه داد: درباره وضعیت جزیره آشوراده بحث‌های مختلفی مطرح شد که از نظر بنده هیچ کدام از مسائل مطرح شده دلیل قانع کننده‌ای برای معطل ماندن بهره‌برداری از این نعمت خدادادی نبود و لذا دستور دادم که پیچیدگی‌های نابجای اداری که باعث به وجود آمدن وضعیت فعلی این جزیره شده است، هر چه سریع‌تر برطرف شود.
دکتر رئیسی همچنین به بازدید از منطقه آزاد اینچه‌برون اشاره کرد و گفت: این منطقه می‌تواند یک مرکزیت بسیار خوبی برای صادرات و واردات به خصوص در زمینه واردات نهاده‌های دامی داشته باشد که از جمله نیازهای جدی استان گلستان نیز هست.
رئیس جمهور با بیان اینکه در این سفر مقرر شد حل مساله مرتبط با سوارکاری در گلستان به هیات سوارکاری استان واگذار شود، افزود: مساله دیگر مرتبط با گلستان احداث مجتمع پتروشیمی در گلستان بود که تا کنون فقط ۲۰ درصد پیشرفت داشته است. مقرر شد جذب سرمایه برای احداث این مجتمع از طریق هولدینگ‌های مرتبط داخلی هر چه سریع‌تر انجام شود.
آیت‌الله رئیسی همچنین به تصمیم‌گیری درباره فعال کردن تعاونی‌های غیرفعال استان گلستان اشاره و تصریح کرد: قرار شد وضعیت تعاونی‌ها در اقتصاد استان عطف به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی مورد بازنگری قرار گیرد و تعاونی‌‌های غیرفعال و نیمه فعال استان هر چه بیشتر در عرصه تولید فعال شوند.
رئیس جمهور همچنین در پاسخ به سوالی درباره وضعیت شغلی و حقوق خبرنگاران خاطرنشان کرد: اگر دولت بخواهد در زمینه حقوق و مزایا یک قشر خاص را مورد توجه قرار دهد، به طور طبیعی مورد سوال شاغلان در دیگر عرصه‌ها قرار خواهد گرفت. امروز اکثریت شاغلان و حقوق‌بگیران درخواست دارند حقوق و مزایای آنان متناسب‌سازی شود و لذا دولت تصمیم گرفته ساز و کاری طراحی کند که عدالت را در حقوق و مزایای همه حقوق‌بگیران برقرار کند.
دکتر رئیسی گفت: سازمان امور اداری و استخدامی مامور شده تا با یک بررسی دقیق و کارشناسی طرحی را برای سامان‌دادن و متناسب‌سازی حقوق اقشار و شاغلان مختلف تهیه کند که دیگر احساس تبعیض میان حقوق‌بگیران بخش‌های مختلف وجود نداشته باشد.
رئیس جمهور همچنین درباره برنامه دولت برای بهره‌گیری از ظرفیت کریدور شمال-جنوب برای توسعه شرق استان خزر و نقش این منطقه در سیاست گسترش روابط همسایگی دولت گفت: دولت تعامل با همه کشورهای دنیا را با اولویت کشورهای همسایه در دستور کار خود قرار داده است.

آیت‌الله رئیسی افزود: امروز روابط با همسایگان متناسب با ظرفیت‌های موجود نیست و تعاملات اقتصادی و تجاری ما با کشورهای همسایه می‌تواند در سطحی بسیار بالاتر باشد. در سفرهایی که در مدت سپری شده از آغاز فعالیت دولت به کشورهای همسایه داشتم بیش از پیش این مساله برای بنده محرز شد که ظرفیت‌های روابط همسایگی کشور آنچنان که باید در عمل محقق نشده است.
رئیس جمهور اظهار داشت: در سفر به ترکمنستان که اتفاقا با همین استان گلستان هم همسایه است، با مذاکرات انجام شده به این نتیجه رسیدیم که ظرفیت‌های زیادی برای ارتقای سطح روابط وجود دارد و یکی از این ظرفیت‌ها همین قرارداد سوآپ گازی بود که باعث می‌شود دیگر در مناطق شمالی کشور قطعی گاز نداشته باشیم.
دکتر رئیسی با بیان اینکه برخی اقدامات دولت در گسترش روابط همسایگی و تقویت روابط با کشورهای منطقه را تفسیر به نگاه به شرق می‌کنند، تصریح کرد: حرف ما این است که در روابط خارجی باید توازن برقرار شود. در گذشته نگاه به غرب در عرصه سیاست خارجی سنگین شد و کشور معطل امید به دستان غربی‌ها شده بود.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: کشور را نمی‌توان محدود به روابط با کشورهایی خاص کرد. کشور باید پیش برود. به عنوان مثال در مذاکرات هسته‌ای امید ما اول به خدا و بعد مردم ایران است. امید ما به معجزه در وین نیست. دنبال رفع تحریم‌ها هستیم و خواهیم بود، اما مهم‌تر از آن دنبال خنثی کردن تحریم‌ها هستیم.
دکتر رئیسی گفت: قرارگاهی تشکیل شده که بسیار فعال عمل کرده و اعداد و ارقام به دست آمده در عرصه صادرات نفتی و غیرنفتی گواه موفقیت عملکرد این قرارگاه و سیاست‌های اتخاذ شده از سوی دولت است. در همین منطقه اینچه برون رئیس راه‌آهن گزارش داد که تجارت از این منطقه در چند ماه اخیر بسیار متفاوت از قبل بوده و امیدواریم بتوانیم گام‌های ماندگاری در این زمینه برداریم.
رئیس جمهور درباره گسترش خطوط ریلی در گلستان اظهار داشت: دو نظر درباره گسترش خط‌آهن در گلستان وجود داشت که به لحاظ فنی و کارشناسی بودن موضوع مقرر شد هیاتی کارشناسی تشکیل شده و هر چه سریع‌تر با لحاظ مولفه‌های کوتاه‌ترین، سریع‌ترین و به صرفه‌ترین مسیر، نظر خود را اعلام کند.

Share