جلسه هفته آینده پسماند، در محل انباشت زباله سراوان رشت برگزار می شود

نماینده عالی دولت در گیلان با بیان اینکه بزرگترین چالش استان که در سفر اخیر رئیس جمهوری نیز مطرح شد، موضوع پسماند است، گفت: جلسه ای هفته آینده در زمینه مدیریت عملیاتی پسماند در محل انباشت و دفن زباله سراوان رشت برگزار می شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، اسدالله عباسی عصر روز (یکشنبه) در ششمین جلسه کارگروه مدیریت پسماند استان، با اشاره به اینکه تاکنون هیچ اقدام عملی برای حل مشکل پسماند گیلان انجام نشده است، افزود: در جلسه شورای اداری استان در حضور آیت الله دکتر رئیسی این مسئله مهم را به عنوان ابرچالش گیلان عنوان کردم و هم اکنون لازم است اقدام عملی برای حل مشکل پسماند را از شهرستان رشت آغاز کنیم.
وی اظهار کرد: شهرهای مختلف استان گیلان در زباله غرق شده و در این خصوص فرمانداران و شهرداران را مسوول چهره زشت شهرهای استان میدانم.
استاندار گیلان بیان کرد: مدیریت جهادی و انقلابی باید تحول مثبت در شهر، استان و کشور ایجاد کند، در حالیکه ما از مدیران در زمینه مدیریت پسماند اقدامات جهادی ندیده ایم.
دکتر عباسی تاکید کرد: فرمانداران و شهرداران گیلان از امروز تا پایان هفته مهلت دارند اقدامات عملی و برنامههای عملیاتی برای مدیریت مشکل زباله و پسماند را انجام دهند، در غیر این صورت تصمیمات دیگری میگیرم.
وی ادامه داد: چطور ممکن است برای حل معضل پسماند در شهرستان لنگرود دستگاهی خریداری شود، ولی یکسال است که در انبار خاک میخورد و تاکنون هیچ استفادهای از آن نشده است؟!
استاندارگیلان افزود: در کنار این اقدامات برای شهرهایی که در زمینه مدیریت و ساماندهی پسماند خوب عمل کرده اند، اقدامات تشویقی در نظر گرفته میشود و تخصیص اعتبارات برای پسماند بر اساس اقدامات مثبت شهرداران و فرمانداران صورت میگیرد.
در این جلسه که فرمانداران شهرستانهای گیلان به صورت ویدئو کنفرانس شرکت داشتند، تعدادی از اعضای کارگروه مدیریت پسماند استان و فرمانداران شهرستانهای رشت، رودسر، لنگرود و تالش گزارشی از طرحهای عملیاتی نظارت و اجرا بر پروژههای در دست اقدام ارائه کردند.
اول دستگاه زباله سوز را در منطقه جدید احداث کنید تا جنوب گیلان به سراوان دیگری تبدیل نشه. شیرابه زباله ها به سفیدرود برسه دو سوم گیلان آلوده میشه.
معضل فاضلاب ، زباله و پسماند در گیلان ،
یک « فاجعه زیست محیطی » است ،
فجایع زیست محیطی حوادثی هستند از قبیل فاجعه چرنوبیل ، ، فاجعه بوپال هند ، و حوادث مشابه ….
….. دیگر کار از « بحران » هم گذشته …..
طبق تعاریف علمی ،
برای حل معضل بحرانها ، و از آن بدتر ، « فجایع زیست محیطی » ،
راه حل های عادی و روتین جواب نمیدهد ،
و فقط همکاری مردم و مسئولین بومی محل وقوع حادثه کافی نیست ،
بلکه ،
نیاز به همکاری همه جانبه همه مردم آن کشور و جهان ، و همه سازمانهای کشوری و جهانی میباشد……
امیدوارم همه دوستان ، تعاریفی از قبیل بحران و فاجعه زیست محیطی رابشناسند ،
۱- بحران :
به حوادثی ناگوار گفته میشود که برای غلبه بر عواقب آن ، فقط امکانات محل وقوع آن حادثه کفایت نمیکند ، بلکه به کمک و همیاری کل آن کشور و در مواردی کل جهان نیاز میباشد ،
سیل ، زلزله ، اپیدمیها (مانند کرونا) ، جنگها ، و امثالهم ، از جمله بحرانها هستند …….
۲- فاجعه زیست محیطی :
وقتی شدت عواقب یک بحران بسیار زیاد باشد ، و حیات محیط زیست و جانداران یک منطقه را با خطر بسیار مواجه کند ،
فاجعه زیست محیطی شکل میگیرد ،
مانند :
فاجعه چرنوبیل ، فاجعه بوپال هند ، و …… فاجعه فاضلاب ، زباله و پسماند در گیلان …..
در مورد فاجعه زیست محیطی فاضلاب ، زباله و پسماند گیلان ، که قدمت دهها ساله دارد ،
متاسفانه تاکنون کم کاری ها و عادی انگاری های بسیاری صورت گرفته است ،
بعضی از افراد و سازمانهای مربوطه در این مورد کاملا ساکت هستند ،
مانند سازمانهای بهداشتی و دانشگاههای علوم پزشکی ….