احداث ۳۹ هزار مترمکعب تصفیه خانه فاضلاب | تامین آب در گیلان دشوار و پُر هزینه است
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گیلان صبح امروز در برنامه رادیویی دریچه گفت: ۱۳ واحد تصفیه خانه آب با ظرفیت ۴۴۴ هزار مترمکعب در شبانه روز در این استان فعال و در مدار بهره برداری است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، سید محسن حسینی با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از یک میلیون مشترک از خدمات آب شرب شرکت آبفای گیلان بهره مندند، افزود: منبع تامین آب آشامیدنی این مشترکان ۶۴۹ حلقه چاه، ۵۷۶ دهنه چشمه و ۱۳ واحد تصفیه خانه به ظرفیت ۴۴۴ هزار مترمکعب در شبانه روز است.
وی با بیان اینکه تصفیه خانه بزرگ آب گیلان واقع در شهر سنگر بزرگترین تصفیه خانه استان بشمار می رود، گفت: ظرفیت این تصفیه خانه ۶ مترمکعب در ثانیه است که به ۱۴ شهر و ۱۹۸ روستای گیلان آبرسانی می کند.
مدیرعامل شرکت آبفای گیلان با تاکید بر اینکه ظرفیت این تصفیه خانه مرحله به مرحله افزایش می یابد، افزود: در افق تصفیه خانه بزرگ آب گیلان به ۱۸ شهر و ۵۸۹ روستا آبرسانی خواهد شد.
حسینی با اشاره به فعالیت ۱۱۲۶ باب مخزن ذخیره و تعدیل فشار آب شرب به حجم ۵۷۰ هزار مترمکعب در نقاط مختلف استان، گفت: تامین آب شرب هر منطقه به دلیل وجود منابع آبی مختلف (از نظر کمیّت و کیفیت) با مناطق دیگر متفاوت است.
وی با تاکید بر اینکه در مناطق جلگه ای استان امکان حفر چاه به دلیل وجود املاح و منگنز بالا وجود ندارد و همچنین امکان آلودگی آب های سطحی هم زیاد است، افزود: به همین علت تامین آب شرب استان علی رغم پر باران بودن آن دشوار و پُر هزینه است.
وی تصریح کرد: آب مناسب برای شرب به راحتی در دسترس نیست و آبی که استانداردهای لازم برای شرب را داشته باشد به سختی تهیه می شود.
احداث ۳۹ هزار مترمکعب تصفیه خانه فاضلاب در گیلان
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گیلان از احداث ۳۹ هزار مترمکعب تصفیه خانه فاضلاب در این استان خبر داد و گفت: این تصفیه خانه ها در شرق انزلی، مسکن مهر رشت، صومعه سرا و آستارا در دست ساخت و تجهیز است.
به گزارش دفتر روابط عمومی و آموزش همگانی شرکت آب و فاضلاب گیلان؛ سید محسن حسینی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۱۴ هزار مترمکعب تصفیه خانه فاضلاب در شهرهای رشت، انزلی، لاهیجان و منجیل فعال و در مدار بهره برداری است، افزود: در ۱۱ شهر گیلان طرح اجرایی فاضلاب تعریف شده که هر ساله اعتباراتی برای تکمیل این طرح اختصاص می یابد.
وی با اشاره به اینکه شبکه های جمع آوری فاضلاب به دو بخش سنتی و بهداشتی تقسیم شده اند، گفت: شبکه های سنتی برای جمع آوری فاضلاب و آبهای سطحی استفاده شده که کار لایروبی و نگهداری آن ها به طور مشترک توسط شرکت آبفا و شهرداری ها انجام می شود.
حسینی افزود: شبکه های بهداشتی نیز از طریق ایستگاه های پمپاژ به تصفیه خانه های فاضلاب متصل می شوند.
وی با اشاره به وضعیت فاضلاب رشت گفت: تصفیه خانه فخب با ظرفیت ۶۳ هزار مترمکعب در شبانه روز ۳۰ درصد از فاضلاب شهر رشت را تصفیه می کند.
وی افزود: تصفیه خانه فاضلاب مسکن مهر رشت نیز با ظرفیت ۱۸۰۰ مترمکعب در مدار بهره برداری است که یک واحد تصفیه خانه فاضلاب با ظرفیت ۱۲ هزار و ۵۰۰ مترمکعب هم با پیشرفت کار ۶۵ درصد در این منطقه در دست ساخت است.
دیدگاه