۹۷ درصد مستاجران، محروم از دریافت وام ودیعه مسکن | با این ۷ شرط به شما وام نمیدهند!
براساس آمارهای ستاد مبارزه با کرونا در سال ۹۹ تقریبا ۲۲۳هزار نفر یا کمتر از ۳درصد مستاجران کل کشور موفق به دریافت وام ودیعه مسکن شدند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، روزنامه فرهیختگان در گزارشی به محرومیت ۹۷ درصد مستاجران از دریافت وام ودیعه مسکن پرداخته است که بخشهای مهم آن در ادامه میآید.
براساس آمارهای ستاد مبارزه با کرونا در سال ۹۹ تقریبا ۲۲۳هزار نفر یا کمتر از ۳درصد مستاجران کل کشور (براساس آمارها در کشور حدود ۸میلیون خانوار یا بهعبارتی ۲۸میلیون نفر مستاجر هستند) موفق به دریافت وام ودیعه مسکن شدند.
با این ۷ شرط به شما وام ودیعه نمیدهند
شرایط تعیینشده از سوی وزارت راهوشهرسازی برای متقاضیان وام ودیعه مسکن به همراهی سنگاندازی بانکها مهمترین عوامل بیمیلی عموم مستاجران به این وام و البته موفقیت تعداد کمی از افراد در دریافت آن است. مهمترین شروط وزارت راهوشهرسازی را که مانعی برای دریافت تسهیلات هستند در ۷ مورد برمیشمریم:
۱. متقاضی دریافت وام باید ۵سال از حضورش در شهر موردنظر گذشته باشد، بنابراین خانوارهایی که در ۵سال اخیر بهدلیل بیکاری و… از شهرها و روستاها به کلانشهرها یا تهران آمدهاند از گرفتن این وام محرومند.
۲. متقاضی باید در ۱۵سال اخیر خانهای به نامش نشده باشد، مثلا اگر فردی ۱۰سال پیش خانه خود را به دلایلی مانند قرض، بدهکاری و ورشکستگی فروخته باشد دیگر نمیتواند مدعی وام باشد.
۳. متقاضی باید سرپرست خانوار باشد و عمده جوانان مجردی که بهدلیل تحصیل و کار به شهرهای بزرگی مثل تهران مراجعت کردهاند، طبق نظر وزارتخانه از گرفتن وام محرومند. وقتی به آمار جوانانی که در تهران به دلایلی بهصورت انفرادی یا با دوستان و همکاران خود زندگی میکنند، نگاهی میاندازیم، متوجه میشویم چه جمعیتی از این وام محرومند. بنابراین بهطور مثال یک فرد تهرانی برای گرفتن وام ۷۰میلیون تومانی خود اول: باید سرپرست خانوار باشد و دوم: ۵سال از حضورش در تهران گذشته باشد و سوم: در ۱۵سال اخیر خانهای به نامش نشده باشد (حتی اگر آن را فروخته باشد) و اینجاست که تازه از خان اول یعنی سامانه وزارت راهوشهرسازی عبور کرده و در آن سامانه حائز شرایط دریافت وام شناخته میشود. در ادامه کار به بانکها میرسد که جمعا ۸بانک بهعنوان بانکهای پرداختکننده این وام از سوی وزارت راه معرفی شدهاند. اما چرا گذر از بانکها کار سختی است؟
۴. بانکها براساس رویکرد اعتبارسنجی خود متقاضیان را بررسی میکنند و اگر متقاضی به امتیاز موردنظر بانک رسید، به او وام میدهند.
۵. داشتن ۲ضامن که کارمند رسمی در همان شهری باشند که شما در آن ساکن هستید و خواهان دریافت وام شدهاید، الزامی است و ایضا این ضامنها باید دستهچک نیز داشته باشند. اگر متقاضی خودش کارمند رسمی باشد، بعضی بانکها وجود یک ضامن با شرایط بالا را میپذیرند.
۶. عمده بانکهای معرفیشده برای دریافت وام ودیعه، عملا به افراد غیر از کارمند رسمی وام نمیدهند و شما اگر هم در بازار آزاد کار کنید باید منابع درآمدی متنوعی را به بانک معرفی کنید و آنها نیز مطمئن شوند که تقریبا غیرممکن است.
۷. بعضی بانکها برای دریافت وام ودیعه شما را به شعب خود در محدوده منزل استیجاری معرفی میکنند که در بسیاری از موارد آن شعب به بهانههایی مانند نداشتن حساب دست رد دیگری برای دریافت وام به سینه شما میزنند.
کمتر از ۳درصد مستاجران وام ودیعه گرفتند
براساس آمارهای وزارت راهوشهرسازی در کشور ما حدود ۸میلیون خانوار مستاجر هستند که از این میزان، تنها ۲میلیون آن در سال گذشته اقدام به دریافت وام ودیعه کردهاند که طبق اعلام معاون مسکن و ساختمان درنهایت به ۲۲۳هزار خانوار تعلق گرفته است.
بنابراین میتوان ادعا کرد که در سال گذشته تنها به ۲.۲۷درصد کل مستاجران کشور وام ودیعه مسکن پرداخت شده و عموم مستاجران به دلایل مختلف یا حائز شرایط دریافت وام نبودهاند یا نتوانستهاند از هفتخوان بانکها عبور کنند.
گزارش میدانی خبرنگار فرهیختگان از هفتخوان بانکها!
بررسیهای میدانی فرهیختگان از ۷بانکی که درحالحاضر نام آنها در سامانه وزارت راه وجود دارد، نشان میدهد که بانک سامان و سپه به هیچوجه قصد پرداخت وام ندارند.
بانک پاسارگاد و آینده نیز شرایط سختی برای وام دادن برقرار کردهاند. بانک تجارت، موسسه کوثر و ملل نیز طبق ادعای شعب، سقف وامدهی آنها پر شده و فرد جدیدی را ثبتنام نمیکنند. بانک گردشگری نیز تنها به مشتریان باسابقه خود وام میدهد.
در تمامی بانکها کارمندان رسمی در اولویت وامدهی قرار دارند و در هرصورت وجود ۲ضامن رسمی که درونشهری هستند و بازنشسته نشدهاند و دستهچک صیادی نیز دارند، الزامی است. سند ملک اجارهشده، قولنامه کدرهگیری و افتتاح حساب ضامن و وامگیرنده را نیز به این شرایط اضافه کنید.
دیدگاه