برخورداری عشایر گیلان از نعمت برق | بهره مندی از سامانه قابل حمل فتوولتائیک
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان گیلان از بهره مندی ۵۳ خانوار عشایری استان گیلان از نعمت برق از طریق پنلهای قابل حمل خورشیدی با اعتباری بالغ بر ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال تا پایان سال ۱۴۰۰ خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان گیلان از بهره مندی ۵۳ خانوار عشایری استان گیلان از نعمت برق از طریق پنلهای قابل حمل خورشیدی با اعتباری بالغ بر ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال تا پایان سال ۱۴۰۰ خبر داد.
وی با بیان این موضوع که ۹۵۰ هزار نفر از ساکنان استان را جمعیت روستائی و عشایری تشکیل میدهند، اظهار داشت: این شرکت مفتخر است به بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار مشترک برق، با شبکهای به طول ۳۰ هزار کیلومتر خدمترسانی نماید.
هنرمند بیان داشت: با توجه به دستورالعملهای ارسالی از سوی وزارت نیرو مبنی بر تسریع در روند محرومیت زدائی، ایجاد نشاط و زدودن غبار محرومیت از سیمای عشایر و روستائیان، بهره مندی ۵۳ خانوار از عشایر استان گیلان از انرژی پاک برق بوسیله سامانه قابل حمل فتوولتائیک و برق دار نمودن تمامی روستاهای بالای ۱۰ خانوار که مشکل مجوز از منابع طبیعی نداشتند را گامی مهم در راستای تبیین رسالت عدالت محوری و توزیع عادلانه منابع و امکانات دانست.
رئیس هیئت مدیره شرکت توزیع نیروی برق استان گیلان ضمن اشاره به نقش مهم عشایر در پویائی اقتصاد و توسعه تولید استان گفت: این پروژه همزمان با سراسر کشور در روز ملی روستا و عشایر در استان گیلان آغاز شد که طی آن ۵۳ خانوار عشایری استان با اعتباری معادل ۴۳۰۰ میلیون ریال از نعمت روشنائی با تکیه بر انرژی پاک خورشیدی از طریق پنلهای سیار برق دار میشوند.
وی در خصوص برخورداری مناطق روستائی از نعمت روشنائی برق تاکید کرد: با توجه به پایان برقرسانی به روستاهای بالای ۱۰ خانوار در استان گیلان با انجام کارهای مطالعاتی و جذب اعتباری قریب به ۶۰ میلیارد ریال در سال جاری ۱۱ روستا به صورت فتوولتائیک و احداث شبکه برق دار خواهند شد که تاکنون عملیات برقرسانی ۴ روستا به اتمام رسیده و مابقی در دستورکار قرار دارد.
هنرمند در این راستا اظهار داشت: در سال جاری تاکنون با اعتباری معادل ۳۰۵۷۷ میلیون ریال چهار روستای هدی، لتن پرت، کلمر و کلستان از توابع شهرستانهای تالش و لاهیجان با بیش از ۱۸۱ خانوار از نعمت برق بهرهمند شدند.
وی افزود: فرآیند اداری و اجرایی برقرسانی به روستاهای گودی گوابر املش (خورشیدی)، وزنه سر تالش (احداث شبکه)، شیروا و دشت دامن رضوانشهر (احداث شبکه)، پرمکوه و مازیکله پشته رودسر (احداث شبکه) با اعتباری بالغ بر ۲۹۱۰۰ میلیون ریال در قالب تفاهم نامه برقرسانی سال ۱۴۰۰ در حال انجام میباشد.
مدیرعامل توزیع برق گیلان در خصوص افزایش رفاه مناطق کم برخوردار روستائی با اجرای طرح بهارستان تاکید کرد: جهت اجرای این طرح در سطح استان در پنج محور «جابجایی و مقاومسازی پایههای برق معابر روستایی»، «اصلاح و احداث روشنایی معابر عمومی در روستاها»، «تقویت شبکه و تامین ولتاژ مطمئن مشترکین روستاها»، «اصلاح فرسودگی شبکه از جمله پایه و سیم» و «باز آرایی و تعدیل بار فیدرهای فشار ضعیف شبکههای روستایی» برنامه ریزی صورت پذیرفته است.
وی گفت: اجرای این ۵ برنامه با اعتبار ۲۹۸۷۶۷۰ میلیون ریال مجموعاً جمعیتی قریب به ۲۳۰ هزار نفر را تحت پوشش قرار خواهد داد و طی آن ۶۳۶۱ جابه جایی پایههای برق، ۳۸۹۱ کیلومتر اصلاح شبکه، ۹۲۸۷ روشنایی معابر و احداث ۳۶۱ ترانسفورماتور با ظرفیت ۳۵۴۷۰ کیلوولت آمپر اجرایی خواهد شد.
هنرمند بیان داشت: از ابتدای سال ۱۴۰۰تاکنون و در راستای افزایش پایداری شبکههای توزیع برق روستایی، ۲۸۰کیلومتر از شبکه فرسوده سیمی با کابل خودنگهدار با اعتباری معادل۰۰.۴۱۵هزار میلیون ریال، جایگزین شده است.
وی در همین راستا افزود: در راستای افزایش پایداری شبکههای برق در مناطق کم برخوردار روستائی نسبت به جابجائی ۱۲۵۰ اصله تیربرق سست و قدیمی با پایه جدید، اصلاح ۱۶۵ کیلومتر شبکه، ۱۱۵۵ مورد اصلاح روشنائی معابر، احداث ۱۶۷ دستگاه ترانسفورماتور با ظرفیت ۱۶۵۰۰ مگاولت آمپر جمعاً با اعتباری معادل ۱۵۵۰۷۶۸ میلیون ریال اجرا و به بهره برداری رسیده است.
مدیرعامل توزیع برق گیلان اظهار داشت: همچنین از ابتدای سال جاری، جهت تامین برق ۹۰۹۰تک خانوار روستایی فاقد برق با اعتباری معادل۴۳۰۴۰۰ میلیون ریال اقدام شده است.
هنرمند در پایان گفت: استان گیلان مجموعاً دارای ۲۵۹۰ روستا میباشد که از این تعداد ۲۵۶۶ روستا تا پایان شهریور ماه ۱۴۰۰ برقدار شده اند.
دیدگاه