صادرات برق در این وضعیت بحرانی ادامه دارد|صنایع؛ قدرت خرید دیزل ژنراتور را ندارند
به منظور تشریک مساعی و جلب مشارکت برای گذر از پیک بار تابستان سالجاری طی نشستی باحضور مدیران عامل و مدیران سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و شرکت توزیع برق گیلان به بررسی راه های همکاری پرداخته شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا،فرهاد دلق پوش در نشست بررسی چالشهای قطع برق صنایع گیلان که با حضور مدیران شرکت تولید و توزیع برق و برخی از راستای تشکل های بخش خصوصی و صاحبان صنایع تشکیل شد گفت: صنایع کوچک و متوسط گیلان قادر به خرید و نصب دیزل ژنراتور برای ادامه تولید نیستند و از قطع برق صدمات فراوانی دیده اند.
رئیس سازمان صمت گیلان با اشاره به اینکه ۷۰ درصد صنایع مستقر در گیلان اغلب در رده بندی صنایع کوچک و متوسط قرار دارند اظهارداشت: آستانه مقاومت صنایع بی نهایت نیست. مدیران برق برای صنایع گیلان چاره اندیشی بهتری اتخاذ کنند هرچند برخی از امور خارج از ید اختیار باشد ولی توقع صنایع برای رعایت حقوق مصرف کننده، جلوگیری از بی نظمی زمان قطع برق است.
وی پس از شنیدن ارائه نقطه نظرات و گلایه مندی های صاحبان صنایع گیلان تاکید کرد: مطالبات صنایع به حق است و مدیران برق در صورت امکان به جای قطع چند ساعت هر روز برق به قطع یک روز کامل در هفته اقدام کنند تا صنعتگر بهتر بتواند شرایط فعالیت خود را برنامه ریزی کرده و شیفت کار و تعطیلی نیروی انسانی را معین نماید.
دکتردلق پوش با بیان اینکه باید از سهم مصرف برق صنایع در ضرایب محاسباتی با تعصب دفاع شود، تصریح کرد: ما جز استانهای تولیدکننده برق هستیم بر همین اساس انتظار این است که قطعی برق کمتری برای استان در نظر گرفته شود.
این مسئول خاطرنشان کرد: ضرر فقط تولید نیست؛ چون در قطعی برق و نوسانات ناشی از آن بسیاری از بردهای دستگاه های PLC و سیستم های الکترونیکی و الکتروموتورهای ماشین آلات صنعتی به طور کلی آسیب می بیند و در شرایط تحریم، امکان تهیه و جایگزینی آنها بسیار دشوار و زمانبر است.
همچنان صادرات برق ادامه دارد!
در ادامه نشست؛ هادی تیزهوش تابان، رئیس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی گیلان با بیان اینکه تاکنون در سطح کلان کشور در حمایت از تولید، بیشتر شعار شنیده ایم ولی عملاً توجه به این موضوع ندارند گفت: در سیستم مبادلات تجاری قانون بر این است اگر محصولی برای تامین نیاز داخلی لازم باشد از صادرات آن ممانعت می شود آیا این قانون در صنعت برق، برای حمایت از تولید و اولویت پاسخ به نیاز داخلی وجود ندارد؟ که همچنان صادرات برق در این وضعیت بحرانی ادامه دارد!
فرهمندپور علی رئیس خانه صنعت معدن و تجارت گیلان نیز در این نشست به دفاع از صنایع پرداخت و گفت: در این شرایط بحرانی و تعطیلی های گاه و بیگاه به دلیل قطعی برق؛ کارگر، حقوق خود را سر ماه می خواهد و سفارش دهنده محصول نیز توقع تحویل سفارش خود را از صنعتگر دارد چه کسی میخواهد این هزینهها را جبران نماید؟
پورعلی از چالشهای پیاپی به وجود آمده در صنعت، گلایه مندی خود را ابراز نمود و تصریح کرد: صنعتگر ایرانی چگونه می تواند در این آشفتگی و بی برنامگی با تولیدکننده اروپایی و خارجی رقابت نماید و توقع هم بر این است که چرا آنها توانایی رقابت بیشتری نسبت به صنعتگر ایرانی دارند آیا واقعاً شرایط تولید مهیا است؟
انتظارات صنایع گیلان بحق است
وی اضافه کرد: تراز تولید و مصرف برق درکل کشور منفی است و مصرف برق از ظرفیت تولید برق بیشتر می باشد و آمارها حاکی از این است که تنها در استان گیلان مصرف برق نسبت به مدت مشابه سال گذشته قریب به ۲۰ درصد افزایش یافته است.
مدیرعامل توزیع برق گیلان گفت: کاهش ذخیره آب پشت سدها و کمبود تولید در نیروگاههای برقابی، گرمای زودهنگام، استخراج رمزارزهای غیر مجاز بعنوان دلایل اصلی افزایش مصرف برق در کل کشور هستند.
وی اظهار داشت: برنامه های مختلفی در کل صنعت برق کشور برای گذر از پیک بار تابستان تدوین شده است که از جمله آنها می توان به پایش مصرف برق ادارات و دستگاههای اجرایی و قطع برق ادارات پرمصرف، تفاهم نامه همکاری با مشترکین صنعتی، تجاری و کشاورزی و… ، تعیین جداول خاموشی احتمالی مشترکین و…. اشاره کرد.
هنرمند تصریح کرد: یکی از مهمترین برنامه های مدیریت مصرف مربوط به همکاری صنایع برای کاهش مصرف در ساعات پیک در هر استان می باشد و در گیلان نیز در ادوار گذشته تفاهم نامه هایی با صنایع و سایر مشترکین مصارف سنگین استان منعقد و مشوق هایی نیز در این زمینه تعیین شده است.
مدیرعامل توزیع برق گیلان افزود: از ابتدای سالجاری ۲۷۵۵ تفاهم نامه با صنایع استان منعقد شده است و درصورت جلب همکاری مدنظر، پاداش همکاری در قالب تخفیف های بهای برق مصرفی به مشترکین مذکور اختصاص خواهد یافت.
وی خاطرنشان کرد: درسال گذشته نیز ۵۶۲۴ تفاهم نامه با مشترکین منعقد شد که از این تعداد ۲۲۲۵ مشترک با توزیع برق گیلان همکاری کردند و بیش از ۵ میلیارد تومان پاداش همکاری مدیریت بار مصرف به این مشترکین در قالب تخفیف بهای برق مصرفی اختصاص یافت که مجموعا شاهد کاهش ۱۰۵ مگاوات مصرف برق در استان از این طریق بودیم.
گفتنی است؛ مقرر شد طی کمیته متشکل از تشکلهای بخش خصوصی و مدیران شهرکهای صنعتی مجدداً برای بررسی و تدوین برنامهای برای رعایت وضعیت صنعتگران تشکیل گردد.
دیدگاه