شبکه انتقال برق جوابگوی نیاز فعلی کشور نیست | توانایی تولید ۶۰ هزار مگاوات برق را داریم
نماینده رشت در مجلس گفت: ما درحالی توان تولید ۶۰ هزار مگاوات برق در کشور را داریم که شبکه انتقال برق ما نهایتا توانایی انتقال ۵۰ هزار مگاوات برق را دارد و پاسخگوی نیاز و شرایط فعلی کشور نیست.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، جبار کوچکی نژاد نماینده مردم رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به قطعی مکرر برق در سطح کشور گفت: شبکه انتقال برق ما جوابگوی نیاز و شرایط فعلی کشور نیست و نیازمند بازسازی و نوسازی است.
وی افزود: ما در کشور توانایی تولید ۶۰ هزار مگاوات برق را داریم اما این در حالی است که شبکه انتقال برق ما نهایتا توانایی انتقال ۵۰ هزار مگاوات برق را دارد و اگر برق بیشتری وارد مدار شود، وارد وضعیت قرمز میشود و به خاطر فشار زیاد به شبکه برق خاموشی سراسری خواهیم داشت.
نماینده مردم رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: برق تولیدشده در سراسر کشور به مرکز میرود و از آنجا بین استانهای مختلف تقسیم میشود و به عنوان مثال در مورد استان گیلان که نیازمند ۲۲۰۰ مگاوات برق در زمان اوج مصرف است، تنها ۱۶۰۰ تا ۱۷۰۰ مگاوات در شرایط اوج مصرف در اختیار استان قرار میگیرد.
کوچکینژاد خاطرنشان کرد: به دلیل ضعف در شبکه انتقال برق کشور از تمامی ظرفیتها برای تولید برق استفاده نمیشود و ما با موضوعی تحت عنوان ظرفیت پنهان برای تولید برق مواجهیم که به دلیل مشکل انتقال نمیتوانند وارد مدار شود.
وی افزود: ما در استان گیلان ۲۰۰ مگاوات ظرفیت پنهان برای تولید برق داریم که به دلیل مشکلات موجود در شبکه انتقال امکان تولید برق و وارد کردن آن به شبکه در این ۲۰۰ مگاوات وجود ندارد.
نماینده مردم رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: حل مشکل شبکه انتقال برق استان گیلان نیازمند ۱۴۰ تا ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار است و با صرف این هزینه میتوان این مشکلات در استان گیلان به طور کل حل کرد.
کوچکی نژاد خاطرنشان کرد: مشکل دیگر ما در بحث برق فاصله زیاد مراکز تولید برق تا محل مصرف است که به دلیل بعد مسافت بیش از ۵۰ درصد برق تولید شده در شبکه توزیع از بین میرود و ما کمتر از ۵۰ درصد برق تولیدشده را به محل مصرف میرسانیم.
نماینده مردم رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی گفت: در قانون برنامه ششم ما دولت را مکلف کرده بودیم که با بهینهسازی مصرف برق و با اصلاح شبکه انتقال برق، میزان هدررفت برق تولید شده در شبکه توزیع را به ۳۰ درصد کاهش دهد و تا ۷۰ درصد برق تولیدی بتواند به مصرف برسد که متأسفانه قانون در این باره اجرا نشده است.
دیدگاه