هنرنمایی شیخ بهایی در معماری حرم امام رضا(ع)؛ تجلی معماری ایرانی برگرفته از باورهای دینی است
شیخ بهایی از جمله نوادر روزگار است که در عرصههای گوناگون علمی، سیاسی و هنری شهرت جهانی دارد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، افراد بسیاری وجود دارند که به واسطه کارهای نیک و اقداماتی که انجام دادهاند، برای همیشه نام خود را آستان مقدس حضرت رضا(ع) ماندگار کردهاند؛ از جمله این اشخاص شیخ بهایی است که به «معمار حرم» معروف است و صحن انقلاب اسلامی یا همان صحن عتیق و کهنه از جمله اقدامات این حکیم و دانشمند بزرگ است.
رسول جماعتی کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری و منطقه ای با بیان اینکه هنرنمایی شیخ بهایی در معماری حرم امام رضا (ع) تجلی معماری ایرانی برگرفته از باورهای دینی است، گفت: سوم اردیبهشت سالروز بزرگداشت شیخ بهایی است که این روز معمار نامیده شده و همچنین آغاز هفته گرامیداشت معماران نیز محسوب میشود.
وی یادآور شد: بعد از تحصیلاتم در رشته شهرسازی مفهوم حریم را در معماری خانه فهمیدیم؛ به بهانه روز معمار فهمیدیم که نمیشود درها را بست و تنها زندگی کرد. سرشت انسانی، بر زندگی جمعی ابنای بشر نهاده شده است و با آن نمیتوان درافتاد.
جماعتی یادآور شد: امسال، معماری دراندازههای فردی، محلی و جهانی برای ما معنا یافت و من بیش از هر زمان عاشق معمارانی شدم که سرشت وحدت بخش جهان را وجدان میکنند، به توحید ایمان دارند و وحدت را به همگان عرضه مینمایند. روز معماربر معماران میهنم و معماران استان گیلان عزیز و همه انسان دوست جهان مبارک باد.
دیدگاه