رئیس شورای عالی نظام پزشکی؛

در صورت تعارض مصوبات ستاد کرونا با سلامت مردم، وزیر بهداشت باید استعفا می‌داد

رئیس شورای عالی نظام پزشکی گفت: پولی و طبقاتی کردن واکسن کرونا نشان دهنده ضعف اخلاق حرفه‌ای و ناکارآمدی در مدیریت بحران این کشور و مردم ایران است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، «مصطفی معین» رئیس شورای عالی سازمان نظام پزشکی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به انتقادات وزیر بهداشت از ستاد کرونا درباره آزاد گذاشتن سفرهای نوروزی و از سویی دیگر موافقت ایشان با برگزاری مراسم‌ شب‌های قدر، بیان کرد: ضد و نقیض‌گویی و رفتارهای دوگانه نشان دهنده‌ی ضعیف و سست بودن مبانی علمی و اخلاقی و غلبه رویکردهای پوپولیستی در یک مدیر اجرایی است که باعث بدآموزی برای جامعه و سلب اعتماد مردم از مسئولان و تصمیمات ایشان می‌شود.

وی ادامه داد: یکی از اصلی‌ترین راهبردهای مدیریت در بحران کرونا، ضرورت و توان بهره‌گیری از تمامی ظرفیت‌های کشور در بخش‌های دولتی، سازمان‌های غیردولتی، بخش خصوصی و به ویژه هماهنگی در میان دستگاه‌های اجرائی است.

هر کدام از اعضای ستاد ملی کرونا باید پاسخگوی تصمیمات ستادی باشند

معین افزود: دلیل اصلی تشکیل ستاد ملی مبارزه با کرونا با مسئولیت رئیس جمهور به عنوان رئیس دولت نیز ایجاد هماهنگی و همکاری در بین وزارتخانه‌های عضو ستاد به منظور سیاستگذاری، برنامه‌ریزی و اقدام سریع برای کنترل همه‌گیری بوده است.

وی خاطرنشان کرد: بنابراین طبیعی است که هر کدام از اعضای ستاد ملی علاوه بر وظایف و اختیارات قانونی خود، باید پاسخگوی تصمیمات ستادی که خود در آن مشارکت داشته است، هم باشند.

در صورت تعارض مصوبه ستاد با سلامت مردم، وزیر بهداشت باید استعفا می‌داد

هیچ نیازی به متهم کردن دیگران و فرافکنی نیست

رییس شورای عالی سازمان نظام پزشکی ادامه داد: حال اگر تصمیمی در ستاد گرفته شود که در تعارض با وظایف و اختیارات قانونی وزیر بهداشت باشد و یا آن تصمیم از نظر کارشناسی نادرست تشخیص داده می‌شود، وزیر محترم باید تذکر می‌داد و از تصویب آن جلوگیری می‌کرد و اگر در موردی مصوبه ستاد بر خلاف مصالح جامعه و مثلا در تعارض با سلامت مردم بود و علیرغم نظرات کارشناسی او تحمیل شده بود، آقای وزیر می تواند به صورت شفاف از خود سلب مسئولیت کند و استعفا دهد، هیچ نیازی هم به متهم کردن دیگران و فرافکنی مسائل و مسئولیت‌ها وجود ندارد.

ماجرای واکسن پاکبان‌ها نمونه‌ی بارز فساد و فقدان اخلاق در مدیریت است

معین در واکنش به ماجرای واکسیناسیون برخی اعضای شورای شهر و عوامل شهرداری در برخی استان‌ها به جای پاکبان‌ها و همچنین روند واکسیناسیون، گفت: این مسائل نمونه‌ی بارز و مصداقی از فساد و فقدان اخلاق در مدیریت است که موجب تاسف و مستوجب برخورد قاطع قانونی است.

وی افزود: عوامل زمینه‌ساز اینگونه رفتارهای مشمئز کننده و غیراخلاقی، نبود منطق علمی، عدالت و شفافیت در تعیین اولویت‌های توزیع و تزریق واکسن و اعمال نظارت بر اجرای دقیق آنها است.

احساس مسئولیت در قبال نجات جان شهروندان با خرید فوری واکسن استاندارد

معین ادامه داد: خوشبختانه در عصر اینترنت و فضای مجازی، حق نظارت عمومی بر عملکرد مسئولان بیش از پیش واقعیت خود را نشان می‌دهد و در شرایط وخیم مرگ و میر روزانه صدها تن به علت کرونا، حداکثر تدبیر و برنامه‌ریزی و احساس مسئولیت در قبال نجات جان شهروندان از سوی دولت و حاکمیت باید مشاهده شود که موثرترین راه آن خرید فوری و ده‌ها میلیونی واکسن‌های استاندارد و انجام واکسیناسیون عمومی بصورت رایگان است.

وی در پایان گفت: احراز آخرین رتبه‌های واکسیناسیون در سطح جهانی و یا پولی و طبقاتی کردن واکسن کرونا نشان دهنده ضعف اخلاق حرفه‌ای و ناکارآمدی بحران این کشور و مردم است.

Share