تسهیل و افزایش صادرات از گیلان با فعال شدن میز دبیرخانه اوراسیا در رشت
استاندار در تشریح برنامههای راهبردی توسعهای گیلان، فعال شدن میز دبیرخانه اتحادیه اقتصادی اوراسیا در رشت را منجر به تسهیل و افزایش صادرات از گیلان خواند و گفت: اقداماتی جدی برای تکمیل زیرساختهای توسعهای استان انجام شده چراکه این مهم، در گسترش روابط اقتصادی با کشورهای همسایه موثر است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، ارسلان زارع در گفتگوی زنده تلویزیونی با مردم از طریق برنامه در مسیر توسعه شبکه استانی باران، با تبریک ایام پرفیض ماه رجب و سالروز ولادت امام علی (ع) و با اشاره به پشت سر گذاشتن ایام دهه فجر و گرامیداشت یاد ماندگار بنیانگذار فقید سعید انقلاب اسلامی، شهیدان سرافراز انقلاب، جنگ تحمیلی و مدافعان حرم افزود: ایمان و معنویت، اساس انقلاب و قدرت و توان دیروز و امروز کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران بوده و هست و همانگونه که از نام نظام مستفاد میشود؛ یکی از مهمترین ارکان حاکمیت اتکاء به جمهوریت و مردم است.
وی خاطرنشان کرد: پیشرفت ملت ایران در مسیرهای مختلف و شکوفایی بخشهای اقتصادی، فرهنگی و رفاه اجتماعی علیرغم تحریمهای ظالمانه از ابتدای پیروزی و تشدید غیرقانونی و ناجوانمردانه طی سالیان اخیر با دوران قبل از انقلاب قابل مقایسه نیست؛ این به معنای حرکت مردم در مسیر جهاد، سازندگی و پیشرفت است.
استاندار گیلان افزود: علیرغم تنگناهای ناشی از تحریمهای غیرقانونی و شرایط کرونایی، در ایام دهه مبارک فجر سالجاری با تلاش و کوشش تمامی دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی و همدلی و همراهی مردم، ۸۹۵ پروژه با اعتباری بالغ بر چهار هزار و ۸۱۱ میلیارد تومان به بهرهبرداری رسید.
وی به رشد ۹۶ درصدی میزان اعتبارات پروژههای ایام دهه فجر امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته اشاره و خاطرنشان کرد: از مجموع اعتبارات پروژههای دهه فجر امسال بالغ بر دو هزار و ۲۳۱ میلیارد تومان نیز مربوط به بخش خصوصی و شرکتهای تعاونی است.
وی با اشاره به برخی از پروژههای اقتصادی افتتاح شده طی سال جاری گفت: در حوزه صنعت ۷۱ طرح با سرمایهگذاری حدود یک هزار و ۵۵۰ میلیارد تومان و اشتغالزایی یک هزار و ۱۲۷ نفر، در حوزه کشاورزی ۵۳ طرح بزرگ و ایجاد شغل دائم برای ۹۲۲ نفر افتتاح شده که در بخشهای خدمات و گردشگری نیز پروژههای بسیار خوبی مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
زارع به افتتاح پروژههایی همچون تصفیه خانه بزرگ گیلان در اسفند ماه سال جاری و نیز پروژه تعریض چند محور استان و جادههای مواصلاتی که همواره شاهد تصادفات متعددی در آن بودیم؛ در بهار و تابستان سال آینده اشاره کرد و گفت: کتابخانه مرکزی رشت به عنوان یکی از پروژههای خوب فرهنگی استان و استخر فرهنگیان و همچنین چند طرح کشاورزی، طی ماههای آتی مورد بهره برداری قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه در تمامی شهرستانهای گیلان بین ۵۰ تا ۳۰۰ پروژه بزرگ و کوچک دارای موافقتنامه در حال اجراست، اظهار داشت: در این میان پروژههایی با پیشرفت بیش از ۷۰ درصد وجود دارد که قابلیت بهرهبرداری تا پایان دولت دوازدهم را دارند.
وی به تعریف ۶۱ پروژه اقتصاد مقاومتی در سطح استان اشاره و با بیان اینکه برخی از آنها در سطوح ملی و بینالمللی اثرگذار هستند، گفت: تکمیل حدود هشت کیلومتر باقی مانده آزادراه قزوین – رشت که عمدتاً تونل و پل است، در قطعه منجیل به رودبار در دست اجراست که جادارد از همراهی ساکنان این مناطق قدردانی کنم.
استاندار گیلان اتصال راه آهن رشت کاسپین به عنوان تکمیل کننده بخشی از کریدور شمال – جنوب را مهمترین پروژه در دست اجرای استان دانست و اظهار داشت: دو قطعه ۶ و ۷ این پروژه به طول ۳۵ کیلومتر که هفت کیلومتر آن در محدوده منطقه آزاد انزلی قرار دارد با اهتمام جدی دولت، حمایت رئیس سازمان برنامه و بودجه و مجموعه دست اندرکاران اجرایی، با هزینه بالغ بر یکهزار میلیارد تومان در دست اجراست که براساس زمانبندی اعلامی، پیش بینی میشود در دولت دوازدهم به بهره برداری برسد.
نماینده عالی دولت در گیلان به ادامه پروژه راه آهن رشت-کاسپین و اتصال به بندرانزلی و آستارا نیز اشاره و خاطرنشان کرد: پیمانکاران این پروژهها نیز مشخص و بخشی از کارها صورت گرفته که امیدواریم شاهد تسریع در عملیات اجرایی آنها باشیم.
وی بهره مندی از عضویت ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا را با توجه به ظرفیتهای استان گیلان، تجار و بازرگانان، یک ضرورت دانست و افزود: استقرار میز دبیرخانه اتحادیه اقتصادی اوراسیا در گیلان علاوه بر تسهیل مراودات و شناسایی ضوابط و مقررات مخل در توسعه روابط، در میزان عملکرد تجار و بازرگانان ما موثر است چراکه همواره در ارتباط با همتایان خود در کشورهای همسایه، به وجود اعتماد نسبت به تاجران گیلانی و سوابق درخشان آنان اشاره میکنند.
استاندار گیلان به اقدامات صورت گرفته برای توسعه زیرساختها و نیز برگزاری نشستهای مختلف برای افزایش همکاریها اشاره و اظهار کرد: برای تسهیل در این مسیر تکمیل راه آهن رشت – بندر کاسپین، ساخت راه آهن رشت آستارا و فعالیت کشتیهای رو – رو در دریای خزر میتوانند به عنوان زیرساختهای لازم، نقش مؤثری در توسعه روابط اقتصادی با کشورهای همسایه و عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه از زمان اجرای موافقتنامه اتحادیه اوراسیا، اتاق بازرگانی گیلان بیش از ۴۰ هزار فرم «CT3» صادر کرده، گفت: این آمار بسیار خوب، مبین عملکرد موفق گیلان نسبت به سایر استانها بوده و ثابت میکند تجار و بازرگانان استان گیلان بیشترین بهره مندی را داشته اند.
زارع با بیان اینکه در ایام شیوع کرونا طی یک سال گذشته با وجود بسته بودن اکثر مرزهای کشور، مرزهای دریایی و زمینی استان بطور شبانه روزی فعال بودند، افزود: در این شرایط سخت، نه تنها حجم تجارت خارجی ما کاهش نداشت، بلکه افزایش قابل توجهی نیز داشته است به نحوی که در سال گذشته بیش از ۵۰۰ میلیون دلار کالا از مرزهای استان صادر شده و در سال جاری نیز هدفگذاری ۶۰۰ میلیون دلاری شده که تاکنون ۵۰۰ میلیون دلار صادرات غیر نفتی از مرزهای استان انجام شده است.
وی یکی دیگر از مزایای استقرار میز دبیرخانه اتحادیه اقتصادی اوراسیا در گیلان را افزایش حجم صادرات ارزیابی و آن را کمک کننده دانست و گفت: اگر این فرصت برای گیلان نبود؛ میزان صادرات ۳۹۰ میلیون دلاری در سال ۹۷ به بیش از ۵۰۰ دلار در سال ۹۸ دست یافتنی نبود و برای سال ۹۹ هدفگذاری ۶۰۰ میلیون دلاری صورت نمیگرفت.
استاندار گیلان یکی از اهداف مهم دولت را احیای واحدهای راکد تولیدی و بازگشت کارخانجات تعطیلی به چرخه تولید دانست و به برگزاری مستمر کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید اشاره و خاطرنشان کرد: تعداد ۷۳۹ واحد راکد از سالهای ۹۲ تا کنون به چرخه تولید بازگشته که ۴۲۰ واحد آن در دو سال اخیر به ثمر نشسته است.
وی به پرداخت بالغ بر سه هزار و یکصد میلیارد تومان تسهیلات از محل منابع رونق تولید طی سه سال گذشته اشاره کرد و افزود: بالغ بر چهار هزار میلیارد تومان دیگر ظرفیت پرداخت تسهیلات وجود دارد و این درحالیست که برای توسعه استان طرحهای اقتصاد مقاومتی و جهش تولید تعریف شده و در قالب محرومیتزدایی نیز تفاهم نامه دو هزار میلیارد تومانی با ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) منعقد شده است.
زارع اظهار داشت: تعداد واحدهای تملیک شده شبکه بانکی از ۱۱۷ واحد در پایان سال ۹۷ به ۶۹ واحد تاکنون کاهش یافته که امیدواریم بیش از ۲۰ واحد دیگر نیز طی ماه آتی به چرخه تولید بازگردند.
وی با اشاره به اینکه برخی واحدها بیش از یک دهه مشکلات درونی یا حقوقی- قضایی همچون شرکت صنایع پوشش داشته اند، گفت: در سفر رئیس قوه قضائیه به گیلان؛ تسریع در رسیدگی به پروندههای حقوقی و قضایی واحدهای تولیدی و صنعتی توقیف شده را از خواستههای مردم و مسئولان استان عنوان کردم که با دستور ایشان و اهتمام موجود در استان، با جدیت در دست اقدام است.
نماینده عالی دولت در گیلان به راه اندازی واحدهای تولیدی کوچک با مشارکت مردم، پرداخت تسهیلات بانکی و حمایت دولت اشاره و با بیان اینکه در سال جهش تولید میزان تولیدات برخی از واحدها نسبت به سال گذشته دوبرابر شده، افزود: این اقدامات در راستای سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب بوده و دولت نیز با اعتقاد جدی این مسیر را ادامه میدهد.
استاندار گیلان با اشاره به اینکه حدود یک سال از شیوع کرونا در کشور میگذرد و گیلان یکی از نخستین استانهایی بود که متأثر از همه گیری این ویروس دچار آسیبهایی در بخشهای مختلف شد، گفت: جا دارد از کادر پزشکی و درمانی استان که فداکارانه به بیماران خدمات ارائه کردند، قدردانی کرده و یاد و خاطره شهدای عرصه سلامت استان را گرامی دارم چراکه این تلاشها منجر به کمتر بودن میزان بستری و فوتیها نسبت به میانگین کشوری، شد ضمن آنکه شهرستان قرمزی در سطح استان وجود ندارد.
وی ادامه داد: اثرات شیوع ویروس کرونا در گیلان به دلیل ماهیت خدماتی و گردشگری بر بسیاری از فعالیتهای اقتصادی، دوچندان بوده که برای جبران بخشی از خسارات ناشی از شیوع کرونا به کسب و کارها و مشاغل استان تاکنون با پرداخت ۸۳ درصدی تسهیلات حمایتی، گیلان رتبه نخست کشور در جذب تسهیلات مذکور را داراست.
زارع به آغاز طرحهای مختلف در راستای حفاظت از محیط زیست به عنوان مهمترین مولفه توسعه پایدار، پیشگیری از تخریب جنگلها و پدیده مذموم قاچاق چوب اشاره و اظهار کرد: گیلان به سبب مواهب طبیعی خدادادی، جنگل و محیط زیست بینظیر و کم توجهی در سالیان گذشته آسیبهای جدی دیده و چالشی برای این استان محسوب میشود که در این راستا پیگیریهای مستمری صورت گرفته است.
وی به اقدامات صورت گرفته در راستای احیای تالاب انزلی و جمع آوری فاضلاب دو رودخانه ارزشمند زرجوب و گوهررود رشت اشاره کرد و گفت: طرح احیای تالاب بندرانزلی پس از بررسی در کارگروه استانی، نهایی و سپس به کارگروه ملی ارجاع شد که با تصویب این کارگروه به ریاست معاون اول رئیسجمهوری در یک دوره هفتساله و با چند هزار میلیارد تومان احیا میشود که فرآیند اجرا در فصل زمستان آغاز شده است.
نماینده عالی دولت در گیلان با تأکید بر اینکه برمبنای طرحهای علمی زمینه بیشتر حفاظت از محیط زیست فراهم شود، افزود: طرح توسعه زراعت چوب در دستور کار قرار گرفته و باتوجه به اینکه گیلان یکی از قطبهای مهم تولید MDF محسوب میشود؛ برای تامین مواد اولیه صنایع سلولزی از میزان تعهد شش هزار و ۶۰۰ هکتاری زراعت چوب استان در برنامه ششم، دو هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی ملی، از طریق مزایده عمومی جهت انجام زراعت چوب واگذار شده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش انتخابات پیش رو را مهمترین رویداد سیاسی و اجتماعی سال ۱۴۰۰ عنوان کرد و با بیان اینکه استحکام انقلاب بر مبنای رأی مردم است، گفت: با تمهید مقدمات لازم توسط وزارت کشور؛ انتخاباتی سالم، قانونمند و با حضور حداکثری مردم خواهیم داشت و ساز و کارهایی برای جلوگیری از آسیبهای ناشی از کرونا پیش بینی شده است.
استاندار گیلان از همراهی مردم شریف، فهیم و آگاه گیلان و نیز همکاری نماینده ولی فقیه در گیلان و ائمه جمعه، مسئولان استانی در قوای مقننه، قضائیه و مجریه و اعضای شورای تأمین و نیز سازمانهای مردم نهاد و تمامی فعالان اقتصادی، سیاسی، مذهبی، مدنی و مدیریتی در اجرای برنامههای توسعهای استان قدردانی کرد.
دیدگاه