وزیر بهداشت هشدار داد؛

‌مردم خودشان را برای ‌طوفان کرونا آماده کنند| منحنی‌‌ها ‌دلخوش‌کننده نیست | واکسن “رانتی” نداریم

وزیر بهداشت گفت: مهمترین کار و اولویت وزارت بهداشت در حال حاضر، مدیریت کووید۱۹ است و فعلا اولویتی مهمتر از کرونا نداریم. باید به شدت مراقب باشیم که بیماری کووید۱۹، آتش دوباره در کشور ایجاد نکند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از تسنیم، سعید نمکی ظهر امروز در جلسه ستاد دانشگاهی مقابله با کرونا در قم اظهار داشت: هر ویروس جهش یافته‌ای در منطقه‌ای از کشور شکل بگیرد چون تنوع ژنتیکی زیاد و متفاوتی داریم و هر استان ایران به اندازه یک کشور اروپایی است و تنوع ژنتیکی کشور می‌توانند بستری برای جهش ویروس باشند.

وی افزود: باید همواره درون مرزها، منتظر جهش ویروس باشیم. اولین گامی که در دانشگاه‌های علوم پزشکی باید برداشته شود، حساس بودن روی هر جهش جدید از ویروس است و باید بلافاصله موارد مشکوک را بررسی و تغییر رفتار ویروس را از نظر بیماری زایی، سرعت انتقال و میزان مرگ و میر بیماران، رصد کرده و مرتبا نمونه‌ها را برای NGS ارسال کنند.

وزیر بهداشت یادآور شد: باید حتما تعداد تست‌ها بازهم افزایش پیدا کند. غیر از افرادی که با بیماران در ارتباط بوده اند، می‌توانیم از جمعیت عادی هم تست بگیریم و البته باید به سراغ جمعیت‌های پرریسک مانند پادگان ها، زندان ها، سرای سالمندان و آسایشگاه‌ها و مراکز تجمع و کارخانجات برویم و دوره‌ای تست‌های تشخیصی سریع برای آن‌ها انجام شود، اگر در بین آن‌ها موارد مثبتی تشخیص داده شد، حتما باید با PCR دوباره آزمایش شود و نباید اجازه داد که کلونی بیماری، شکل بگیرد.

نمکی افزود: انگلیس یکی از قوی‌ترین زیرساخت‌های سلامت را دارد و علت زانو زدن آن‌ها این است که سرعت گرفتاری با این واریانت جدید، به مراتب از آهنگ قدم‌هایی که نظام بهداشتی و درمانی می‌تواند بردارد، تندتر است. نباید بگذاریم کانون‌های آلوده بیماری به همدیگر بپیوندند. در صورت مشاهده موارد مثبت، باید با شدت عمل با آن برخورد شود و حتما باید بیماران ایزوله و قرنطینه شوند و افراد با سابقه تماس با آن‌ها رهگیری شوند.

وی تاکید کرد: محکم بر روی اجرای پروتکل‌ها بایستید و از هیچ کس به جز خدا، نهراسید. وقتی رهبر معظم انقلاب، پایبندترین فرد به رعایت پروتکل ها، رییس جمهور و رییس قوه قضاییه متعهد به رعایت پروتکل‌ها هستند، اجازه نمی‌دهیم کسی بخواهد پروتکل‌ها را بشکند.

وزیر بهداشت یادآور شد: اگر جایی قصور می‌کنند و پروتکل‌ها را می‌شکنند، ایستادگی کنید و کوتاه نیایید چون تاوان آن را باید ما و همکاران‌مان در بیمارستانها و مراکز بهداشتی و درمانی بپردازیم. حتما مراکز ۱۶ساعته و منتخب را فعال نگه دارید.

نمکی تصریح کرد: بیمارستان‌ها را آماده‌تر کنید و دلخوش نباشید. منحنی‌های ثابت در استانها برای بنده که بدبین هستم، دلخوش‌کننده نیست چون همیشه از روز اول، بدترین وضعیت را در نظر گرفتم. خودمان را برای بدترین روز آماده کردیم که سربلند باشیم و بیماران ما آواره و سرگردان نشدند. خودتان را برای یک طوفان آماده کنید. خوش بین به اینکه وضعیت همینگونه می‌ماند، نیستم و معتقدم که یک طوفان سنگین را در راه داریم و باید برای آن آماده بود.

وی گفت: برای توزیع واکسن، دانشگاه‌ها باید خیلی مراقبت کنند، واکسن همزمان از سیستم تی تک و سامانه سیب توزیع می‌شود. امیدواریم با کمک دوستان، اکثر گروه‌های آسیب‌پذیر را تا آخر اسفند، واکسینه کنیم. طبق آنچه در سند ملی واکسیناسیون کووید۱۹ آمده، باید عمل کنید. با فشار، خواهش و تمنا، جایی را با کسی عوض نکنید و اگر هر استانی بفهمم در این زمینه تخلف شده، قطعا برخورد محکمی خواهیم کرد و به شدت مراقب باشید که رانت برای کسی در تزریق واکسن، ایجاد نشود.

نمکی افزود: کمیته‌ای در دانشگاه‌ها متشکل از متخصصین رشته‌های مختلف باید برای رصد وضعیت اثربخشی و عوارض احتمالی واکسن تشکیل شود.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: اقدامات وزارت بهداشت در مدیریت کووید۱۹ از زمان اعلام این ویروس در ووهان چین آغاز شد اما با اعلام مواردی از ابتلا به این ویروس در قم و در سایر شهرها، کار اصلی ما آغاز شد. خیلی‌ها می‌گفتند از قبل از اعلام کرونا در کشور، این ویروس در ایران وجود داشته و اتهاماتی مانند پنهان کاری، ندیدن و یا نگفتن موارد ابتلا را مطرح کردند.

نمکی ادامه داد: حدود دو هزار و ۴۰۰ نمونه که از پیک آنفلوآنزا در پاستور و دانشکده بهداشت نگه داشته بودیم یکبار دیگر با PCR این نمونه‌ها را با تمرکز بر کووید۱۹ بررسی کردند اما فقط سه مورد از ۲۳ بهمن سال گذشته به بعد در این نمونه ها، کووید مثبت بودند و قبل از ۲۳ بهمن سال گذشته، حتی یک مورد مثبت از کووید۱۹ در سراسر کشور نداشتیم اما عده‌ای در راستای ادعاهای بیرون از مرزها در داخل هم در این شیپور می‌دمیدند اخیرا هم ظاهرا برخی برای کار انتخاباتی، فرمایشاتی داشتند که گفتم این موارد را دقیق بگویید و به بنده اعلام کنید در غیر این صورت، مراجع قضایی با عنوان نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی، پیگیری خواهند کرد.

وی خاطرنشان کرد: در طول مبارزه با کرونا، همکاران ما در سراسر کشور خیلی رشادت‌آمیز کارهای بزرگی کردند. در بدترین شرایط اقتصادی کشور در ظالمانه‌ترین تحریم‌هایی که تا به حال بر کشور اعمال نشده بود، همکاران ما افتخارات زیادی کسب کردند و بیماری کووید۱۹ را به زیبایی و شیوه مدبرانه، مدیریت کنند.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: قم، شهر ویژه‌ای است، ارتباط زیادی با این شهر داشته ام. ۳۰ سال پیش که معاون بهداشت وزارت بهداشت شدم گفتند روزانه ۵۰ مورد التور در قم، گزارش می‌شود، ایستگاه کلرزنی راه اندازی کردیم و این خودروهای ابرسان را کلر زدند تا اینکه موارد التور به صفر رسید.

نمکی تاکید کرد: امروز بسیار خرسند شدم که علمای قم هم از عملکرد مدیریت کرونا راضی بودند. آن‌ها سرمایه‌های گرانقدر کشور هستند و نشان دادند که برازنده مدبر و مدیر در امور مذهبی هستند و همراهی و همدلی داشتند و در همراه کردن مردم در رعایت پروتکل ها، نقش ویژه‌ای ایفا کردند که یک نقطه بسیار دلگرم کننده است.

Share