چوکا بعد از ۵ سال به سود ناخالص دست یافت | تولید کود هوموس و ورود شرکت به صنعت سبز
شرکت چوکا با حمایت های ویژه شستا از طریق هلدینگ های تاپیکو و سلولزی جهش تولید را در شرکت محقق ساخته و اکنون تخصیص چوب به عنوان ماده اولیه برای تولید، نیاز به مساعدت جدی مسئولین استان گیلان و کشور دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، ایرج زمانی فرد مدیرعامل مجتمع چوکا با اشاره به افزایش ۳۴ درصدی تولید امسال نسبت به سال ۹۸ گفت: شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی شستا به عنوان یکی از سهامداران عمده چوکا در سال ۱۳۹۹ با پرداخت بدهیهای باقی مانده از سنوات گذشته، یکی از موانع تولید در شرکت چوکا را مرتقع نمود و شرکت چوکا با افزایش تولید و اتخاذ سیاستهای مالی و اقتصادی مناسب علاوه بر خلق ثروت در شرکت، بستر لازم برای گسترش فعالیت ها، کسب سود و جذب سرمایه گذاران را فراهم نموده است.
وی گفت: به منظور ایفای مسئولیتهای اقتصادی و اجتماعی شرکت چوکا، طی سال ۹۹ این شرکت علاوه بر پرداخت حقوق پرسنل شرکت اسالم، نوسازی و بازسازی خط تولید نئوپان را نیز با به کار گیری منابع داخلی خود عملیاتی نموده است.
مدیر عامل چوکا خاطر نشان کرد: به کار گیری صحیح سرمایه در گردش تزریق شده از سوی شستا در سال ۹۹ که به مراتب کمتر از سرمایه در گردش تزریق شده در سال ۹۸ بوده، منجر به رونق و شکوفایی شرکت چوکا گردیده است.
نائب رییس هیئت مدیره در بخشی از این نشست اظهار داشت: تولید، فروش و سود و زیان دوره یکساله منتهی به بهمن سال ۱۳۹۹ تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا و تعطیلی کارخانه در اسفند ۹۸ و فروردین سال ۹۹ بوده است.
وی با اشاره به کاهش ۴۷ درصدی زیان شرکت در سال ۹۹گفت: شرکت چوکا بعد از غریب ۵ سال به سود ناخالص دست یافته است.
زمانی فرد با اعلام این مطلب که کاهش نسبت قیمت تمام شده به فروش از ۱۴۰ درصد در سال ۹۸ به ۹۶ درصد در سال ۹۹ بیانگر کنترل هزینهها و افزایش راندمان تولید در شرکت میباشد گفت: کاهش دوره وصول مطالبات از ۴۳ روز به ۲۰ روز در سال ۹۹ بیانگر مدیریت صحیح منابع نقدی و موجب افزایش توانایی شرکت گردیده است.
?️مدیرعامل شرکت چوکا با اشاره به اینکه جهش تولید در چوکا با همدلی و تلاش تک تک پرسنل و با به کارگیری تخصص و تجربه داخلی در سال۹۹ محقق گردیده است، خاطرنشان کرد: تهیه برنامه خروج از زیان دهی، اخذ گزارش مقبول از حسابرس مستقل برای صورتهای مالی سال ۹۸ و نیز صورتهای مالی میاندورهای سال۹۹ و همچنین اخذ بخشودگی جرایم مالیاتی از امور مالیاتی استان گیلان به مبلغ ۶۷ میلیارد ریال و اخذ تخفیف از محل بدهی سنواتی آب مصرفی به مبلغ ۳ میلیارد ریال و کاهش نسبت قاف از ۱۴۰ درصد به ۹۶ درصد را از دستاوردهای مالی شرکت چوکا در سال ۹۹ میباشد.
نائب رئیس هیئت مدیره شرکت چوکا گفت: تولید کود هوموس و ورود شرکت به صنعت سبز برای اولین بار در شرکت چوکا اتفاق افتاد که طی آن ضایعات چوبی باقیمانده از تولید کاغذ که از ابتدای تأسیس مجتمع در شرکت انباشته شده بود، در سالهای اخیر بصورت خام و با قیمت ناچیزی به فروش میرسید و شرکت چوکا در سال ۱۳۹۹ کمپوست ایجاد شده از ضایعات چوبی را پس از فرآوری تبدیل به محصولی بنام کود آلی هوموس مینماید. این کود سرشار از مواد آلی، کربن بالا و سایر عناصر میکرو ارگانیک میباشد که در صنعت کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرد.
وی افزود: با راه اندازی این خط تولید، علاوه بر ایجاد اشتغال برای ۵۰ نفر بطور مستقیم، از داراییهای غیر مولد شرکت چوکا نیز در جهت تولید استفاده و منافع اقتصادی آن به شرکت وارد گردید. خط تولید کود آلی هوموس در دی ماه سال ۱۳۹۹ و با حضور نماینده شهرستان رضوانشهر، توسط مدیریت محترم عامل شستا جناب آقای دکتر رضوانیفر افتتاح گردید.
زمانی فرد با اشاره به بازسازی و راه اندازی برخی از واحدهای بخش تولید پس از ۱۵ سال گفت: با توجه به مطالعات مقدماتی انجام شده در بخشهای مختلف کارخانه و علی الخصوص ماشین کاغذ، با تشکیل جلسات متعدد فنی و پروسسی و با تدوین برنامه زمان بندی، اقدام لازم برای در خط قرار دادن کلیه سیستمهای خارج شده از فرایند تولید به دست پرسنل فنی و متخصص شرکت آغاز شد و در همین راستا و در جهت بالابردن کیفیت محصول نهایی اصلاحاتی در خطوط تولید اتفاق افتاد که از آن جمله میتوان به بکارگیری ریکاوری بویلر به جای پاور بویلر، راه اندازی کامل سیستم پاکت ونتیلیشن بعد از ۲۰ سال، راه اندازی آب گرم مورد نیاز خط تولید کاغذ چوکا بعد از قریب به ۲۰ سال، بازسازی واحد OCC، راه اندازی سیستم بروک سیوال بعد از قریب ۱۷ سال، بازسازی فن سقفی ماشین کاغذ، راه اندازی کلندر (سیستم اطو کننده کاغذ) که از خرداد سال ۱۳۶۹ غیر فعال شده بود، راه اندازی شاورها بعد از ۲۰ سال، پیگیری و راه اندازی پکیج بویلر و استفاده از نشاسته کاتیونی در تولید کاغذ اشاره نمود.
وی با اشاره به اجرای طرح تحقیقاتی تولید خمیر کاغذ از الیاف باگاس گفت: با توجه به محدودیتهای تأمین منابع چوبی و کاغذ باطله جهت تولید کاغذ بسته بندی، استفاده از ساقه نیشکر مورد بررسی قرار گرفت و برای اولین بار در شرکت چوکا، خمیر کاغذ از باگاس با استفاده از دانش فنی و ماشینآلات موجود تولید گردید. در صورت اجرای کامل این طرح، بخشی از ظرفیت خالی ماشین آلات تولیدی جهت تولید محصول بکار گرفته خواهد شد.
زمانی فرد با اشاره به اقدامات اصولی در شرکت چوکا از قبیل راه اندازی مجدد کلینرهای ماشین کاغذ بعد از گذشت بیش از ۳۰ سال، راه اندازی مجددکارگاه ریختهگری شرکت پس از ۱۶ سال توقف و راه اندازی مجدد خط تولید تخته چند لایه بعد از ۱۶ سال توقف گفت: ماشینآلات و تأسیسات و تجهیزات خط تولید تخته چندلایه به ارزش میلیونها دلار، از سال ۱۳۸۳ و در پی اثرات ناشی از واگذاری بخش جنگل شرکت چوکا به اشخاص حقوقی ثالث متوقف گردید. با توجه به موقعیت جغرافیایی شرکت صنایع چوب و کاغذ ایران (چوکا) و با تکیه بر پتانسیل و توانایی فنی پرسنل شرکت، در سال جهش تولید و با هدف تبدیل داراییهای غیر مولد به داراییهای مولد، اقدامات لازم جهت بازسازی و راه اندازی خط تولید تخته چندلایه بعمل آمده و تولید تخته چندلایه در دیماه ۱۳۹۹ با حضور مدیریت محترم عامل شرکت شستا مجدداً و پس از ۱۶ سال آغاز گردید. راه اندازی مجدد خط مذکور علاوه بر استفاده از داراییهای غیر مولد شرکت، برای حداقل ۱۶ نفر بطور مستقیم ایجاد اشتغال مینماید.
نائب رئیس هیئت مدیره چوکا افزود: طراحی، ساخت و نصب بانک خازنی فشار قوی به ظرفیت ۶۱۶ مگاوات با مشارکت شرکت افق تأمین انرژی پارس (از شرکتهای زیر مجموعه شستا) با تأمین مالی از سوی شستا اجرا و در دیماه ۱۳۹۹ و همزمان با حضور مدیریت محترم عامل شستا افتتاح گردیده و به بهرهبرداری رسید.
وی همچنین در مورد دستاوردهای واحد تولیدی صنایع چوب اسالم گفت: طبق بررسی انجام شده توسط گروه کارشناسان فنی مشخص گردید که ماشین آلات، تأسیسات و تجهیزات شرکت صنایع چوب اسالم دارای معایب و مشکلات عدیدهای میباشد که پس از بررسیهای لازم و شناسایی و تجزیه و تحلیل هر یک از آنها و لحاظ نمودن وضعیت موجود کارگاه تولید نئوپان که از سال ۹۸ تقریباً به تعطیلی و توقف کامل مبتلا شده بود اجرای عملیات بازسازی را امری اجتناب ناپذیر مینمود. لذا با توجه به منابع محدود و امکانات ناچیز در شرکت چوکا و با بکارگیری توانمندیهای پرسنل شرکت، برنامهریزی اساسی جهت انجام تعمیرات و بازسازی تجهیزات و ماشینآلات خط تولید نئوپان بعمل آمد.
وی همچنین تغییر فروش اعتباری به فروش نقدی و یا حداکثر با سر رسید ۳۰ روزه، تعریف محصولات جدید با توجه به نیاز بازار، افزایش اعتبار شرکت نزد مشتریان با ارائه محصولات کیفی و تحویل به موقع کالا به مشتریان، تسویه بدهیهای سنواتی مربوط به پیش فروش کاغذ در سنوات گذشته، افزایش سهم بازار از طریق جذب مشتریان جدید و ایجاد رابطه تجاری سالم با مشتریان، پیگیری و اجرای سیستم CRM و افزایش رضایتمندی مشتریان، تسویه بدهیهای سنواتی تأمین کنندگان، مدیریت و پیگیری خریدهای خارجی با توجه به نوسانات نرخ ارز و تعریف نقطه سفارش برای کالاهای مصرفی کارخانه را از دستامردهای واحد بازرگانی عنوان نمود.
زمانی فرد با اشاره به دستاوردهای واحد منابع انسانی بیان کرد: اعتراضات و اعتصابات کارگری از میانگین چهار بار در سال به صفر و تعداد حوادث کار از ۲۰ مورد در سال ۱۳۹۸ به ۵ مورد در سال ۱۳۹۹ کاهش یافته است.
وی با اشاره به کنترل و پیشگیری از گسترش ویروس کرونا در شرکت گفت: تعداد مبتلایان در شرکت چوکا از اسفند ۹۸ تاکنون علیرغم قرمز شدن وضعیت شهرستانهای اطراف، فقط ۱۳ مورد بوده است که تماماً در خارج از شرکت مبتلا شده بودند.
مدیرعامل چوکا بازنگری ساختار منابع انسانی در شرکت چوکا، اجرای طرح طبقهبندی مشاغل مصوب و پرداخت بموقع حقوق پرسنل در بیست و نهم هر ماه که در بیست سال گذشته سابقه نداشته است را از از دستاوردهای مهم این حوزه قلمداد کرد.
وی همچنان تاکید کرد: شرکت چوکا علیرغم شیوع ویروس کرونا در کشور، ضمن حفظ پرسنل خود، برای پیشبرد اهداف تعیین شده در شرکت، اشتغال جدید هم ایجاد نموده و نسبت به تبدیل وضعیت نیروهایی که بصورت روزمزد با این شرکت همکاری داشتند نیز اقدام نموده است.
زمانی فرد با اشاره به دستاورد واحد محیط زیست شرکت عنوان کرد: با انجام خود اظهاری و کسب نتایج استاندارد از نظر کیفیت پساب، گازهای دودکش، صوت و هوا که بر اساس آخرین شیوه نامه خود اظهاری انجام گردید و با برنامهریزی صحیح و مدیریت عوامل تأثیر گذار به محیطزیست موجب شد شرکت چوکا که در سال ۹۸ مشمول عوارض آلایندگی و جزو لیست شرکتهای آلاینده بود، از این لیست خارج گردد.
وی اقداماتی نظیر بازسازی و بهینهسازی سیستم تزریق آب ژاول از مرحله ابتدایی خروج پساب و ادامه آن در کانال خروجی تا مرحله ورود به رودخانه مجاور شرکت با رعایت مقدار مجاز کلر ورودی به آبهای سطحی بعد از ۱۰ سال، راه اندازی همزمان هوازنهای حوضچههای تصفیه بعد از بیشتر از ۵ سال توقف با استفاده از امکانات داخلی شرکت، آغاز تدوین برنامه طرح جامع مدیریت زیست محیطی و راه اندازی مجدد سایت ۴ تصفیه پساب بعد از ۶ سال توقف را از دستاوردهای زیست محیطی شرکت چوکا در سال ۹۹ عنوان کرد و گفت: ارتباط با فعالین محیط زیست بعنوان یکی از سیاستهای اصلی مدنظر قرار گرفته و از این طریق، راه مناسبی جهت جلوگیری از شکایتهای مردمی و استفاده از تجارب و دانش ایشان در حفظ محیط زیست پیش روی شرکت گشوده شده است.
نائب رئیس هیئت مدیره با اشاره به طرح اقتصاد خانوادههای روستایی و بازسازی خط تولید جدیدی در شرکت صنایع چوب اسالم بیان داشت: شرکت چوکا در قالب این طرح اقدام به خرید سرشاخهها با قطر کمتر از ۴ سانتی متر که پیش از این توسط اهالی دور ریخته میشد نموده است و از آنها جهت تولید بهره برده و موجب درآمدزایی برای روستاییان نیز میشود.
زمانی فرد مدیرعامل مجتمع چوکا در پایان تاکید کرد: شرکت چوکا با حمایت ویژه شستا و تامین مالی از طریق هلدینگهای تاپیکو و سلولزی جهش تولید را در شرکت محقق ساخته و نیاز به مساعدت جدی مسئولین استان گیلان و کشور در زمینههای زیر دارد:
۱- تصمیمسازی در سطح کلان کشور مبنی بر تخصیص چوب به شرکت چوکا جهت افزایش تولید از طریق تولید انواع محصولات کاغذی و مصنوعات چوبی
۲-ورود صندوق بازنشستگی بعنوان سهامدار عمده شرکت چوکا جهت تامین منابع مالی مورد نیاز برای تولید
در پایان اصحاب رسانه ضمن حضور در بخش صنعت، از خط تولید کاغذ شرکت صنایع چوب و کاغذ ایران (چوکا) بازدید نمودند.
دیدگاه