از مردم بزرگوار ایران طلب عفو می کنم | سه سال است که می خواهند ترامپ را تطهیر کنند
رئیس جمهور گفت: اگر در این هفت سال و نیم در بخشهایی از اداره کشور آن چنان که شایسته ملت ایران بوده عمل نکردهایم از مردم عزیز و بزرگوار ایران در این ایام جشن ملی طلب عفو میکنم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی صبح امروز در سخنرانی خود به مناسبت ۲۲ بهمن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی که به صورت ویدئوکنفرانسی برگزار شد با طلب عفو از مردم ایران اظهار کرد: به مردم می گویم که اگر توطئه خارجی ها، صهیونیست ها، تندروهای آمریکا و ارتجاع منطقه و جنگ تحمیلی اقتصادی نبود ما امروز شرایط خیلی بهتری را در ایران شاهد بودیم و به همه آرزوهای خود دست یافته بودیم.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود درباره تعهدات برجامی گفت: ما آن روزی که شاهد باشیم ۱+۵ به تعهدات خود عمل کرده اند آماده ایم به تعهدات خود در برجام عمل کنیم. راه دیگری برای منطقه و دنیا وجود ندارد و مسیر حتما مسیر سیاسی و توافق دنیا و ایران است.
روحانی اضافه کرد: دوران تحریم حداکثری و جنگ اقتصادی تمام شده است، جنگ دیگر نیست و همه فهمیده اند که فشار حداکثری شکست خورده، اما برای پیروزی نهایی هنوز به صبر و مقاومت نیاز داریم. من در مقابل ملت ایران به خاطر صبر و مقاومت شان در مقابل توطئه ها و ذهن آگاه شان در برابر رسانه های مخرب سرفرود می آورم. سه سال است که می خواهند ترامپ را تطهیر کنند و توطئه او را به عنوان ناکارآمدی دولت نام ببرند اما دیدید چگونه در جهان رسوا شدند و خواهند شد.
رئیس جمهور با تبریک آغاز چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی یادآور شد: ما در سال های گذشته شاهد دو جنگ بوده ایم؛ یکی جنگ تحمیلی هشت ساله و در این سال های اخیر جنگ تحمیلی اقتصادی. ما از سال ۹۷ تا امروز سه سال است که در جنگ اقتصادی هستیم.
وی ادامه داد: همه مردم جهان این روزها یک بدهکاری بزرگ به ملت ایران دارند. اگر ملت ایران در برابر مستبد کاخ سفید نایستاده بود و با صبر و مقاومت اش او را به شکست نکشانده بود و تدبیر دولت منتخب مردم نبود و بعد از خروج ترامپ از برجام ما هم خارج می شدیم این یک پیروزی بدون زحمت و هزینه برای ترامپ بود. ما اگر این کار را می کردیم همه تحریم ها برگشته بود و توطئه بزرگ رژیم صهیونیستی و آمریکا به ظهور و بروز رسیده بود. اما مقاومت مردم و تدبیر دولت باعث شد آمال ترامپ لگدمال شود. یک بار در شورای امنیت که با حضور خودش در سال ۹۷ بود و چند بار در سال ۹۹. شکست و انزوای آمریکا در سازمان ملل در برابر ایران در تاریخ آمریکا و جهان بی نظیر است.
روحانی افزود: در چند نوبت در دادگاه لاهه و یکی همه در همین روزهای اخیر ملت ایران و حقوقدانان ما در برابر آمریکا پیروز شدند و این دادگاه لاهه بود که با قرار و حکم موقت علیه تحریم ترامپ رأی داد. آن کسی که ترامپ را سرنگون کرد خدا بود و در ظاهر ملت آگاه آمریکا بودند اما نقش ملت و دولت ایران برای سرنگونی این مستبد بدون تردید تأثیرگذار بود. امروز امنیت و احساس قانون گرایی و ثبات دنیا دینی است که دنیا به ملت ایران دارد.
رئیس جمهور در ادامه خاطرنشان کرد: ملت بزرگ ما دو انتخابات بزرگ ۹۲ و ۹۶ را به صورت دو حماسه بزرگ درآورد و در اولی حدود ۷۳ درصد حضور و در دومی بیش از ۷۳ درصد حضور داشت برای تاریخ بسیار مهم است که ۷۳ درصد واجدین شرایط پای صندوق آرا آمدند. مردم از منتخب خود می خواستند که تعامل سازنده با جهان را با عزت ادامه دهد. مردم از منتخب خود می خواستند به پیمان هایی که ملت ایران در برابر دنیا متعهد شده است پایبند باشند و در انتخاب اول می خواستند که با تعامل سازنده سایه جنگ و تحریم را از سر مردم دور کنند و منتخب مردم به مردم وعده داده بود که هم اقتصاد شرایط بهتری را خواهد داشت و هم قدرت هسته ای. با این بیان که سانتریفیوژ بهتر خواهد چرخید و اقتصاد بهتر به حرکت خود ادامه خواهد داد.
روحانی ادامه داد: ما امروز در برابر ملت ایران سرافرازیم که به تعامل سازنده، اعتدال و به وعده هایی که به مردم دادیم در چهار سال و نیم اول به خوبی عمل کردیم. من هشت سال دولت تدبیر و امید را به سه بخش تقسیم می کنم. دوران چهار و نیم ساله ثبات، رشد و پیشرفت از ۹۲ تا ۹۶، دوران سه ساله جنگ تحریمی از ۹۷ تا پایان ۹۹ و شش ماهه پایان دولت دوران بازآفرینی است.
رئیس جمهور با یادآوری روزهای آغازین دولت تدبیر و امید خاطرنشان کرد: تنها دولتی که بعد از جنگ هشت ساله کار خود را با رکود تورمی یعنی تورم ۴۰ درصد و رشد اقتصادی منفی ۷.۶ درصد آغاز کرد دولت تدبیر و امید بود. دولت در طول سال های اول تلاش کرد و متوسط تورم در چهار و نیم سال اول ۱۰.۲ شد که در تاریخ بعد از انقلاب کمتر سراغ داریم که در حدود دو سال یعنی سال های ۹۵ و ۹۶ و حتی ماه های اولیه سال ۹۷ تورم تک رقمی باشد. رشد اقتصادی ما در بعضی از سال ها دو رقمی بود و در سال ۹۵ بالای ۱۴ درصد بود که بالاترین رشد اقتصادی در جهان بوده و این یکی از افتخارات بی نظیر این دولت بعد از انقلاب است.
روحانی در ادامه تأکید کرد: همین چیزها بود که صهیونیست ها و ارتجاع منطقه را به لرزه درآورد و در کنار ترامپ قرار گرفتند تا ایران را در حصر و محاصره کامل قرار دهند. در طول چهار و نیم سال اول دولت رشد اقتصادی ما به طور متوسط ۴.۷ درصد بود و از سال ۹۳ تا ۹۶ در هر فصل نسبت به فصل مشابه در سال قبل ۷۰۰ هزار اشتغال خالص در کشور داشتیم. ما هر کجا که با هم بوده ایم و دست به دست هم داده ایم و کنار هم تلاش کرده ایم خدا هم پیروزی را نصیب ما کرده است.
رئیس دولت های یازدهم و دوازدهم همچنین بیان کرد: ما با مذاکره دولت را آغاز نکردیم، اما من به مذاکره افتخار می کنم. مذاکره چیز منفی نیست و از لوازم دولت و حکمرانی دنیای امروز و نه تنها امروز که ارث پیامبر (ص) است که در مقاطع مختلف با دشمنان خود حرف زد، مذاکره کرد، پیمان بست و صلح کرد که نمونه اش صلح حدیبیه است. ما به مذاکره به عنوان راه پیامبر (ص) و امام مجتبی (ع) افتخار می کنیم اما آغاز راه ما مذاکره نبود. اولین مصوبه ما احیای دریاچه ارومیه بود؛ یعنی از محیط زیست و سلامت مردم آغاز کردیم.
وی ادامه داد: دومین مصوبه ما رفع موانع تولید بود که لایحه را با دو فوریت تنظیم کردیم و برای مجلس آن زمان فرستادیم که البته ماه ها طول کشید. دولت از همان ابتدا در کنار بخش خصوصی قرار گرفت که مقام معظم رهبری خصوصی سازی و سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی را انقلاب اقتصادی نامید. ما به همه بخش های دولتی مداوم توصیه کردیم که سهام خود را بفروشید و دست از تصدی گری بردارید و اقتصاد را به مردم واگذار کنید. این بخش خصوصی بود که در این مدت این تحول بزرگ را در کشور ما به وجود آورد و این دولت منتخب مردم با راهنمایی مقام معظم رهبری بود که توانست در مسیری صحیح اقتصاد مقاومت را در مسیر درست خود قرار دهد.
روحانی اضافه کرد: درست است که ما در پی تعامل سازنده و مذاکره با جهان بودیم اما قبل از مذاکره به دنبال مبارزه با فساد بوده ایم. تنها این دولت بود که تمام بخش های بانک ها و موسسات اعتباری غیرمجاز را منحل کرد و البته بهای سنگینی هم برای آن پرداخت. هم بهای حیثیتی و آبرویی که همچنان عده ای عصبانی هستند و هم ۳۰ هزار میلیارد تومان از بانک مرکزی صرف شد تا بتوانیم بدهی های مردم را از این موسسات غیرمجاز به مردم پرداخت کنیم.
رئیس جمهور در بخش دیگری از صحبت های خود به دستاوردهای دولت تدبیر و امید از جمله ادغام بانک های نیروهای مسلح برای اصلاح نظام بانکی و طرح های زیربنایی به عنوان پایه های اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و افزود: ما دیروز پنجاهمین سد را در این دولت افتتاح کردیم. در زمان پیروزی انقلاب تعداد کل سدهای کشور ۱۹ سد بوده و دیروز به ۱۵۴ سد رسید که تا پایان دولت ۲۰۱ سد مخزنی ملی در کشور فعال خواهد بود. ما چهل و چهارمین تصفیه خانه آب و هفتاد و هشتمین تصفیه خانه فاضلاب را دیروز افتتاح کردیم.
وی در ادامه تصریح کرد: آن ها که می پرسند چرا به دولت رأی دادیم و رأی ما چه تأثیری داشت این آمارها را ببینند. اساس کار انتخاب مردم است و هر جا مردم انتخاب خوب داشتند ثمره آن را سال های بعد دیدند. از ماست که بر ماست. با انتخاب خوب آینده خوب و با انتخاب بد آینده بد خواهیم داشت.
روحانی در ادامه یادآور شد: در ایران قبل از سال ۹۲ کمتر از یک میلیون روستایی از آب آشامیدنی سالم استفاده می کردند و این عدد امروز حدود ۹ میلیون نفر است و تا پایان دولت نزدیک ۱۰ میلیون خواهد بود. دولت آب آشامیدنی سالم را برای روستاییان ۱۰ برابر کرده و هر سال دو و نیم هزار مگاوات به برق کشور افزوده است. ما برای روستاییان کاری انجام دادیم که کم نظیر است و آن را در آب، برق، گاز، راه، مدرسه و ارتباطات می بینیم. تا آغاز دولت فقط ۱۴ هزار روستا دارای گاز و لوله کشی بودند و امروز به ۳۲ هزار روستا رسیده یعنی بیش از دو برابر.
وی اضافه کرد: در کشاورزی و امنیت غذایی ۲۶ میلیون تن به محصولات غذایی اضافه شده است. ۸۰۰۰ هکتار گلخانه با افتتاح این هفته به حدود ۱۵ هزار هکتار رسید و تا روزهای پایانی به ۲۴ هزار هکتار یعنی سه برابر خواهیم رسید. در کانال کشی آب و زهکشی زمین های کشاورزی که برخی دیم بود و به آبی تبدیل شد ۵۲۰ هزار هکتار این زمین ها در کشور احیا شد؛ ۲۹۵ هزار هکتار در خوزستان و ایلام، ۷۸ هزار هکتار در گلستان، ۷۷ هزار هکتار در غرب و ۴۶ هزار هکتار در دشت سیستان. اگر مردم در کنار منتخبان خود ایستادند در کشاورزی، مهندسی و بخش های روستایی و شهری به نقطه مثبت در زندگی اجتماعی خود خواهیم رسید.
رئیس جمهور با بیان اینکه در چهار و نیم سال اول دولت شاهد یک انقلاب در بخش سلامت بودیم، یادآور شد: در ابتدای دولت ۱۱۱ هزار تخت بیمارستانی و امروز بیش از ۱۵۰ هزار تخت داریم و در تخت های ویژه بیمارستان از ۵۰۰۰ به ۱۵ هزار رسیده ایم. من حرکت مثبت در سلامت و محیط زیست را به انقلاب تعبیر می کنم ضمن اینکه در ارتباطات هم شاهد یک انقلاب بزرگ بوده ایم.
روحانی افزود: امروز جوانان ما در سایه پهنای باند می توانند مشاغل مختلفی را داشته باشند. پهنای باند در این دولت ۳۵ برابر شده و شاغلین در فضای مجازی به ۵۰۰ هزار نفر رسیده اند. شرکت های دانش بنیان تحول دیگری بود که از ۵۵ شرکت به ۵۷۰۰ شرکت رسیدیم. حالا از جاده ها و ریل و بنادر و ترانزیت بگذریم که چه کار عظیمی در آن ها صورت گرفته است. ما در چهار سال و نیم ابتدایی با افتخار در مسیر توسعه و پیشرفت و از بین بردن رکود و تورم پیش رفتیم.
وی همچنین تأکید کرد: از همه رسانه ها می خواهم که خدایی ناکرده به تاریخ و مردم خیانت نکنند. ما از سال ۹۷ وارد یک جنگ اقتصادی شدیم و دیگر مقایسه این سه سال و آن چهار سال و نیم با گذشته نادرست است. مقایسه دوران جنگ باید با دوران جنگ صورت بگیرد.
رئیس دولت های یازدهم و دوازدهم با مقایسه درآمد نفتی دولت خود و دولت گذشته، خاطرنشان کرد: صادرات نفتی در سال ۸۹، ۹۰ میلیارد دلار و در سال ۹۰، ۱۱۹ میلیارد دلار بوده است؛ اما در این دولت در سال ۹۴ به خاطر فشاری که به ما وارد آمد کل آن ۳۱ میلیارد دلار بوده است. در بدترین شرایط دولت قبل صادرات نفت ۶۸ میلیارد دلار در سال ۹۱ بوده و در بهترین شرایط دولت ما در سال ۹۶، ۶۵ میلیارد دلار بوده؛ یعنی بهترین سال ما از بدترین سال آن ها کمتر بوده است.
وی همچنین اظهار کرد: ما افتخار داریم اتفاقی که ۶۰ سال پیش در ایران افتاد و صادرات غیرنفتی بر واردات در زمان دولت دکتر مصدق پیشی گرفت در این دولت تکرار شد. امسال هم با همه سختی ها باز تا امروز حدود ۳۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داریم که البته به خاطر شرایط خاص از سال های پیش کمتر است.
رئیس جمهور با اشاره به مشکلات مضاعف یک سال اخیر عنوان کرد: در این سال های جنگ و در این یک سال آخر فشارهای بی سابقه و مضاعفی روی دوش مردم بزرگ ایران قرار گرفت و در کنار تحریم سخت و جنگ اقتصادی پارسال در روزهای آخر بهمن با یک ویروس عالم گیر مواجه شدیم که همه دنیا را دچار مشکل کرد و ما هم دچار مشکل شدیم. در ماه های اولیه کرونا صادرات غیرنفتی ما به دلیل بسته شدن مرزها تقریبا متوقف شد و صادرات نفتی هم که کم بود کمتر شد چون در دنیا فروش نفت و قیمت آن کاهش یافت. اما در کرونا مردم ما در تحریم روی پای خود ایستادند و کشاورزان و تولیدگران در مواد غذایی و در وسایل بهداشتی و آنچه بیمارستان ها نیاز داشتند ما بی نیاز شدیم و شرکت های دانش بنیان هر آنچه را نیاز بود مثل سی تی اسکن، ونتیلاتور و ماسک N۹۵ با دست فرزندان جوان و تحصیلکرده این مرز و بوم به دست مردم رساند و هیچ گاه مردم برای مواد غذایی صف نبستند و برای مواد بهداشتی مشکل نداشتند و هیچ بیماری در چمن بیرون بیمارستان ها معطل نماند.
رئیس جمهور با تقدیر از مقاومت ملت ایران اظهار کرد: تحریم، کرونا، فشار رسانه ای و جنگ روانی و تهدیدهای نظامی چهار تهدید در چهار جبهه بود که در یک سال گذشته ما را تهدید می کرد اما ملت بزرگ ایران مقاوم ایستاد. ما بحمدالله از خطر بزرگ کرونا عبور کردیم اما هنوز راه درازی در پیش داریم.
وی با اشاره به آغاز واکسیناسیون کرونا در کشور از دیروز عنوان کرد: خوشحالم که یکی از مسئولین بزرگ بهداشتی کشور فرزند خود را برای واکسیناسیون در اختیار گذاشت تا درباره واکسن به مردم اطمینان دهد و حرف های ناروایی که در این زمینه گفته می شد را بشکند. مردم باید بدانند اگر چیزی به کشور وارد می شود و یا اگر مذاکره ای صورت می گیرد و پیمانی بسته می شود همه در چارچوب مصالح ملی است و کسی چیز دیگری نباید در ذهن اش باشد. انشاءالله ما در کرونا پیروز خواهیم بود و در سال آینده هم واکسن داخلی در دسترس مردم قرار خواهد گرفت.
رئیس دولت دوازدهم با بیان اینکه دولت در روزهای پایانی خود با بزرگترین اقدامات کار خود را به پایان می رساند، اظهار امیدواری کرد: دولت در تلاش است که شاهد یک انتخابات شکوهمند در خرداد ۱۴۰۰ باشیم. از بزرگترین دستاوردهای انقلاب توسط امام (ره) تأسیس جمهوریت در کنار اسلامیت بود. امام (ره) به ما یاد داد پای صندوق برویم در هر مسئله مهمی با انتخاب خود سرنوشت خود را تعیین کنیم. او موسس بود و ادامه دهنده راه هم مقام معظم رهبری است.
وی اضافه کرد: رهبر انقلاب در همه انتخابات تأکید کردند که انتخاب منتخب بسیار مهم است اما مشارکت مردم اهم است. من عین این کلمات را چند روز پیش که در محضرشان بودم همان طور که در این ۲۵ سال بارها شنیده ام بار دیگر شنیدم که تکرار کردند. همه ما باید به فکر مشارکت حداکثری در یک انتخابات شکوهمند سالم و رقابتی باشیم تا همه احساس کنند در انتخابات هستند. ما باز هم مشارکت هفتاد و چند درصدی می خواهیم و چه اشکالی دارد که مردم باز حماسه بیافرینند.
رئیس جمهور در بخش دیگری از صحبت های خود به طرح هایی که در ماه های پایانی دولت افتتاح می شود اشاره کرد و گفت: ما اولین گام را برای احیای شرق کشور برداشتیم و از خلیج فارس و دریای عمان آب به قلب کویر رفت و تا گلگهر سیرجان افتتاح شد. برای این طرح ۱۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان هزینه شد و این طرح باید ادامه یابد و از سیرجان به سمت مس سرچشمه و اردکان برود و ان شاءالله در این دولت عملیات انتقال آب از جنوب به اصفهان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی و مشهد الرضا (ع) را آغاز خواهیم کرد. تمام مطالعات و برنامه ریزی های آن انجام گرفته و این کار بزرگ دولت یک ریل گذاری برای دولت آینده است.
وی در ادامه بیان کرد: در ماه های آینده طرح احیای دریاچه ارومیه به بهره برداری خواهد رسید و به این قول خود عمل خواهیم کرد. همچنین استراتژیک ترین طرح انرژی تاریخ ایران یعنی خط لوله نفت از بوره تا جاز (بوشهر تا هرمزگان) که هزار کیلومتر است و تمام کارهای آن به دست ایرانی ها انجام شده به بهره برداری خواهد رسید. من باید به وزارت نفت تبریک بگویم که گاز ما را از ۶۰۰ میلیون مترمکعب در روز به هزار میلیون و بنزین را از ۵۶۰ میلیون به ۱۰۷ میلیون مترمکعب رساند و ما را در گاز و نفت و گازوئیل خودکفا کرد.
روحانی در ادامه اظهار کرد: باید دست کشاورزان را ببوسم که ما را در گندم خودکفا کردند و تحول بزرگی در شکر و برنج ایجاد کردند و همچنین کارگرانی که ریل را از ۱۰ هزار به ۱۴ هزار کیلومتر رساندند و راه های روستایی کشور را از ۱۱۱ هزار به ۱۱۵ هزار کیلومتر رساندند. باید از کسانی که در ترانزیت کار عظیمی انجام دادند تشکر کنم که راه آهن را به افغانستان رساندند و ان شاءالله بخش اعظم راه آهن زاهدان به چابهار هم افتتاح خواهد شد و افتتاح راه آهن جنوب به دریای خزر از رشت به انزلی صورت خواهد گرفت.
رئیس جمهور با بیان اینکه امروز دوره کارآمدی است، تأکید کرد: ما باید حکمرانی مان را کارآمد و روزآمد کنیم و این گونه می توانیم در برابر همه توطئه ها بایستیم و به پیروزی دست یابیم. تردید ندارم که سال های پیش رو سال های بهتری برای مردم خواهد بود و با ریل گذاری های این دولت به خصوص در نفت و گاز و پتروشیمی ما سال های بهتری را خواهیم داشت.
وی ادامه داد: تا پایان دولت ارزش پتروشیمی از ۱۱ میلیارد دلار به ۲۵ میلیارد دلار و از ۵۶ میلیون تن به ۱۰۰ میلیون تن خواهد رسید. گاز ما از اول انقلاب تا امروز هر چه مصرف کرده ایم به هفت برابر رسیده و امروز بزرگترین تولیدکننده و کشوری هستیم که دارای عظیم ترین مخزن گاز هستیم. انقلاب ما را در مسیر صحیح پیروزی و موفقیت قرار داده و می تواند ما را به اوج جایگاهی برساند که مراد و مطلوب مردم بوده است.
رئیس جمهور در بخش پایانی صحبت های خود اظهار کرد: امام (ره) در سایه سرمایه اجتماعی و معنوی انقلاب را پیروز کرد. تکیه رژیم گذشته به قدرت های خارجی بود، اما امام (ره) به قدرت ها و زرادخانه ها تکیه نداشت و تکیه اش به مردم بود یعنی اعتماد مردم به مردم، مردم به دولت و دولت به مردم و این سرمایه بزرگی است که می تواند ما را پیروز کند. تمام تلاش دولت این است که با دروغ، تهمت، بدزبانی و سخنان نادرست و ناروا ما را از این سرمایه مردم محروم کند.
روحانی در پایان گفت: امام (ره) در سایه این سرمایه معنوی ما را پیروز کرد و امروز هم از نظر اخلاقی و هم از نظر علمی قدرتمند هستیم. مردم می دانند که در این دولت به بزرگترین قدرت پدافندی تبدیل شدیم. از سامانه S۳۰۰ که وارد کردیم تا سامانه سوم خرداد و باور ۳۷۳. ما امروز بزرگترین قدرت پدافندی، موشکی، راداری و دریایی هستیم و موشک کروز دریایی را از ۳۰۰ کیلومتر به ۱۰۰۰ کیلومتر و کروز هواپایه را به ۱۵۰۰ کیلومتر رسانده ایم. اما همه این قدرت ها باید در کنار قدرت اصلی یعنی سرمایه اجتماعی، فرهنگی و معنوی باشد و تا زمانی که این دو سرمایه را داریم ملت شکست نخواه خورد و به پیروزی نهایی دست خواهیم یافت.
دیدگاه