یادداشت/ سید تقی موسویان؛

مواظب باشیم دشمن وحدت ما را نشانه نگیرد

حال ۴۰ سال از دفاع مقدس می‌گذرد هنوز مردم در مقابل دشمنی‌های دشمنان ایستاده‌اند، امام خمینی (ره) فرمود: “حفظ نظام اوجب واجبات است” مواظب باشیم دشمن و حدت ما را نشانه نگیرد؛ امروز بیشتر به وحدت و همدلی نیاز داریم، اگر مدیران اجرایی نظام برای وحدت عملی تلاش نکنید تاریخ تکرار شدنی است!

سید تقی موسویان؛

اخبار را شنیدی؟!

چقدر شنیدن اخبار ساعت ۲ بعدازظهر ۳۱ شهریور سال ۱۳۵۹ دردناک بود، گوینده اخبار رادیو می‌گفت: امروز هواپیماهای جنگنده رژیم عراق شهرها و تأسیسات کشور ما را بمب باران کردند!! تن هر شنونده‌ای می‌لرزید، زدن شهرهای مرزی به خاک خون کشیدن زن و بچه‌های بی‌دفاع، پالایشگاه‌های نفت، فرودگاه و…سکوت همه‌جا را فراگرفته بود همه توجه‌ها به‌ گوینده اخبار بود بعضی‌ها که بی‌خبر از راه می‌رسیدند و قصد احوالپرسی داشتند، شنوندگان اخبار دست خودشان را به علامت سکوت نشان می‌دادند!

همه نگران به همدیگر خبر می‌دادند اخبار را شنیدی؟؟!! عراق به کشور ما حمله کرده!؟ یک تعدادی از مردم که در استان‌های غرب و جنوب خدمت کرده بودند و بعضی‌ها در شهرهای مرزی سفر کرده، به سروصورت خودشان می‌زدند!!! عده‌ای شهرها را می‌شناختند و عده‌ای هم که در پادگان‌ها سرباز داشتند تا شب اخبار را از طریق صداوسیما دنبال می‌کردند. و اما در همین اوضاع پیامی از حضرت امام خمینی (ره) قرائت شد؛ “دزدی آمده سنگی پرتاپ کرده و شیشه‌ای شکسته و فرار کرده”آن‌قدر این پیام به مردم آرامش داده بود که مردم از فردای آن روز روال عادی زندگی خودشان را دنبال می‌کردند و توجه ای به موضوع اصلی کشور یعنی جنگ تحمیلی هم داشتند؛ لحظه‌به‌لحظه اخبار را پیگیری می‌کردند، برادران سپاه پاسداران تازه تأسیس هنوز آموزش نظامی برای جنگ ندیده بودند در اولین فرصت عازم جبهه‌ها شدند ۱۳ نفر از بچه‌های سپاه پاسداران گیلان در منطقه سرپل ذهاب به شهادت رسیده بودند!

شهدا را در میدان شهرداری رشت تشییع کردند و از آن روز به بعد اسم میدان به نام شهدای ذهاب نام‌گذاری شد. جهاد سازندگی سراسر استان اقدام به جمع‌آوری کمک‌های مردمی نمودند و بلافاصله یک اکیپ فنی و مهندسی به‌ویژه راننده‌های سنگین به غرب کشور اعزام و در منطقه عملیاتی سومار مستقر شد و اولین شهید جهاد سازندگی گیلان شهید حسین اهری بود ۱۷ مهر سال ۱۳۵۹ به شهادت رسید دارای همسر و فرزند بود؛ ژاندارمری نیروهای اعزام به خدمت سربازی را فراخوانی نمود به‌ویژه منقضی خدمت سال ۱۳۵۶ در اولین فرصت به جنگ اعزام شدند، هرکسی به نحوی دنبال کاری، اما از همه مهم‌تر ایثار و از خودگذشتگی مردم در جنگ بود پدر و مادرها حاضر شدند فرزندانشان برای دفاع از کشور به جنگ اعزام شوند و با علم به این‌که شاید فرزندانشان را هرگز نبینند!

مردم با تمام وجود از مال خود گذشتند از آنچه داشتند به ستادهای پشتیبانی جنگ می‌دادند تا رزمندگان احساس خستگی نکنند، مثل کمک‌های ۱۰۰۰ کامیونی مردم با مدیریت جانباز شهید حضرت آیت‌الله احسانبخش نماینده امام در گیلان و امام‌جمعه رشت و یا اهدای طلاجات زنان گیلانی به نماینده جهاد سازندگی مرحوم حاج علی هاشمی (کتاب عبور از بحران مرحوم هاشمی رفسنجانی) مردم به مسوولان نظام خود اعتماد داشتند. در موقع اعزام رزمندگان به میدان نبرد زنان همسایه در کنار خانواده‌های انها با ریختن کاسه آب پشت سر رزمندگان و مردم با شعارِ رزمندگانِ اسلام، خدا نگهدارتان و… بدرقه‌شان می‌کردند.

وقتی پیکر شهدا را به زادگاهشان می‌آوردند مردم پیراهن سیاه به تن می‌کردند از اولین ساعت روز برای تشییع حضور داشتند، بازاریان به احترام شهدا کرکره مغازه‌های خود را پائین می‌کشیدند و همراهی می‌کردند در یک‌کلام همه اقشار مردم از کشور دفاع کردند اگرچه دشمن یک سال اول جنگ باخیانت رئیس‌جمهور (بنی‌صدر) شهرهای مرزی را به تصرف درآورد؛ وقتی وحدت بین مسوولان نظام به وجود آمد حصر آبادان شکسته شد، خرمشهر، هویزه، سوسنگرد و… آزاد شد و شهر فاو، جزیره مجنون عراق و… به دست رزمندگان فتح گردید؛ اما مجدد بین کارگزاران نظام اختلاف به وجود آمد! امام عزیزمان خمینی کبیر (ره) جام زهر را سرکشید!! و دشمن دوباره در پایان جنگ با همدستی منافقین تا جایی پیش آمد که در اول جنگ نیامده بود و مقام معظم رهبری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رئیس‌جمهور وقت در خطبه نماز جمعه تهران فرمود:”اگر امام (ره) اجازه بدهد من به جبهه می‌روم و تا پایان جنگ برنمی‌گردم” اگرچه در سال‌های اول جنگ مقام معظم رهبری به همراه شهید چمران در سر و سامان دادن رزمندگان در آن روزگاران سخت در جبهه‌ها مستمر حضور داشتند و آن پیام تاریخی حضرت امام (ره) که فرمود:”مگر این پدر پیرتان از مرگ می‌ترسد! شهادت نزد من از عسل شرین تر است” و حضور دوباره همه مردم به مناطق عملیاتی؛ دشمن به عقب رانده شد. وحدت، عامل پیروزی در مقابل همه قدرت‌های دنیا بود، نه اینکه فقط در مقابل کشور عراق!! ورود آزادگان به کشور اوج غرور ملی بود؛ صدام رئیس‌جمهور بعثی عراق دندان طمع خود را تیز نموده بود به‌طرف کشور کویت؛ کشوری که در طول جنگ از آن کمک مالی گرفته بود!

حال ۴۰ سال از دفاع مقدس می‌گذرد هنوز مردم در مقابل دشمنی‌های دشمنان ایستاده‌اند، امام خمینی (ره) فرمود: “حفظ نظام اوجب واجبات است” مواظب باشیم دشمن وحدت ما را نشانه نگیرد؛ امروز بیشتر به وحدت و همدلی نیاز داریم، اگر مدیران اجرایی نظام برای وحدت عملی تلاش نکنید تاریخ تکرار شدنی است!

یاد و خاطره همه شهدا، آزادگان، جانبازان، رزمندگان و ایثارگران ۸ سال دفاع مقدس گرامی باد.

پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا: انتشار مطالب خبری و یادداشت های دریافتی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

Share