ناگفتههای قتل “رومینا” به روایت وکیل | مادر رومینا میتواند حضانت پسرش را بگیرد
دادگاه کیفری استان گیلان حکم پدر رومینا اشرفی را صادر و او را به ۹ سال حبس و پرداخت دیه در حق مادر رومینا محکوم کرد. این در حالی است که وکیل مادر رومینا اعلام کرد به این رأی اعتراض خواهد کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از شرق، رومینا اشرفی، دختر ۱۳ساله تالشی، خرداد سال جاری بهدست پدرش به قتل رسید و پدر با داس سر از تن فرزندش جدا کرد. این پرونده در زمان وقوع، افکار عمومی را بهشدت تحت تأثیر قرار داد و رئیس قوه قضائیه نیز در واکنشی اعلام کرد محکومیتی عبرتآموز به پدر رومینا داده خواهد شد.
رومینا دختر ۱۳سالهای بود که با پسری به نام بهمن خاوری آشنا شد و بعد از اینکه پدر با ازدواج آنها مخالفت کرد، آن دو با هم از خانه فرار کردند اما بعد از مدتی پدر رومینا با ترفندی محل سکونت آنها را پیدا کرد و سپس رومینا را با کمک پلیس به خانه بازگرداند، اما دو روز بعد پدر با داس سر از تن رومینا جدا کرد.
مادر رومینا به عنوان شاکی اصلی این پرونده درخواست مجازات شدید برای پدر رومینا کرده بود. او در مصاحبهای که چند روز قبل با خبرگزاری ایلنا انجام داد، اعلام کرد دادگاه بعد از محاکمه پدر رومینا او را به ۹ سال حبس محکوم کرد، اما به این رأی اعتراض خواهد کرد؛ چراکه امنیت ندارد و دوست ندارد پدر رومینا دوباره به روستا برگردد. او همچنین گفت خانواده شوهرش قصد دارند پسر خردسال او را بگیرند و همین موضوع نگرانیهایی را برایش ایجاد کرده است. مادر رومینا همچنین گفت برای بهمن خاوری نیز دو سال حبس تعیین شده است.
جزئیات حکم دادگاه
اطلاعاتی که خبرنگار ما به دست آورد نشان میدهد بهمن خاوری از سوی دادستان به مباشرت در آدمربایی، معاونت در قتل از طریق ارسال تصاویر خصوصی و پیامک تحریکآمیز، تشویش اذهان عمومی با ارسال تصاویر و مصاحبه با رسانههای بیهویت متهم شده بود که دادگاه در اتهام مباشرت در آدمربایی با توجه به اینکه متهم با رضایت رومینا با او رفته بود و همچنین اتهام معاونت در قتل با توجه به اینکه وحدت قصد وجود نداشته است و ادلهای در این زمینه نبود، تبرئه شد. اما درخصوص عمل منافی عفت که بهطور مستقیم در دادگاه رسیدگی شد و همچنین مصاحبه با رسانههای بیهویت و انتشار تصاویر خصوصی و سوءاستفاده از نوجوانی رومینا، به ۲۴ ماه حبس، ۹۹ ضربه شلاق و دو سال تبعید محکوم شده است.
دکتر ابراهیم نیکدلمقدم، وکیلمدافع مادر رومینا، روز گذشته ضمن تأیید خبر صدور حکم به خبرنگار ما گفت: ما حدس میزدیم که چنین حکمی صادر شود؛ چراکه بر اساس قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۹۲، حداکثر مجازات برای ولی که مرتکب قتل فرزند شود، ۱۰ سال حبس و پرداخت دیه است که در این پرونده نیز ۹ سال حبس و پرداخت دیه صادر شده است، اما میشد با توجه به خطرناکبودن متهم مجازات تکمیلی هم صادر شود و قضات میتوانستند مجازات تکمیلی و اقامت اجباری یا همان تعبید را هم برای پدر رومینا در نظر بگیرند که متأسفانه مجازات تکمیلی داده نشد و ما نسبت به این موضوع اعتراض خواهیم کرد؛ چراکه این مرد واقعا خطرناک است.
او گفت: مجازات باید متناسب با عمل فرد باشد، قطعکردن سر یک دختربچه ۱۳ساله با داس عمل بسیار خشنی است و باید مجازاتی سنگینتر برای مرتکب در نظر گرفته میشد. قانون باید مجازات قابل پیشگیریتری داشته باشد و به مجازات فقهی در اینگونه موارد بسنده نشود.
نقص در تحقیقات پرونده
این وکیل دادگستری گفت: از نظر من بهعنوان وکیل مادر رومینا این پرونده نقص تحقیقاتی دارد.بعد از اینکه رومینا با بهمن فرار کرد از طریق یک واسطه به بهمن گفته شد مراسم عقد را برگزار کنید پدر رومینا را هم میآوریم. از این طریق محل اختفای بهمن و رومینا را متوجه شدند و بعد هم پدر رومینا با مأموران به محل رفته و دختربچه را به خانه بازگرداند. او بعد از اینکه رومینا را تحویل گرفت و به خانه برد، بر اساس گفتههای موکلم، به رومینا گفته قرص بخور و خودت را بکش. رومینا که از پدرش میترسیده فقط به او گفته چشم!
پدر رومینا را تحریک کردند
این وکیل دادگستری ادامه داد: بعد از این ماجرا پدر رومینا به مادر این بچه گفته است دیگر با او کاری نداشته باش، بچه است و یک غلطی کرده حتی برای او هدیه هم خریده است. بعد از مدتی وقتی پدر رومینا بیرون رفته و برگشته انگار همهچیز تغییر کرده و بعد با داس سر رومینا را قطع کرده است. بر اساس شنیدهها و برخی مستندات، پدر رومینا از سوی افرادی از نزدیکانش تحریک شده است. آنها به پدر رومینا گفتهاند اگر تو این دختر را نکشی، ما این کار را میکنیم. نیکدلمقدم در پاسخ به این پرسش که گفته میشود پدر رومینا قبل از قتل درباره مجازات فرزندکشی تحقیق کرده است، گفت: متأسفانه این گفته درست است.
یکی از آشنایان این خانواده که آن زمان دانشجوی حقوق بود، بدون اینکه از نیت پدر رومینا باخبر باشد یا حتی بداند که چه اتفاقی برای رومینا افتاده، به سؤال پدر رومینا پاسخ داده است.
تماسی که با او گرفته شده است هم یکی از ادله ما برای این است که پدر رومینا از طرف یکی از نزدیکانش تحریک شده است؛ چراکه پدر رومینا با تلفن همان فردی که گفته بود اگر تو رومینا را نکشی من این کار را میکنم، با این دانشجوی حقوق تماس گرفته بود. این نشان میدهد که آنها کنار هم بودند و درباره قتل رومینا با هم صحبت و مشورت کردهاند. پدر رومینا در این تماس بدون اشاره به اینکه چه اتفافی افتاده است، میپرسد اگر پدری فرزندش را بکشد چه اتفاقی میافتد و او هم مجازات قانونی را توضیح میدهد.
فردی که اطلاعات را به پدر رومینا داده، بعد از حادثه متوجه شده چرا چنین سؤالی از او پرسیده شده است. آن شخص خودش بهشدت از این حادثه متأثر است و کمک زیادی کرد که من وکالت مادر رومینا را بر عهده بگیرم و من خودم با او صحبت کردم و همهچیز را جویا شدم. به همین دلیل هم میگویم پدر رومینا از سوی یکی از نزدیکانش تحریک شده است، بنابراین آن شخص نزدیک هم باید به اتهام معاونت در قتل تحت پیگرد قرار بگیرد. من در لایحهای که برای دیوان عالی کشور ارسال خواهم کرد، علاوه بر اینکه موضوع مجازات تکمیلی را عنوان خواهم کرد، درباره نقص در تحقیقات و نقش آن شخص نزدیک در قتل رومینا هم ادله خود را بیان خواهم کرد.
مادر رومینا میتواند حضانت پسرش را بگیرد
ابراهیم نیکدلمقدم درباره ادعای مادر رومینا درخصوص اینکه خانواده متهم قصد دارند فرزند او را بگیرند، گفت: این مسئله درونخانوادگی است و در دادگاه چنین چیزی مطرح نشد، اما ما در این زمینه هم راهحل قانونی داریم. مادر رومینا میتواند درخواست سلب حضانت پدر را بدهد و با توجه به شرایطی که پدر رومینا دارد، بهطور قوی میتوان گفت که این حضانت به مادر داده خواهد شد.
بر اساس قانون، حضانت فرزند با پدر است و اگر پدر به هر دلیلی نبود یا صلاحیت نداشت، حضانت فرزند با مادر خواهد بود. درباره برادر رومینا هم همه شرایط قانونی که حضانت از پدر سلب و به مادر واگذار شود، وجود دارد و مادر میتواند راه قانونی آن را طی کند. وکیل مادر رومینا درباره اظهارات متهم در دادگاه گفت: پدر رومینا در دادگاه ابراز پشیمانی کرد و گفت نفهمیده چه شده و یکباره این کار را کرده و زمان قتل میخواسته با داس به سر کار برود که در یک لحظه دخترش را کشته است.
البته به نظر نمیرسد این گفتهها درست باشد؛چراکه او تأکید کرد برای پاککردن ناموسش دخترش را به قتل رسانده است. وقتی او چنین حرفی زد، سؤال جالبی از سوی رئیس دادگاه مطرح شد و رئیس دادگاه گفت اگر تو معتقد بودی ناموست لکهدار شده، چرا بهمن خاوری را نکشتی؟ چرا دختربچه خودت را درخواب کشتی؟ آیا این رفتار یک پدر با فرزندش است؟ که در این هنگام متهم گفت اگر بهمن را میکشتم قصاص میشدم.
پدر رومینا به عملش آگاه بود
این وکیل ادامه داد: این پاسخ نشان میدهد گفتههای پدر رومینا درباره اینکه نفهمیده چه شده و… کذب است و او با سبق تصمیم و تحریک عدهای و همچنین آگاهی نسبت به کاری که میخواسته انجام دهد، رومینا را قربانی کرده است.
نیکدلمقدم در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا گفتهایی که از زبان خواهر بهمن خاوری منتشر شد مبنی بر تهدیدهایی که پدر رومینا در دادسرا انجام داده، درست است، گفت: در پرونده چنین چیزی منعکس نبود و کسی هم از طرفین پرونده چنین ادعایی را مطرح نکرد. البته پدر رومینا بعد از قتل دخترش در محل حادثه با داس ایستاده و با اقوام و همسایهها که جمع شده بودند تا کمک کنند صبحت و برای آنها رجزخوانی کرده است، اما گفتههایی که از زبان بهمن خاوری مطرح شده به نظر درست نمیرسد، چون در پرونده چنین چیزی منعکس نبود.
این وکیل دادگستری همچنین خبر منتشرشده درباره دو سال حبس برای بهمن را هم تأیید کرد و گفت: او در دادگاه گفت که چندبار به خواستگاری رومینا رفته و پدرش قبول نکرده است و سرانجام باهم فرار کردند و قصد عقد داشتند که چنین اتفاقی افتاده است. البته او رومینا را از ۱۱سالگی اغفال کرده بود و مسلما فردی جاافتاده در سن بهمن میدانسته که رومینا کودک است. البته اتهامات دیگری هم متوجه بهمن شده بود که در این زمینه هم محکومیت دارد.
عکس بهمن و رومینا استوری شده بود
او همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا او واقعا عکسی برای پدر رومینا ارسال کرده است، گفت: چنین عکسی ارسال نشده، عکس بهمن و رومینا در اینستاگرام استوری شده است. پدر رومینا هیچ آشنایی با فضای مجازی نداشته و عموی رومینا این عکس را نشان داده و آتش خشم آنجا شعلهور شده است. اگر عکس از سوی بهمن برای پدر رومینا ارسال میشد، حتما اتهام معاونت در قتل برای بهمن نیز میتوانست ثابت شود، اما بهمن از اتهام معاونت در قتل تبرئه شد.
دکتر ابراهیم نیکدلمقدم همچنین به تهدیدهای پدر رومینا در دادگاه اشاره کرد و گفت: پدر رومینا بسیار اصرار داشت که از مادر رومینا رضایت بگیرد و به من هم اصرار کرد که از موکلم رضایت بگیرم، من گفتم نباید موکل را اذیت کند و باید او را راحت بگذارد. وقتی که دید این اصرارها فایدهای ندارد، من را تهدید کرد و گفت برادرهایم را سراغت میفرستم و تو را راحت نمیگذارم که من این موضوع را به دادگاه منعکس کردم.
البته در کار وکالت چنین تهدیدهایی شدهایم و اولینبار نیست، اما قصدم از مطرحکردن این موضوع آن بود که مشخص شود این مرد خطرناک است و اگر آزاد شود، مادر رومینا و پسرش راحت نخواهند بود. ضمن اینکه این تفکر خطرناک در میان خانواده پدر رومینا هم وجود دارد و ممکن است زنان و بچههای دیگری هم قربانی شوند.
او در پایان دوباره تأکید کرد به دلیل نقص در تحقیقات و عدم صدور مجازات تکمیلی به رأی صادره اعتراض خواهد کرد: فردی که پدر رومینا را تحریک به قتل کرده و گفته اگر تو نکشی من این کار را میکنم، از نظر ما باید تحت تعقیب قرار بگیرد. اگر حالا جلوی او گرفته نشود ممکن است اتفاقات تلخ دیگری را رقم بزند، بنابراین من و موکلم روی این رأی اعتراض خواهیم کرد.
دیدگاه