قالیباف جزو ۵ چهره پر اقبال برای ۱۴۰۰ است | جهرمی و ستاری را کسی نمیشناسد
مشاور شهردار اسبق تهران گفت: در نظرسنجی ها نام همه افراد از حاج قاسم سلیمانی، آقای رئیسی و آقای قالیباف تا آقایان جهرمی و ستاری وجود دارد که البته برخی از این شخصیت ها اساسا کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری نمی شوند. آقای قالیباف جزء ۵-۶ نفر نخست این نظرسنجی هاست.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا با وجودی که ۱۸ ماه تا انتخابات ریاست جمهوری زمان باقی است، هر از گاهی گزینه هایی برای رقابت ۱۴۰۰ مطرح می شوند.
حسین قربانزاده مشاور محمدباقر قالیباف علت را در این می داند که هر دو جناح اصولگرا و اصلاح طلب می کوشند با همه مهره های خود بازی کنند.
مشروح گفتگوی نامه نیوز با حسین قربانزاده را در ادامه بخوانید.
*****
*تا یک سال پیش نام آقایان جهانگیری، عارف و لاریجانی برای انتخابات ریاست جمهوری آینده مطرح بود اما در این یک سال اتفاقاتی افتاد که به نوعی می توان گفت شانس آنها برای حضور در رقابت ۱۴۰۰ سوخت. به نظر شما برای انتخابات ریاست جمهوری شاهد بروز و ظهور چهره های جدیدتر خواهیم بود؟
این طور نیست که بگوییم عرصه عرصه چهره های جدید است و چهره های قبلی همه سوخت شدند. معتقدم هر دو جناح اصولگرا و اصلاح طلب می کوشند با همه مهره های خود بازی کنند.
*پس مسئله اجماع و وحدت چه می شود؟
اجماع و وحدت برای دو هفته منتهی به انتخابات است، نه فرایند ۱۸ مانده به زمان انتخابات ۱۴۰۰ بنابراین همه گزینه ها روی میز است.
*آیا گروه های مختلف اصولگرا وارد این معامله می شوند که غربالگری گزینه های مستعد برای ریاست جمهوری را از قبل انتخابات مجلس شروع کنند؟
خیر. اصلا چنین غربالی نه می شود و نه معقول است. هر کس ظرفیتی برای ۱۴۰۰ داشته باشد به صرف انتخابات مجلس خود را محدود نمی کند.
*یعنی این طور نخواهد بود که فردی با حمایت اصولگرایان رئیس مجلس آینده شود و دیگر به انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ نیاندیشد؟
خیر، چنین چیزی معقول نیست. یک نفر کمتر از دو سال شهر تهران بود اما رئیس جمهور شد. آیا می توان گفت چون شورای شهر کسی را به عنوان شهردار انتخاب کرد، او باید در همان حوزه مدیریت شهری بماند؟ خیر. حتی کسی که رئیس یک قوه انتخابی یا انتصابی است اگر ظرفیت افکارعمومی او بالا باشد می تواند جزء گزینه های قطعی انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ باشد.
*برخی می گویند آقای ظریف امکان دارد وارد صحنه انتخابات ریاست جمهوری شود اما کسانی هم هستند که معتقدند ظریف کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری نمی شود چون می داند دیگر گفتمان تنش زدایی در عرصه بین المللی خریدار ندارد. نظر شما چیست؟
با وجودی که وضعیت دولت مستقر در نظرسنجی ها خوب نیست اما وضعیت آقای ظریف خوب است. آقای ظریف به علت دیپلمات بودن یک ظرفیت و اقبال مردمی دارد. او گرچه به اقتضای دولت روحانی با جریان اصلاح طلبی همراه شد اما اصلاح طلب و مرد سیاستمدار در قالب انتخابات ریاست جمهوری نیست. البته در کشورها سیب سیاست هزار چرخ می خورد و شاید در لحظه آخر شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان روی حمایت از او در انتخابات ریاست جمهوری به اجماع برسد و افراد مختلف آقای ظریف را قانع به حضور در عرصه انتخابات ریاست جمهوری کنند.
*فکر می کنید آقایان آذر جهرمی وزیر ارتباطات و سورنا ستاری چقدر برای انتخابات ریاست جمهوری شانس داشته باشند؟
نام آنها در فضای سیاسی مطرح است اما همین الان اگر در خیابان از مردم درباره آقای جهرمی و ستاری سئوال شود، شاید خیلی ها آنها را نشناسند؛ کما اینکه در نظرسنجی ها درجه ناشناس بودن آقایان جهرمی و ستاری بالاست اما این فاکتور منفی محسوب نمی شود چون در ماه آخر منتهی به انتخابات است که شخصیت ها در عرصه عمومی ظهور و بروز پیدا می کنند و نگاه مردم متوجه آنها می شود. باید دید یک جریان سیاسی چقدر حاضر است پای یک شخصیت بیایستد و ثانیا ظرفیت آن شخصیت برای رقابت با نامزد جناح رقیب چقدر بالاست؛ این دو مولفه است نتیجه انتخاب نامزد یک جناح سیاسی را رقم می زند.
*نام آقای قالیباف هم جزء گزینه های مطرح برای انتخابات ۱۴۰۰ وجود دارد، برخی معتقدند او با تجربه سه دوره حضور در عرصه انتخابات ریاست جمهوری شانسی برای پیروزی ندارد، ارزیابی شما چیست؟
نمی توان گفت چون کسی در گذشته چند مرتبه نامزد انتخابات ریاست جمهوری بود نسخه اش پیچیده شده است. آقای قالیباف با وجود سه مرتبه نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری، درنظرسنجی ها محبوبیت و بین رقبای انتخاباتیاش ظرفیت دارد. یادمان نرود کسانی نیز در گذشته چندین مرتبه کاندیدا بودند اما الان جایگاهی نزد افکارعمومی ندارند.
*یعنی آقای قالیباف بالاترین رتبه را به لحاظ اقبال عمومی در نظرسنجی ها دارد؟
آقای قالیباف یکی از ۵-۶ نفر نخست نظرسنجی هاست.
*چه طور می گویید آقای قالیباف وضعیت خوبی در نظرسنجی ها برای انتخابات ریاست جمهوری دارد؟
در نظرسنجی ها نام همه افراد از حاج قاسم سلیمانی، آقای رئیسی و آقای قالیباف تا آقایان جهرمی و ستاری وجود دارد که البته برخی از این شخصیت ها اساسا کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری نمی شوند. مردم عملکرد آقای قالیباف را در نیروی انتظامی و شهرداری تهران مقایسه می کنند با مدیریت های فعلی و این مسئله محبوبیتی را برای آقای قالیباف می آورد. مردم معمولا کسی که از قدرت کنار می رود اقبال بیشتری به او دارند؛ معتقدم اگر آقای قالیباف ستاد فرمان اجرایی امام یا بنیاد مستضعفان می رفت شاید وضعیتش این نبود. او امروز تنها یک عضو عادی مجمع تشخیص مصلحت نظام است اما نتیجه افکارسنجی تنها نمی تواند استدلال محکمی برای نامزدی آقای قالیباف در انتخابات ریاست جمهوری باشد، باید عوامل مختلفی را مبنا قرار داد و براساس آن وضعیت را سنجید به همین علت تصمیم گیری برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری در کشور ما معمولا تا ماه های پایانی به تعویق می افتد.
دیدگاه