تفنگداران نیروی دریایی انگلیس نفتکش ایران را توقیف کردند
تفنگداران دریایی بریتانیا و مقامات جبلالطارق، روز چهارشنبه یک نفتکش عظیم را که راهی سوریه بود در آبهای این منطقه متوقف کردند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا تفنگداران دریایی بریتانیا و مقامات جبلالطارق، روز چهارشنبه یک نفتکش عظیم را که راهی سوریه بود در آبهای این منطقه متوقف کردند.
گزارش رفینیتیو ایکان، نشان میدهد که این کشتی از ایران حرکت کرده است و اگر تأیید شود که محمولهٔ آن نفت خام ایران است، این نفتکش تحریمهای ایالات متحده علیه ایران را نیز زیر پا گذاشته است.
دادههای مسیرنما همچنین نشان میدهند که این کشتی به جای انتخاب مسیر کوتاهتر کانال سوئز راه طولانیتری را از دماغهٔ امید نیک آفریقا تا جبلالطارق طی کرده است؛ مسیری که احتمال میرود برای رد گم کردن انتخاب شده باشد.
مقامات بریتانیایی مستقر در جبلالطارق اعلام کردند دلایل کافی در دست داشتهاند، تا مطابق تحریمهای اتحادیه اروپا، کشتی گریس ۱ را که محمولهٔ نفت خام را به پالایشگاه بنیاس در سوریه میبرده است متوقف کنند.
فابین پیکاردو، فرماندار جبلالطارق اعلام کرد: «پالایشگاه مزبور به نهادی تعلق دارد که از سوی اتحادیه اروپا تحریم شده است.» وی افزود: «مقامات قضایی و دریایی ما با صلاحدید من، در اجرای این عملیات از تفنگداران دریایی بریتانیا کمک گرفتند.»
اطلاعات ثبت شدهٔ کشتی گریس ۱ در ماه دسامبر این نفتکش را در حال بارگیری نفت در عراق نشان میداده، حال آنکه بندر عراقی نام و مشخصات این کشتی را در میان کشتیهای حاضر در بندرگاه نیاورده است و سیستم ردیابی کشتی نیز خاموش شده است. این کشتی پس از مدتی، با محموله نفت خام در نزدیکی بندر عسلویه ایران، پدیدار میشود.
دولت محلی جبلالطارق روز چهارشنبه مقرراتی را برای تحریم این کشتی و محمولهٔ آن منتشر کرد.
جوزپ بورل، سرپرست وزارت خارجه اسپانیا می گوید توقیف نفتکشی که از ایران حرکت کرده بود پس از ارائه درخواست آمریکا از بریتانیا صورت گرفته است.
اسپانیا: توقیف نفتکش به دنبال درخواست آمریکا از بریتانیا صورت گرفت
سرپرست وزارت خارجه اسپانیا که به عنوان جانشین فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا معرفی شده است افزود که مادرید در حال بررسی توقیف این کشتی و تاثیر آن بر تمامیت ارضی اسپانیا است. به نظر می رسد که توقیف این کشتی در آب های اسپانیا صورت گرفته است. اسپانیا حاکمیت بریتانیا بر آب های اطراف جبل الطارق را به رسمیت نمی شناسد.
از سوی دیگر سخنگوی ترزا می، نخست وزیر بریتانیا از «اقدام قاطع» مقامات جبل الطارق در توقیف این نفتکش که از ایران به مقصد سوریه در حال حرکت بود استقبال کرد.
مقامات بریتانیا مظنون به حمل نفت خام ایران به وسیله این نفتکش هستند. امری که ناقض تحریم های اتحادیه اروپا علیه سوریه است.
دیدگاه