در نشست هماهنگی نحوه حفظ و نگهداری تونل سبز فومن مطرح شد

ثبت تونل سبز فومن به عنوان میراث طبیعی | با انتخاب متولی شرح وظایف هر دستگاه مشخص خواهد شد

علیزاده با بیان اینکه بحث ثبت تونل سبز به عنوان یک اثر میراث طبیعی همواره مطرح بوده است، یادآور شد: با انتخاب متولی شرح وظایف هر دستگاه مشخص خواهد شد و مطمئنا دلسوزانی در این شهر و شهرستان هستند که از هیچ تلاشی برای نگهداری این اثر زیبای طبیعی دریغ نورزند

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا نشست هماهنگی نحوه حفظ و نگهداری تونل سبز فومن به ریاست شاهین علیزاده معاون برنامه‌ریزی و امور عمرانی شهرستان فومن و با حضور دستگاه های اجرایی برگزار شد.
در این جلسه علیزاده با اشاره به منظر زیبای تونل سبز و ایجاد فضای روحیه بخش و نشاط آور اظهار کرد: درختان چنار در زمان شهرداری آقای جهانگیری غرص شدند و آقای فرهی نیز اینکار را ادامه دادند و امروز هدف ما این است که با انتخاب یک متولی تونل سبز را حفظ و زنده نگه داریم.
وی با بیان اینکه بحث ثبت تونل سبز به عنوان یک اثر میراث طبیعی همواره مطرح بوده است، یادآور شد: با انتخاب متولی شرح وظایف هر دستگاه مشخص خواهد شد و مطمئنا دلسوزانی در این شهر و شهرستان هستند که از هیچ تلاشی برای نگهداری این اثر زیبای طبیعی دریغ نورزند.
معاون فرماندار فومن با بیان اینکه طبق اظهار نظر کارشناس جهاد کشاورزی کمبود آب و مواد مغذی درخصوص این درختان محسوس است، تصریح کرد: از سوی دیگر تخلیه زباله ها در پای این درختان توسط مردم سبب خشک شدن درختان شده است.
علیزاده با تاکید بر لزوم فرهنگسازی در زمینه حفظ محیط زیست با اشاره به گلایه دهیاران مبنی بر عدم توانایی مالی لازم جهت جمع آوری زباله یادآور شد: همه چیز را نباید به گردن مشکلات مالی و کمبود اعتبار بگذاریم، اگر فرهنگ سازی صورت گیرد یک مغازه دار هرگز به خودش اجازه نمی‌دهد که زباله ها را پای درختان تخلیه کند.
وی خواستار تذکر محیط زیست با متلفین در این زمینه شد و گفت: دهیاران نیز در جمع آوری زباله باید همکاری لازم را داشته باشند.
معاون برنامه‌ریزی و امور عمرانی شهرستان فومن با اشاره به چشم انداز زیبای تونل سبز فومن گفت: در اوج گرمای تابستان دمای این منطقه ۵ درجه کمتر از سایر نقاط است و علاوه بر دلربایی در روحیه و شادابی مردم نیز اثرگذار است.
علیزاده در پایان از برگزاری نشستهای دیگر در آینده نزدیک برای انتخاب متولی حفظ تونل سبز خبرداد و گفت: این آمادگی وجود دارد که در کمیته برنامه ریزی نیز اعتباراتی برای این کار در نظر گرفنه شود البته وظایف دستگاهها از جمله راهداری مشخص خواهد شد.

ثبت تونل سبز فومن به عنوان میراث طبیعی

همچنین در این جلسه خانم داوری کارشناس جهاد کشاورزی با اشاره به هجوم آفت پروانه سفید به درختان و نباتان اظهار کرد: هم اکنون بخش کوچکی از درختان تونل سبز دچار این بیماری شده اند و مشکل اصلی درختان این مسیر کمبود آب، عدم وجود زهکش مناسب وهمچنین کمبود مواد غذایی است.
وی با بیان اینکه آفت پروانه سفید از سال ۸۱ در گیلان مشاهده شده است، افزود: از سال ۸۶ نیز در فومن این آفت مشاهده شد و هم اکنون از درختان تغذیه می‌کند که می توان با هرس و همچنین استفاده از سموم به مقابله با آن پرداخت.
حسینی نسب رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان فومن نیز با اشاره به چشم انداز زیبای تونل سبز فومن گفت: همواره این اختلاف نظر با راهداری برای قطع درختان مسیر وجود داشته است اما اگر به این نتیجه رسیدیم که این منطقه باید حفظ و حراست شود همه باید به وظایف خود عمل کنند.

وی با بیان اینکه فومنی ها برای تونل سبز عرق خاصی دارند افزود: اگرچه تولم شهر تمایلی برای نگهداری از این منطقه ندارد اما میتوان با ایجاد فضای مکث و همچنین پیاده راه به گونه ای عمل کرد که مردم بیشتر از مواهب تونل سبز بهره مند شوند.
حسینی نسب درادامه با اشاره به طرح ثبت این اثر به عنوان میراث طبیعی گفت: اگرچه درختان مسیر دست کاشت محسوب میشوند اما نظر مثبت کارشناسان میراث در تهران در این زمینه کسب شده است و تنها مشکل موجود عدم وجود متولی برای حفظ تونل سبز و همچنین مخالفت اداره راهداری است.
بابایی رئیس ادراه محیط زیست شهرستان فومن نیز بزرگترین مشکل حاضر را عدم وجود متولی دانست و گفت: اگر این درختان متولی می داشتند همواره مورد پایش و ارزیابی قرار می گرفتند.
وی با اشاره به درخواست شهرداری وقت در سال ۸۰ برای قطع این درختان اظهار کرد: در آن سال جلوی این کار با کمک مسئولان گرفته شد.
بابایی با اشاره به تخلیه زباله در این مسیر نیز گفت: با متخلفین در این زمینه برخورد خواهد شد.

Share