در حاشیه پوشیدن لباس پاسداری توسط نمایندگان

کدام نمایندگان قبلا سپاهی بوده‌اند؟

نمایندگان مجلس شورای اسلامی دیروز در حالی لباس سبزرنگ پاسداری بر تن کردند که برخی از آنان پیش از کاندیداتوری برای انتخابات، سابقه حضور در نهاد سپاه پاسداران داشتند و مطابق قانون این لباس را از تن درآورده بودند تا بتوانند بر صندلی‌های بهارستان تکیه بزنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از ایرنا، علی‌لاریجانی، الیاس حضرتی، محمدعلی پورمختار، حسینعلی حاجی‌دلیگانی، احمد سالک، قاسم میرزایی‌نیکو و سلمان خدادای از جمله نمایندگانی هستند که در کارنامه خود سابقه فعالیت در سپاه را دارند.

بعد از تصمیم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروه‌های تروریستی، احمد امیر‌آبادی فراهانی، نماینده قم به همراه چند نماینده دیگر از معاون پارلمانی سپاه درخواست لباس پاسداری برای بهارستان‌نشینان می‌کند تا «حمایت یکپارچه» مجلس از این نهاد نظامی را نشان دهند.

با مجوز فرمانده سپاه روز سه‌شنبه، درست یک روز بعد از اقدام ترامپ در تروریست نامیدن این نهاد نظامی، صحن علنی مجلس شاهد حضور نمایندگان با لباس‌های سبزرنگ بود. حتی نمایندگانی که در سال‌های اخیر انتقاد‌های تندی نسبت به برخی عملکرد‌های مسئولان سپاه داشتند، لباس سبز سپاه را بر تن کردند. نمایندگان زن نیز به‌منظور همراهی با این اقدام نمادین چفیه به گردن انداختند.

هرچند در تصاویر منتشر شده از صحن علنی مجلس تعداد اندکی از نمایندگان مجلس لباس پاسداری بر تن نداشتند، اما اکثریت قاطع آنان از هر دو جناح اصولگرا و اصلاح‌طلب لباس سبزرنگ بر تن کرده بودند. محمدرضا عارف، علی لاریجانی، علی مطهری، محمود صادقی، مسعود پزشکیان، غلامعلی جعفرزاده، حسینعلی حاجی‌دلیگانی، حمیدرضا حاجی‌بابایی، الیاس حضرتی، محمدعلی پورمختار و جواد کریمی‌قدوسی از جمله نمایندگان سبزپوش بهارستان از هر سه فراکسیون بودند.

برخی از این نمایندگان در حالی دیروز به‌صورت نمادین لباس پاسداری بر تن کردند که سال‌ها قبل نظامی بودند و این لباس سبز، لباس فرم آنان بود، اما برای آنکه بتوانند نامزد انتخابات شوند استعفا داده و لباس پاسداری از تن درآورده بودند. برخی از آنان به لحاظ ضرورت دوران دفاع مقدس، خدمت در سپاه در آن دوره را برگزیده بودند و بعد از آن به مراکز دیگری برای خدمت منتقل شدند.

در ادامه این گزارش، اسامی تعدادی از این نمایندگان و سابقه حضور آنان در سپاه می‌آید:

*علی لاریجانی، نماینده قم و رئیس مجلس: فعالیت در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، از سال ۱۳۶۱ تا ۱۳۷۱ از جمله معاون لجستیک سپاه در دوران دفاع مقدس

*الیاس حضرتی، نماینده تهران و عضو فراکسیون امید: فرمانده لشکر ۱۶ قدس گیلان از سال ۱۳۵۷ تا ۱۳۶۶

*محمدعلی پورمختار، نماینده کبودرآهنگ و عضو فراکسیون ولایی: معاون نیروی انسانی سازمان حفاظت اطلاعات کل سپاه/معاون حقوقی بازرسی ستاد کل سپاه/ نماینده فرمانده کل سپاه در سازمان قضایی نیرو‌های مسلح/ نماینده فرمانده کل سپاه در کمیسیون رسیدگی به فرمان حضرت امام (ره) راجع به منع گروه‌گرایی/ نماینده فرمانده کل سپاه در هیئت عالی انضباطی سپاه (رسیدگی به تخلفات و جرایم فرماندهان)

*حسینعلی حاجی‌دلیگانی، نماینده شاهین‌شهر عضو فراکسیون ولایی: فرمانده سپاه اصفهان

*قاسم میرزایی نیکو، نماینده فیروزکوه و عضو فراکسیون امید: عضویت در سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس

*احمد سالک، نماینده اصفهان و عضو فراکسیون ولایی: نماینده، ولی فقیه در سازمان حفاظت از اطلاعات سپاه از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۵

*سلمان خدادادی، نماینده ملکان: عضویت در سپاه پاسداران

*محمدحسین فرهنگی، نماینده تبریز و عضو کمیسیون ولایی: رئیس ستاد لشکر ۳۱ عاشورا در دوران دفاع مقدس و بعد از آن، عضویت در سپاه پاسداران تا سال ۷۹

* نادر قاضی پور، نماینده ارومیه: فرمانده گردان توپخانه امام جعفر صادق (ع) تیپ یکم

*محمداسماعیل سعیدی، نماینده تبریز: جانشینی فرماندهی سپاه استان آذربایجان‌شرقی، فرمانده سپاه تبریز

*حسن کامران، نماینده اصفهان: مسئول معاونت آموزش دریایی سپاه

*عزیز اکبریان، نماینده کرج: فرمانده سپاه کرج

*داریوش اسماعیلی، نماینده سروستان، خرامه و کوار: جانشین سپاه انصارالمهدی استان زنجان

*غلام محمد زارعی، نماینده بویراحمد و دنا: قائم‌مقام سپاه

*رمضانعلی سبحانی‌فر، نماینده سبزوار: مأمور تحقیق و بازرسی سپاه

*محمد دهقانی، نماینده چناران: فرمانده مهندسی رزمی سپاه مریوان

*مجتبی ذوالنوری، نماینده قم: عضویت در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و فرمانده تیپ امام جعفر صادق (ع)

*جواد کریمی قدوسی، نماینده مشهد: عضویت در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

Share