با حکم رهبر معظم انقلاب:

حجه‌الاسلام مروی به تولیت آستان قدس رضوی منصوب شد

حضرت آیت الله خامنه‌ای در حکمی حجه‌الاسلام حاج شیخ احمد مروی را به تولیت آستان قدس رضوی منصوب کردند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا حضرت آیت الله خامنه‌ای در حکمی حجه‌الاسلام حاج شیخ احمد مروی را به تولیت آستان قدس رضوی منصوب کردند.

متن حکم رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

جناب حجه‌الاسلام آقای حاج شیخ احمد مروی دامت برکاته

توفیق خدمتگزاری در آستان مقدس حضرت ثامن‌الحجج ابی‌الحسن الرضا علیه آلاف التحیه و الثنا فوزی عظیم و کرامتی بزرگ است که شایسته است برخوردارشوندگان از آن، خدای سبحان را پیوسته از عمق جان سپاس گویند و اکنون که جناب حجه‌الاسلام والمسلمین آقای رئیسی پس از دوره‌ی خدمت پر تلاش و پر ثمر و پایه‌گذاری کارهای ماندگار در این آستان با کرامت، به مسئولیت مهم دیگری منصوب شده‌اند جنابعالی را که پرورش یافته‌ی این دیار و بهره‌گرفته از برکات آن میباشید و مراتب امانت و تقوای جنابعالی در دوره‌ی همکاری طولانی به اثبات رسیده است، به تولیت و خدمتگزاری این درگاه با عظمت منصوب میکنم و توجه آن جناب را به نکاتی معطوف میسازم.
اولاً لازم میدانم همه‌ی نکات مذکور در حکم جناب آقای رئیسی را به جنابعالی نیز یادآوری کنم. اغتنام فرصت این خدمت و صرف همه‌ی توش و توان خود در آن، خدمت به زائران و مجاوران بویژه ضعیفان و نیازمندان، بهره‌گیری از ظرفیت فرهنگی آستان قدس، نگهبانی و مراقبت از گنجینه‌ی منحصربه‌فرد هنر معماری و خطاطی و تزئین به کار رفته در مجموعه‌ی بناها و فضاها، حفاظت از موقوفات گسترده و غنی، ساماندهی بنگاههای اقتصادی و خدماتی و سرانجام، بهره‌مندی از روحانیت این خورشید فروزان، با اخلاص و مجاهدتی که به کار خواهید برد در شمار این توصیه‌ها است.
ثانیاً حضور و همکاری آستان قدس در کنار حوزه‌ی علمیه و روحانیت معظّم مشهد مقدس را موکداً توصیه میکنم.
ثالثاً همکاری با مدیریت‌های دولتی و کمک به آنان به نحو مقتضی توصیه‌ی دیگر اینجانب است.
رابعاً بهره‌گیری از کارشناسان متدین و انقلابی در بخشهای گوناگون سفارش موکد دیگری است که همواره تکرار شده است.
در پایان مزید توفیقات جنابعالی را از خداوند سبحان مسألت میکنم.

احمد مروی کیست؟

زندگینامه

احمد مروی در فروردین سال ۱۳۳۷ ه‍. ش. در محله پایین خیابان (خیابان نواب صفوی) شهر مشهد متولد شد. مروی پانزدهم فروردین سال ۱۳۹۸ با حکم رهبر انقلاب به ریاست آستان قدس رضوی منصوب شد.

تحصیلات

احمد مروی پس از گذراندن دروس ابتدایی در مدرسه عسگریه، بنا به توصیه و علاقه وافر پدر وارد حوزه علمیه این شهر شد و بخشی از دروس مقدمات را در مدرسه علمیه نواب و مدرسه علمیه آیت‌الله میلانی خواند. سپس، جهت ادامه تحصیلات حوزوی به حوزه علمیه قم رفت و در مدرسه آیت‌الله العظمی بروجردی (مدرسه خان) مشغول به تحصیل شد.

حضور در محافل سیاسی و سوابق مبارزاتی

امروی با ورود به قم و اوج گرفتن اعتراضات علیه حاکمیت طاغوت، همزمان با تحصیل، در اجتماعات اعتراضی که مبدأ بیشتر آنها، مدرسه فیضیه و مقصد آن‌ها بیوت علمای عظام بود، شرکت می‌کرد. همچنین، در حماسه ۱۷ خرداد سال ۱۳۵۴ مدرسه فیضیه و حمله ساواک به آن مکان مقدس، به همراه تعداد زیادی از طلاب دستگیر و پس از ضرب و شتم، ابتدا در شهربانی قم و سپس به همراه سایر طلاب دستگیر شده، تحت تدابیر شدید امنیتی به تهران منتقل و در زندان اوین بازداشت شد.

پس از پیروزی انقلاب

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به دعوت برادر بزرگ خود؛ هادی مروی که به عنوان نماینده امام (ره) در بهبهان و مسجدسلیمان حضور داشت، جهت کمک در کار فرهنگی و مبارزه با گروهک‌ها و اداره شهر به مسجدسلیمان رفت و سپس، با حضور آیت‌الله شهید قدوسی در دادستانی کل انقلاب، به عنوان رئیس دفتر ایشان وارد آنجا شد و پس از مدتی به عنوان معاون سیاسی دادستانی کل انقلاب تا سال ۶۴ در این نهاد انقلابی مشغول به خدمت بود.

بازگشت به قم و ادامه تحصیلات حوزوی

او در سال ۶۴ به قم بازگشت و به ادامه تحصیلات خود در این شهر پرداخت و در طول چند سال حضور در حوزه علمیه قم، توانست از درس خارج بزرگانی همچون حضرات آیات منتظری، شیخ جواد تبریزی و وحید خراسانی بهره برد و در همین مدت، چندین بار توفیق حضور در جبهه‌های دفاع مقدس را به عنوان طلبه پیدا کرد.

حضور در دفتر رهبر انقلاب

در اواخر سال ۶۸ دوباره از قم به تهران بازگشت و به عنوان معاون ارتباطات حوزوی دفتر رهبر انقلاب فعالیت خود را آغاز کرد و این فعالیت بیش از ۲۵ سال ادامه یافت. همچنین او در تهران از درس خارج فقه رهبر انقلاب و  شیخ مجتبی تهرانی ه بهره برد و به تدریس دروس حوزوی نیز اشتغال داشت.

خانواده

همسر ایشان متولد سال ۱۳۴۱ ه‍. ش. در تهران است که علاوه بر تحصیلات حوزوی، دارای مدرک دکترای فلسفه اسلامی و حکمت متعالیه از دانشگاه تربیت مدرس و عضو هیئت علمی دانشگاه است. همچنین او دارای دو فرزند پسر است که هر دو شاغل به تحصیل بوده و فرزند اول، دانشجوی مقطع دکتری در رشته کلام اسلامی و فرزند دوم، طلبه حوزه علمیه قم در سطوح فقه و اصول است.

سوابق تحصیلات حوزوی و دانشگاهی

دارای مدرک سطوح عالی فقه و اصول از حوزه علمیه قم
دارای مدرک کارشناسی‌ارشد و دکتری رشته الهیات و معارف اسلامی از دانشگاه قم
سوابق و مسئولیت‌های اجرایی
حضور در دادستانی کل انقلاب از سال ۵۹ تا ۶۴
معاون ارتباطات حوزوی دفتر رهبر انقلاب از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۹۷
مسئول دفتر رهبر انقلاب در قم از سال ۱۳۷۰ تا ۱۳۹۷
رئیس شورای نمایندگان، ولی فقیه در مناطق قومی تا ۱۳۹۷
رئیس ستاد استهلال دفتر رهبر انقلاب تا ۱۳۹۷

Share