تندروها میخواهند القا کنند هیچ چیز در کشور قابل تغییر نیست | آمار شاخصهای اجتماعی نگران کننده است
زاهد میگوید: تزریق ناامیدی به جامعه و گفتن اینکه «اشتباه کردید که به روحانی رای دادید» توسط تندروها و دلواپسان، ائتلاف عربستان، اسرائیل و ترامپ، در واقع جوی را ایجاد کرده که بخشی از آن واقعی و بخشی از آن کذب است. مجموعه این حوادث میخواهد این تفکر را به مردم القا کند که هیچ چیز در این کشور تغییر کردنی نیست.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از رویداد۲۴، هرچه به سال ۱۴۰۰ نزدیکتر میشویم، به نظر میرسد شرایط اقتصادی رو به وخامت میرود و نارضایتی مردم از دولت و مسئولان نیز بیشتر میشود. سال ۹۷ آمریکا از برجام خارج شد، ایران تحت شدیدترین تحریمها قرار گرفت و اقتصاد ایران دچار تورم و نابسامانی شد. اعتماد عمومی در پی این شرایط چندان راضی کننده نبود و نه تنها روحانی بلکه اصلاح طلبان نیز با مشکل مواجه شدند.
کارشناسان و تحلیلگران، اما بر این عقیده هستند که مردم جامعه بر عقایدشان پایبند هستند و اگر روحانی بر وعدههایی که در زمان انتخابات به مردم داده است، جامه عمل بپوشاند، میتواند بار دیگر اعتماد مردم را جلب کند.
فیاض زاهد فعال و کارشناس مسائل سیاسی، با اشاره به شرایط حسن روحانی در میان جامعه و اصلاحطلبان گفت: براساس نظرسنجیها و پایشهای صورت گرفته توسط نهادهای علمی، شاخصهای مختلف که موضوعات مختلفی همچون امید، مشارکت اجتماعی، سرمایه اجتماعی، انتظار و تحول اجتماعی، مهاجرت و … همگی آمارهای نگران کنندهای را نشان میدهد و محبوبیت رئیس جمهور به شدت کاهش پیدا کرده است که بخشی از آن به دلیل سیاستگذاریهای اشتباه دولت و نزدیکان ایشان بوده و بخشی هم مربوط به شرایط بینالمللی، ظهور ترامپ، خروج آمریکا از برجام و بخشی هم به دلیل تحرک عربستان و … بوده است.
زاهد ادامه داد: تزریق ناامیدی به جامعه و گفتن اینکه «اشتباه کردید که به روحانی رای دادید» توسط تندروها و دلواپسان، ائتلاف عربستان، اسرائیل و ترامپ، در واقع جوی را ایجاد کرده است که بخشی از آن واقعی و بخشی از آن کذب است. همچنان معتقدم که مجموعه این حوادث میخواهد این تفکر را به مردم القا کند که هیچ چیز در این کشور تغییر کردنی نیست و اگر میخواهید رای دهید، نهادهای موازی این اجازه را به شما نخواهند داد؛ لذا این پیامی است که مخالفان سعی دارند در ذهن مردم جا بیاندازند. طبیعی است که هر صدا، کنش و فعالیتی در این راستا، بازی در زمین دشمنان است.
این فعال سیاسی با تاکید بر اینکه در انتخابات آینده شاهد کاهش حجم مشارکت خواهیم بود، تصریح کرد: این یک اجماع فرایند ناپذیر نیست که بگوییم قطعا اینگونه خواهد بود. اگر فردا انتخابات برگزار شود، ما شاهد مشارکت بالایی خواهیم بود، اما بهتر است از فرصت باقی مانده استفاده کنیم و نه در حوزه مطالبات بلکه در حوزه کنشهای سیاسی، اخذ تصمیمهای مهم و مطلوب، قطعا در این راستا کمک کننده خواهد بود.
زاهد ادامه میدهد: به موضوع استعفای دکتر ظریف نگاه کنید، جامعهای که به شدت خموش و ناامید و سرخورده بود، به یکباره یک خیزش عمومی را در جهت درخواست برای نپذیرفتن استعفای اقای ظریف را در سطح گستردهای دیدیم که نشان داد اکثریت جامعه ایران به مدل و الگویی که جریان اصلاح طلب دنبال میکند، اعتقاد دارند. درست است که مخالفت با ظریف هم و درخواست برای موافقت با استعفای ایشان هم دیده میشد، اما به هیچ عنوان قابل مقایسه با مخالفان استعفا نبود. موافقان استعفای ظریف اقلیت کمی بودند همراه با لابی اسرائیل و عربستان و تندروهای داخلی.
زاهد ادامه داد: یادتان باشد اگر مردم به یک کاندیدای رای میدهند، معمولا او را در طول خدمت با وعدههایی که داده است مورد سنجش قرار میدهند. زمانی که در صحنه انتخابات قرار میگیریم، این مردم به جهت اینکه نگاهشان به کنشهای داخلی است، کاندیدای مطرح را با رقبایش مورد بررسی قرار میدهند.
این فعال سیاسی در پاسخ به اینکه در سال جدید و با توجه به اینکه شرایط اقتصادی ممکن است به مراتب بدتر شود، آیا این وضعیت ممکن است در انتخاباتهای سال آتی تاثیر گذار باشد گفت: معتقدم از آنجایی که بخش اعظم مشکلات ما ریشههای سیاسی دارد و با تغییر رویکردهای سیاسی اثرات اقتصادی هم پدیدار خواهد شد، باید بگویم اگر دولت بتواند اقدامات مثبت و موثری در تحقق وعدههایی که داده است، پافشاری کند، مانند گردش آزاد اطلاعات، ارتباط با جامعه جهانی، تعامل هوشمندانه در موضوع همکاری با دول اروپا، چین و روسیه و … قطعا شرایط تغییر خواهد کرد.
زاهد معتقد است شرایط ترامپ در آمریکا به هیچ عنوان مناسب نیست، ما در واقع شبیه به آن دونفری هستیم که در حال دوئل با یکدیگر هستیم و حس هوشمندی به بازی ما نقش مهمتری را خواهد داد. من اگر همین امروز رئیس جمهور بودم طبیعتا اجازه مذاکره با آمریکا را نمیدادم. گفتگوها با آمریکا باید قبل از خروج آنها از برجام اتفاق میافتاد.
دیدگاه