خبر خوش رئیس کمیته امداد:

وام‌های کمیته‌ امداد از صندوق امداد ولایت در سال آینده کارمزدی ندارد

پرویز فتاح، رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) با بیان اینکه مسکن ایتام در کشور سال آینده احداث می‌شود گفت: سال آینده صف پشت نوبتی نخواهیم داشت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از ایسنا، پرویز فتاح در سخنان پیش از خطبه نمازجمعه‌ با بیان اینکه ۱۴ اسفند  سالروز تاسیس “کمیته‌ امداد” در سال ۵۷ است که تقارن با ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی دارد، در این باره گفت‌: افتخار این است که در نهاد مقدس کمیته‌ امداد خادم مردم و محرومان و نیازمندان هستیم. ما تنها نهادی هستیم که نام مقدس امام راحل را در قید حیات امام همام با افتخار بر سر در خویش آراست و به همه مددکاران، خیران و حامیان در سراسر کشور تبریک می گویم.

وی با اشاره به این که در ادبیات قرآن و امام از عبارت “مستضعف ” استفاده می‌شود، گفت‌: در گفتمان امام خمینی (ره) محرومان کسانی هستند که حقوق آنها پایمال شده است و فقر آنها محصول ضعف و اشکال در برپایی عدالت است.

رییس کمیته‌ امداد با بیان این که امام پایه‌های انقلاب را بر دوش محرومان، استوار ساخته است، لذا انقلاب اسلامی متعلق به “پا برهنه‌ها” و محرومان قلمداد می‌شود، افزود: آن امام راحل فرموده که تنها “آنهایی تا آخر خط با ما هستند که طعم فقر و محرومیت را چشیده باشند”. سبک زندگی امام و رهبری عزیز ما مصداق بارز پیشوای محرومان است و از این سیره دست نکشیده‌اند.

وی افزود: فشارها و تحریم‌های ظالمانه، جنگ تحمیلی هشت ساله، خشکسالی ، تورم و رکود، تصمیمات و سیاست‌های غلط اقتصادی و اجتماعی و در مواردی سوء مدیریت و ناکارآمدی مدیران در طول سالیان گذشته به حجم و وسعت فقر در کشور افزوده است. معضلات فرهنگی و تغییر نیازها و سبک زندگی، آسیب‌های اجتماعی مانند طلاق و اعتیاد و زندانی شدن سرپرست خانواده ها، مهاجرت و حاشیه نشینی، ابتلا به بیماری‌های صعب العلاج، هزینه‌های بالای درمان، تصادفات جاده‌ای، حوادث و بلایای طبیعی بر شدت فقر افزوده است.

رییس کمیته‌ امداد ادامه‌ داد: ربا در بانکداری، فاصله گرفتن از سبک زندگی ایرانی ــ اسلامی، زندگی اشرافی برخی مسئولان گلوگاه تولید فقر است. اگر به جای اتکا به توان و تولید داخلی نگاهمان  به بیرون از مرزها بود و تولید ملی و کارخانجات دچار آسیب شدند و واردات بر صادرات پیشی گرفت آن جا گلوگاه تولید فقر است.

وی با بیان این که فقر تولید شده در بخش‌های مختلف کشور به نهادهای حمایتی به ویژه‌ کمیته‌ امداد سرازیر می‌شود، گفت‌: تکلیف ما با وجود محدودیت‌های فراوان، مداوای پیامدهای فقر تولید شده در افراد و خانواده‌ها است.

فتاح در ادامه با اشاره به اینکه درمان اصلی فقر در گرو رشد اقتصادی کشور، مهار گرانی و تورم افسار گسیخته، حفظ ارزش پول ملی، افزایش درآمد سرانه هر ایرانی، حمایت از تولید داخلی، پیاده سازی اقتصاد مقاومتی و توجه ویژه‌ به نیازمندان و رفع محرومیت در راس برنامه‌های نظام اسلامی و مبارزه جدی با اشرافی‌گری است. در حال‌ حاضر حدودا پنج میلیون نفر تحت حمایت مستقیم و غیر مستقیم کمیته‌ امداد امام خمینی (ره) هستند که البته افراد تحت پوشش خیریه و سازمان بهزیستی را باید جداگانه در نظر گرفت.

وی ادامه‌ داد: بیش از یک میلیون زن سرپرست خانوار، یک میلیون و ۴۰۰ هزار سالمند نیازمند، ۱۵۰ هزار یتیم، ۴۲ هزار بیمار صعب العلاج، ۳۳۰ هزار دانش‌آموز ، ۵۵ هزار دانشجو و ۳۰ هزار خانواده‌ با سرپرست زندانی تحت پوشش این نهاد قرار دارد.

رییس کمیته‌ امداد امام خمینی (ره) در ادامه با اشاره به این که وظیفه اصلی ما ایجاد بستر و برداشتن موانع نقش آفرینی مردم در فقرزدایی است، اضافه کرد: اصولا کار محرومان توسط مردم می‌تواند برطرف شود. این یکی از سیاست‌های اصولی و خدشه ناپذیر کمیته‌ امداد است.

وی با بیان این که کمیته‌ امداد و سازمان بهزیستی با نهادهای مردمی، خیریه‌ها، مراکز نیکوکاری به ویژه‌ مساجد در خدمت‌رسانی به محرومان همکاری می‌کنند، خاطرنشان کرد: ماموریت کمیته‌ امداد امام خمینی (ره) برخاسته از ذات دین اسلام و مکتب قران و روایات و متن انقلاب اسلامی است، لذا وحدت آفرین است هر شخصی که به کشور عزیز ما ارادتمند است امدادگر و یاری‌گر ما در عرصه خدمت رسانی است و خط کشی‌های سیاسی در این زمینه در کمیته‌ امداد جایی ندارد.

فتاح با اشاره به این که کمیته‌ امداد همیشه مورد اعتماد مردم قرار داشته است و این اعتماد روز افزون سرمایه اصلی ماست، در این باره یادآور شد: باید با شفاف سازی اقدامات، عمل به وعده‌ها، اطلاع رسانی به موقع و پرهیز از حواشی و ارائه سریع خدمات بی منت به نیازمندان روز به روز تلاش خود را مضاعف سازیم. باید از ملت، خیرین و نیکوکاران در سراسر ایران صمیمانه تشکر کنم.

وی در بخش دیگری از این صحبت‌های خود با بیان این که طی یازده ماه سال جاری نسبت به سال گذشته ۳۵ درصد مردم بیشتر به ما کمک کرده‌اند، در این‌باره توضیح داد: ما امانتدار مردم هستیم و به عنوان خادم و خدمت‌گزار این اطمینان را می‌دهیم که امانات و انفاقات مردم به درستی به اهلش می‌رسد.

رییس کمیته‌ امداد امام خمینی (ره) ، بیان‌ کرد: کمک به معیشت ، درمان ، مسکن، تامین جهیزیه، تحصیل فرزندان، دانش‌آموزان و دانشجویان، رفع سوء تغذیه کودکان زیر پنج سال، حمایت‌های حقوقی، مشاوره‌های روانشناسی و خانوادگی، سفرهای زیارتی، کمک‌های موردی و کمک به توسعه و تعمیق فرهنگ دینی ــ اسلامی از وظایف اصلی ماست. شاید مهم‌ترین ماموریت ما اشتغال و خودکفایی اقتصادی این قشر است.

وی با اشاره به اینکه در سال ۹۷ کمک به معیشت که ماهانه در قالب مستمری پرداخت می‌شود ، بیش از هفت هزار میلیارد تومان است، گفت‌: درمان و بهداشت در این سر فصل ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه می‌شود. همچنین در بخش مسکن هزار میلیارد تومان، جهیزیه ۱۵۰ میلیارد تومان و در بخش دانش‌آموزی و دانشجویی نیز ۱۲۰ میلیارد تومان، در رفع سوء تغذیه کودکان نیز ۱۰۰ میلیارد تومان، در حق پرداخت حق بیمه اجتماعی ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه می‌شود. همچنین ۱۶۰ هزار سفر زیارتی را امسال انجام می‌دهیم.

فتاح با بیان این که ۷۰ هزار خدمت مسکن ارائه می‌شود در اینباره، گفت‌: ۶۰ هزار جهیزیه تهیه و تحویل داده شده است و همچنین ۳۰۰ هزار فقره وام ضروری به ارزش هزار میلیارد تومان طی امسال پرداخت شده و تا پایان سال نیز پرداخت خواهد شد.

وی در ادامه اظهاراتش با بیان این که حدود دو هزار میلیارد تومان طی سال ۹۷ به بیش از ۱۰۰ هزار نفر وام اشتغال پرداخت می‌کنیم، خاطر نشان کرد: در این زمینه صمیمانه از مردم، دولت و همکاری مجلس شورای اسلامی تشکر و قدردانی می‌کنم که از ماموریت‌های کمیته‌ امداد حمایت کردند و اعتبارات ما را به صورت کامل پرداخت کردند. در تبصره “۱۴” و “۱۶” بودجه و سایر ردیف‌ها که به نفع محرومان هزینه میشود شاهد هستیم که اقدامات موثری صورت می‌گیرد. در سال ۹۸ برای پشت نوبتی‌ها مجلس ظرفیتی را ایجاد کرده است، طی پنج ماه گذشته ۶۲۰ هزار خانواده‌ با همکاری دولت و مجلس شورای اسلامی وارد چرخه موقت حمایتی شده‌اند و در حال‌ حاضر پشت نوبتی نداریم.

فتاح ادامه داد: ما صف وام ضروری را شکستیم و قول داده بودیم و سال آینده هم در این زمینه به لطف خدا صف نخواهیم داشت.

رییس کمیته‌ امداد امام خمینی (ره) با بیان این که کارمزد وام‌های کمیته‌ امداد از صندوق امداد ولایت سه درصد بوده است، در این باره افزود: قول می‌دهیم که در سال آینده کارمزدی نداریم و وام‌های ما صفر درصد پرداخت خواهد شد تا به معنای واقعی قرض الحسنه در نظام اسلامی اجرا کنیم.

فتاح با اشاره به این که با وجود سختی‌های فراوان یازده ماه گذشته با کمترین معوقات بانکی و لاوصولی مواجه بودیم، اظهار کرد: ساختمان سوهانک به دانشگاه آزاد فروخته شد و همه پول واصله صرف قرض الحسنه نیازمندان شده است. سرمایه اصلی ما اعتماد مردم است. ما به عنایت و کمک مردم در زلزله کرمانشاه به وعده خود عمل کردیم و ۹۰۰۰ خدمت ساخت و تعمیر را به لطف خدا تا پایان سال به نتیجه می‌رسانیم، بدون آنکه مددجویان آن منطقه از جیب خود هزینه‌ای پرداخت کنند.

وی با بیان اینکه جشن نیکوکاری را در پیش داریم خاطرنشان کرد: مطمئن هستم که مردم مثل همیشه به یاری ما خواهد شتافت. ما ملت را به نیکوکاری و احسان دعوت می‌کنیم. به فضل الهی و کمکهای مردم در سال آینده هیچ یتیمی در کشور نخواهیم داشت که بدون حامی باشد. مسکن ایتام در کشور سال آینده تمام و احداث می‌شود. صف وام ضروری را تا ۵ میلیون بدون کارمزد و بدون صف در سال آینده خواهیم داشت. همچنین پشت نوبتی را برای ورود به امداد را برداشته‌ایم و سال آینده صفی تشکیل نخواهد شد.

وی توضیح داد: در سال ۹۸ برای بیش از ۲۰۰ هزار نفر وام اشتغال تا ۶۰۰۰ میلیارد تومان پرداخت خواهیم کرد. و همه مددجویان ما در سال آینده بیمه حوادث می‌شوند والبته امسال هم بوده‌اند. همچنین مستمری ماهانه در سال آینده ۲۰ درصد اضافه خواهد شد و جامعه تحت پوشش ما همگام با نظام اسلامی بوده است.

فتاح ادامه داد: علی رغم همه سختی‌ها به آینده بسیار امیدواریم و کمر تحریم‌ها را شکسته و خواهیم شکست. ما زیرنظر و پشت سر رهبری به فضل الهی از همه سختی‌ها عبور کرده و عبور خواهیم کرد و این دشمن روسیاه ماست که آرزویش را به گور خواهد برد که در این کشور و نظام اسلامی زیر سایه ولایت شاهد این باشد که این ولی نعمتان به خیابان بیایند و شورش کنند. این آرزو بر دل آنها خواهد ماند.

Share