قرار ندادن کارتخوان در مطب ها مصداق فرار مالیاتی است
معاون قضایی دادستان کل کشور در پیگیری حقوق عامه گفت: سازمان نظام پزشکی اعلام کرده است که قرار ندادن کارتخوان در مطب پزشکان الزاماً فرار مالیاتی نیست ولی به اعتقاد ما این کار هیچ توجیه دیگری ندارد و این نحوه عمل کردن فقط برای رد گم کردن و فرار مالیاتی است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از ایرنا، دو هفته پیش نمایندگان مجلس شورای اسلامی با الحاق یک بند به تبصره ۶ بخش درآمدی لایحه بودجه تصویب کردند: تمامی صاحبان حرف و مشاغل پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی و دامپزشکی که مجوز فعالیت آنها توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان نظام پزشکی ایران یا سازمان نظام دامپزشکی ایران صادر می شود، مکلفند در چهارچوب آیین نامه تبصره(۲) ماده (۱۶۹) قانون مالیاتهای مستقیم مصوب چهارم اسفند ۱۳۶۶ و اصلاحات و الحاقات بعدی آن از ابتدای سال ۱۳۹۸ از پایانه فروشگاهی استفاده کنند.
در همان جلسه مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اگر مشکلی در پرداخت مالیات از سوی مشاغل پزشکی وجود دارد به دلیل قوانینی است که ما می نویسم.
هفته گذشته نیز محمد جهانگیری معاون نظارت و برنامه ریزی سازمان نظام پزشکی گفت: حدود ۸۰ هزار مطب پزشکان در کشور فعال است و اغلب آنان به خصوص در شهرستان ها کارتخوان دارند. پزشکان برای استفاده از کارتخوان در مطب مشکلی ندارند و سازمان نظام پزشکی نصب کارتخوان در مطب ها را پیگیری می کند.
محمدجواد حشمتی معاون قضایی دادستان کل کشور روز سه شنبه در این زمینه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پزشکان در مطبهای خود از مردم مطالبه پول نقد میکنند. این موضوع از سازمان نظام پزشکی پیگیری و اعلام شد که این کار مصداقی از فرار مالیاتی است و چون بیماران و همراهان آنها معمولاً کارت بانکی دارند به لحاظ تسهیل و تسریع در انجام امور ضروری است که دستگاه کارتخوان در مطب پزشکان هم فعال و استفاده شود.
وی افزود: علاوه بر این در برخی از درمانگاهها و کلینیکها دیده شده که از بیماران میخواهند تا هزینه درمان را به حساب پزشک واریز کنند و همچنین در مواردی بخشی از مبلغ را به حساب شخص یا اشخاص دیگر که معرفی میکنند، واریز شود. یعنی برخی از پزشکان با استفاده از حسابهای پراکنده فقط میخواهند و میتوانند از پرداخت مالیات خودداری یا فرار کنند.
حشمتی گفت: اگر این گونه عمل کردن علت دیگری به غیر از فرار مالیاتی دارد، مسئولان سازمان نظام پزشکی توضیح دهند. ما به دنبال آن هستیم تا تکلیف این مسئله روشن شود. از یک طرف به سازمان امور مالیاتی و سازمان نظام پزشکی اعلام کردیم تا با این کار مقابله شود و از طرف دیگر با برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی صحبت شده و مجلس نیز طرحی را تصویب کرده تا پزشکان ملزم به استفاده از دستگاههای کارتخوان شوند.
معاون دادستان کل کشور اضافه کرد: کارتهای عابر بانک در اختیار مردم، برای سهولت در انجام هرگونه پرداخت، جلوگیری از اتلاف وقت و هزینه و اسراف و استهلاک اسکناس است بنابراین منطق و انصاف حکم میکند همانگونه که در همه امور و در همه سازمانها و بخشهای دولتی و خصوصی کاربرد دارد، توسط سازمان نظام پزشکی و پزشکان هم به رسمیت شناخته شود.
دیدگاه