کلیات طرح استانی شدن انتخابات مجلس تصویب شد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی موافقت کردند که این طرح برای بررسی بیشتر مواد به کمیسیون شوراها ارجاع شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ۱۵۵ رای موافق، ۶۴ رای مخالف و دو رای ممتنع از مجموع ۲۳۱ نماینده حاضر در مجلس شورای اسلامی کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی درباره استانی شدن انتخابات را تصویب کردند.
پس از آن، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: برای رفع ایرادات، طرح اصلاح قانون انتخابات مجدداً به کمیسیون بازمیگردد.
وکلای ملت نیز با ۱۸۶ رأی موافق، ۳۴ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۰ نماینده حاضر در مجلس، با ارجاع جزئیات این طرح، به کمیسیون شوراها موافقت کردند.
رئیس مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: این طرح باید ظرف یک هفته در کمیسیون شوراها مورد بررسی قرار گرفته و مجدداً به صحن مجلس ارائه شود.
حاجی دلیگانی: استانی شدن انتخابات باعث کاهش انگیزه مردم برای مشارکت در انتخابات میشود
حسینعلی حاجی دلیگانی در توضیح این درخواست بیان کرد: استانی شدن انتخابات از سال ۷۸ در مجلس پنجم مطرح شد، این طرح در دوره های ششم، هفتم، هشتم و نهم مجلس نیز مورد بررسی قرار گرفت اما به نتیجه نرسید.
نماینده مردم شاهین شهر، میمه و برخوار در مجلس شورای اسلامی افزود: در حال حاضر در هفتههای پایانی سال هستیم و مهمترین موضوع بررسی لایحه بودجه سال ۹۸ است. مردم این روزها با مشکلاتی نظیر عدم درآمد کافی، اشتغال و معیشت دست و پنجه نرم میکنند، در این شرایط اگر نمایندگان استانی شدن انتخابات را مطرح کنند، مردم تصور میکنند نمایندگان به جای برطرف کردن مشکلات اقتصادی به دنبال انتخابات بعدی هستند.
وی ادامه داد: استانی شدن انتخابات باعث کاهش انگیزه مردم برای مشارکت در انتخابات میشود.
وکیلی: معیشت نامناسب مردم محصول ناکارآمدی برخی از ساختارهای فعلی است
بر اساس این گزارش محمدعلی وکیلی در مخالفت با مسکوت ماندن طرح یک فوریتی اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اظهار کرد: چرا نمایندگان هر طرحی که در دستور کار قرار میگیرد را به معیشت مردم پیوند می زنند و اصل موضوع را به حاشیه می برند که اقدامی پوپولیستی است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: از معیشت مردم نردبان نسازیم اگرچه رسیدگی به معیشت یکی از مطالبات مردم است اما باید بدانیم که این معیشت محصول ناکارآمدی برخی از ساختارهای فعلی است. اگر در برخی از این ساختارها تجدیدنظر نکنیم زنجیره معیشت پرمشکل تکرار میشود؛ اجازه دهید برخی از ساختارها تغییر کند./
دیدگاه