از پرورش ماهی سوف سفید تا واردات ماهی کپور نژاد تاتا از مجارستان
ولی پور با بیان اینکه یکی از رسالتهای ای پژوهشکده معرفی گونههای مستعد و مساعد به صنعت آبزی پروری در کشور است، افزود: ماهی سوف سفید، لذیذ، کم استخوان و بازار پسند است که از ارزش اقتصادی بالایی نیز بر خوردار است.

اختصاصی پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا دکتر علیرضا ولی پور رئیس پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی بندرانزلی در نشستی به مناسبت هفته پژوهش گفت: یکی از طرحهای ما طرح پرورش ماهی سوف سفید است که دارای فازهای مختلف اجرایی است.
ولی پور با بیان اینکه یکی از رسالتهای ای پژوهشکده معرفی گونههای مستعد و مساعد به صنعت آبزی پروری در کشور است، افزود: ماهی سوف سفید، لذیذ، کم استخوان و بازار پسند است که از ارزش اقتصادی بالایی نیز بر خوردار است.
وی افزود: در گذشته این ماهی جمعیت قابل ملاحظه و خوبی داشته و با توجه به آلودگیها و صید بی رویه و از بین رفتن مکانهای تخم ریزی جمعیت آنها با شدت کاهش یافته است بنابراین در پژوهشکده آبزی پروری در راستای رسالت کاریمان شروع به پرورش ماهی سوف کردیم.
ولی پور تصریح کرد: این ماهی با توجه به اینکه شکارجی است باید به غذای دستی عادت کند. ماهیان سوف بالای ۶۰۰ گرمی داریم که در فازهای بعدی اجرایی از جمعیتی که به این سن رسیدند برای مولد سازی استفاده میکنیم که آن موقع بچه ماهی اهلی خواهیم داشت.
رئیس پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی بندرانزلی گفت: در یک فاز بزرگتر در سال آتی برنامه تولید بیش از ۱۰۰ هزار بچه ماهی سوف را در پیش داریم و امیدواریم بتوانیم در آن فاز ماهی را در قفس پرورش دهیم.
وی افزود: دستاوردی که به آن دست پیدا کردیم این است که ماهی مستعد برای پرورش در اراضی ساحلی است. ماهی سوف دماهای مختلف را تحمل میکند و به راحتی در آب دریای خزر میتواند زیست کند. همچنین طرح دیگری تحت عنوان طرح اصلاح نژاد ماهی کپور است که این ماهی بالغ بر ۲۰ درصد تولید استخرهای خاکی را به خود اختصاص داده است.
واردات ماهی کپور نژاد تاتا از مجارستان
ولی پور اظهار کرد: در حال حاضر برخی از گونههای کپور از رشد خوبی برخوردار نیستند. از سال گذشته مرکز تحقیقات با همکاری دو پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی و جنوب کشور اراده کرده تا طرحی را با همکاری یک موسسه مجارستانی انجام دهد و هدف این است که ماهی کپور اصلاح نژاد شده ایرانی را معرفی کنیم.
وی افزود: از ابتدای سال ۹۷ جمعیتی از کشور مجارستان وارد کردیم به نام ماهی کپور نژاد تاتا که یکی از بهترین نژادهای تولید شده در مجارستان است.
رئیس پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی بندرانزلی گفت: تولید لارو و بچه ماهی انجام شده و در حال حاضر بیش از ۷۰ هزار تن از این ماهی را تولید کردیم که یکی از پایههای اصلاح نژاد خواهد بود.
وی افزود: این نوع از کپور از رشد خوبی برخوردار است، ظاهر زیبا و طعم خوبی هم دارد. در مجارستان ۳۲ نوع ماهی کپور وجود دارد که تاتا بهترین نوع است و این کشور بیش از ۱۰۰ سال در این زمینه سابقه دارد.
ولی پور اظهار کرد: جمعیت بسیاری از ماهیان دریای خزر طی چند دهه اخیر به شدت کاهش یافته است و پروژه دیگر تحت عنوان تشکیل بانک ژن گونههای بومی دریای خزر و حوزه آبخیز است.
وی افزود: برخی ماهیها مانند ماهی سفید، آزاد و خاویاری تنها در دریای خزر زیست میکنند و حفظ و نگهداری آنها از اهیمیت بالایی برخوردار است. در این منظور یک همکاری مشترک بین پژوهشکده و اداره کل شیلات و جامعه صیادان پره آغاز شده است.
دیدگاه