رئیس دانشگاه علوم‌ پزشکی گیلان:

متوسط عمر مردم گیلان به ۷۶ سال رسید | عمر بالای ۱۵۰ سال دور از انتظار نیست

رئیس دانشگاه علوم‌ پزشکی گیلان گفت: میانگین عمر مردم گیلان نسبت به کشور کمی بالاتر است و متوسط عمر در گیلان به ۷۶ سال رسیده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از تسنیم، شاهرخ یوسف‌زاده چابک صبح امروز در شصت و هفتمین کنگره میاندوره ای جامعه جراحان ایران-شاخه گیلان در بیمارستان پارس رشت اظهار داشت: در دوره قاجار متوسط عمر افراد ۲۸ سال بود که در دهه ۳۰ به ۳۲ سال رسید.

رئیس دانشگاه علوم‌ پزشکی استان گیلان با اشاره به اینکه میانگین عمر افراد در اوایل انقلاب ۵۴ سال بود که هم اکنون به ۷۴ سال رسیده است، عنوان داشت: میانگین عمر مردم گیلان نسبت به کشور کمی بالاتر است و متوسط عمر مردم این استان به ۷۶ سال رسیده است.

وی با اشاره به اینکه در گذشته بیشتر مشکلات بیماران ناشی از بیماری‌های واگیردار بود، خاطرنشان کرد: طولانی‌تر شدن عمر افراد باعث شد تا با کاهش مرگ و میر ناشی از بیماری‌های واگیردار بیماری‌های دیگری عرض اندام کنند.

یوسف‌زاده چابک با بیان اینکه بیماری‌های غیرواگیر همانند سرطان و تروما شیوع بیشتری پیدا کرده‌اند، خاطرنشان کرد: مهم‌ترین معضلات جامعه پزشکی و بیماران ناشی از بیماریهای غیر واگیر است.

رئیس دانشگاه علوم‌ پزشکی استان گیلان با اشاره به اینکه جامعه پزشکی ناچار به پیشرفت در زمینه‌های مختلف است، افزود: شرایط جامعه پزشکی به گونه‌ای است که یک بیمار توسط پزشکان متعددی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

یوسف‌زاده چابک با بیان اینکه ۷۳ درصد علت مرگ و میر ها ناشی از بیماری غیر واگیر است، اظهار داشت: هدف اصلی امروز جامعه پزشکی کنترل بیماری‌های غیرواگیر است.

وی با اشاره به اینکه میکروسنسورها جایگاه خوبی در علوم پزشکی پیدا کرده اند و عمر بالای ۱۵۰ سال دور از انتظار نیست اعلام کرد: استان گیلان از سال ۹۶ عمل پیوند کبد را آغاز کرده است.

یوسف‌زاده چابک با بیان اینکه سرعت عمل در تشخیص و درمان بیماری بسیار مهم است، خاطر نشان کرد: وقتی فردی دچار سکته مغزی شد اگر کمتر از ۸ ساعت به مرکز مجهزی اعزام شود پزشکان می توان رگ مسدوده شده را باز کنند.

رئیس دانشگاه علوم‌ پزشکی استان گیلان با اشاره به اینکه بیمارستان حشمت رتبه نخست کشور را در درمان بیماران قلبی دارد، عنوان داشت: ۲۵۰ بیمار دچار مشکلات عروق مغز در استان گیلان درمان شده‌اند.

یوسف‌زاده چابک با بیان اینکه میزان مرگ و میر در حوادث جاده‌ای از ۳۰ هزار به ۱۵ هزار کاهش یافته است، تصریح کرد: یک سیستم یکپارچه و واحد باید برای حوادث جاده‌ای در نظر گرفته شود.

رئیس دانشگاه علوم‌ پزشکی استان گیلان با اشاره به اینکه در سال ۹۶ تعداد ۶۰۰ نفر در استان گیلان بر اثر حوادث جاده ای فوت کرده‌اند، افزود: بیشتر پیوند اعضا در استان گیلان ناشی از مرگ مغزی هستند.

Share