۵۰ درصد تمرکز سازمان پدافند غیرعامل کشور بر حوزه زیستی است
با توجه به فرا رسیدن فصل شیوع بیماری های مشترک بین انسان و دام به ویژه آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، جلسه مشترک مدیران سازمان پدافند غیرعامل کشور با رئیس سازمان دامپزشکی کشور و معاونین ایشان در محل سازمان دامپزشکی کشور برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا با توجه به فرا رسیدن فصل شیوع بیماری های مشترک بین انسان و دام به ویژه آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، جلسه مشترک مدیران سازمان پدافند غیرعامل کشور با رئیس سازمان دامپزشکی کشور و معاونین ایشان در محل سازمان دامپزشکی کشور برگزار شد.
این جلسه سردار مهدی پور، معاون سلامت سازمان پدافند غیر عامل کشور، مجتبی مولوی، معاون مدیرکل امور انتظامی و پدافند غیرعامل وزارت کشور، علیرضا دانایی فر مدیرکل کشاورزی و منابع طبیعی سازمان پدافند غیرعامل کشور، امیر محمدپور مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری گیلان و جمعی از مدیران کل پدافند غیرعامل استانداری های کشور حضور داشتند
در ابتدا این جلسه رئیس سازمان دامپزشکی کشور با یادآوری نقش سازمان دامپزشکی در حوزه امنیتی، اقتصادی و بهداشتی و اجتماعی بخصوص بخش امنیت غذایی کشور بیان کرد: با توجه به اولویت امنیت غذایی و مقابله با تهدیدات زیستی و تحریم های تحمیلی و تاکید مقام عالی وزارت مبنی بر فراهم کردن شرایطی که حوزه تولید و تامین غذای مردم دچار تلاطم نشود و دشمنان جمهوری اسلامی از این طریق به اهداف خود نرسند، نقش دامپزشکی قابل تامل است.
رفیعی پور با اشاره به وجود حدود ۶۰۰ آبگیر و سد که به عنوان مخزن ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به کشورمان شناخته شده است، افزود: در این میان این موضوع در برخی از استان ها از حساسیت به مراتب بیشتری برخوردار است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور ضمن تاکید بر تبیین مفهوم پدافند غیرعامل در اذهان عامه مردم و خواص اظهار کرد: در این میان با مروری بر وظایف سازمان دامپزشکی می توان مدعی شد تمام فعالیت های سازمان دامپزشکی کشور مصداق پدافند غیرعامل است.
رفیعی پور با اشاره به خسارات ناشی از آنفولانزای پرندگان اذعان داشت : با این وجود، آنفلوانزای پرندگان با تحمیل خسارات سنگین و بعضا جبران ناپذیر، یک مزیت هم داشته و آن هوشیار کردن تمام افرادی است که بعد از ایجاد خساراتی به کشور در زمان بروز این بیماری در کشور مانند تاثیر بر صادرات محصولات طیور کشورمان، به خود آمدند و نقش پدافند غیرعامل و قرارگاه های پدافند زیستی را جدی گرفتند.
معاون امور سلامت سازمان پدافند غیرعامل کشور در این جلسه با تاکید بر استفاده از تمام ظرفیت های سازمان پدافند غیر عامل کشور، بیان کرد: با توجه به بیماری های طیور؛ قرارگاه های زیستی و سند پدافند زیستی کشور، می تواند در جهت رفع برخی کاستی ها از جمله نیاز به تدوین و ابلاغ دستورالعمل جدید فنی و تخصصی حائز اهمیت باشد.
معاون پدافندغیرعامل مدیر کل امور انتظامی وزارت کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر ۵۰ درصد تمرکز همکاران ادارات کل پدافند غیرعامل در استانها بر حوزه زیستی متمرکز شده اظهار کرد: رسیدن به درک مشترک از تهدیدات زیستی را در همه ارگان های متولی، در کنار ایجاد کمیته بیوتروریسم، اطلاع رسانی به صنوف و ذی نفعان، تعیین فرمول اطلاع رسانی، تاکید بر نقش قوه قضاییه در برخورد با متخلفان، اعلام اولویت ها و تهدیدها به وزارت کشور جهت ابلاغ به استان ها و همچنین تولید محتوا در حوزه تخحصی با رویکرد پدافند غیرعامل را از جمله مواردی برشمرد که لحاظ کردن آن ها می تواند به پیشبرد کمی و کیفی پدافند زیستی یاری رساند.
در ادامه مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری گیلان با اشاره به آنفلوانزای فوق حاد طیور بیان کرد: آنفلوانزای فوق حاد طیور یک بیماری ویروسی پرندگان می باشد که ویروس های آنفلوانزا دارای ۳ نوع تیپ C,B,A می باشند. در طیور فقط تیپ A می تواند ایجاد بیماری نماید. این تیپ علاوه بر طیور، سایر حیوانات از جمله خوک، اسب و همچنین انسان را درگیر می نماید.
محمدپور با اشاره به مخازن این بیماری اظهار داشت: پرندگان وحشی و آبزی می توانند بدون اینکه خود مبتلا به بیماری شوند، ویروسهای آنفلوانزای طیور را با خود جابجا کنند، خوک به عنوان میزبان واسط ویروس های آنفلوانزای طیور و پستانداران می باشد.
مدیرکل پدافند غیر عامل استانداری گیلان ضمن تقدیر از اقدامات شبکه دامپزشکی کشور اظهار کرد: هدف گرفتن امنیت غذایی مردم توسط دشمن را از جمله تهدیدات اساسی در حوزه سلامت جامعه و به خطر انداختن صنایع مرتبط با دام در کشور می باشد.
دبیر شورای پدافند غیرعامل گیلان نقش پدافند غیرعامل در مقابله با دشمن را با اهمیت دانست و گفت: پدافند غیرعامل به زبان ساده یعنی دفاع در مقابل تهاجم دشمن بدون استفاده از سلاح یا درگیری مستقیم، اما با اجرای آن میتوان از خسارات مالی و تلفات انسانی و همچنین تلفات دامی جلوگیری و آن را به حداقل برسانیم.
محمدپور با اشاره به اهمیت حوزه کشاورزی در کشور افزود: از آنجا که تولیدات حوزه کشاورزی، بسیار گسترده است؛ معمولاً در شرایط عادی ممکن است دچار بحرانهای طب ربومی و نوپدید شویم که ما را دچار بحران از قبیل بروز تلفات و کاهش تولیدات کند.
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری گیلان با اشاره به عوامل زیستی در شیوع بیماری ها اذعان داشت: گاهی مواقع عوامل زیستی ارگانیسمهای بیماریزایی ازقبیل میکروبها، ویروسها، انگلها یا سموم هستند که توسط انسان از منابع زیستی تولید میشود و این عوامل هم بیشتر بهمنظور ایجاد صدمه و ایجاد تلفات و خسارت در حوزه دامی و تلفات انسانی و همچنین نابودی گیاهان است که به صورت آگاهانه و عامدانه برای ایجاد بحران استفاده میشود، البته هر تغییر زیستی را نمیتوان گفت برای تلفات جمعیت انسانی هدفگذاری شده باشد، اما ممکن است امنیت روانی و امنیت اقتصادی را تحت تأثیر قرار دهد.
محمدپور تهدیدات زیستی را مهم ترین تهدیدات کشور دانست و خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین تهدیدات مورد توجه کشور، تهدیدات زیستی است که بیوتروریسم و آگروتروریسم از مهمترین مصادیق آن است، اما در بخش کشاورزی و دامی بیشتر موضوع آگروتروریسم مطرح است و معنای آن استفاده عامدانه از آفتها علیه دام و گیاه است که باعث خسارات هنگفتی میشود. باید اضافه کرد که موضوع تحقیقات بیولوژیک بیشتر در حوزه دام مصداق دارد.
در انتهای این جلسه مدیران کل پدافند غیرعامل استان ها مشکلات، و نقطه نظرات پیشنهادی خود را در جلسه مطرح نمودند.
دیدگاه