افزایش روزافزون تولید گاز متان در استان

رشت و لاهیجان در صدر جدول بدترین جایگاه‌های دفن زباله گیلان

رییس اداره پایش محیط زیست گیلان گفت: مراکز دفن زباله رشت و لاهیجان بدترین وضعیت را در بین مراکز دفن زباله استان دارند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا احسان‌الله شکری در گفت‌و‌گو با ایسنا، با اشاره به اینکه، گیلان ۲۶ جایگاه مرکز دفن زباله دارد که هیچ کدام وضعیت مناسبی ندارند،گفت: بدترین وضعیت جایگاه دفن زباله استان را جایگاه سراوان و پس از آن جایگاه دفن زباله لاهیجان دارد.

وی افزود: شیرابه جایگاه دفن زباله سراوان علاوه بر رودخانه‌های رشت، تالاب انزلی را آلوده می‌کند و شیرابه‌های جایگاه مرکز دفن لاهیجان اراضی کشاورزی اطراف این جایگاه را مورد تهدید آلودگی قرار می دهد.

شکری با اشاره به اینکه به طور مستمر پایش مراکز جایگاه دفن زباله استان در حال انجام است، ادامه داد: امروز پیرو اخطاریه زیست محیطی صادره از سوی اداره حفاظت محیط زیست؛پیگیری های مجدانه صورت پذیرفته جایگاه مرکز دفن زباله شهرستان پس از چند سال به طور کامل توسط خاک مورد پوشش قرار گرفت تا مدیریت مناسب‌تری در جایگاه مذکور صورت پذیرد و با جلوگیری از انتشار بوی نامناسب امکان استقرار پوشش گیاهی فراهم شده تا حدودی منظرگاه و محیط زیست  تخریب شده بهبود یابد.

وی افزود: در همین راستا مقرر شد تا تمهیداتی در خصوص کنترل شیرابه و محصور کردن کامل محدوده صورت پذیرد، انتظار می‌رود با اجرایی شدن فاز جدید تفکیک زباله از مبدا در شهرستان با پیمانکار جدید میزان حجم زباله ورودی به محل دفن نیز کاهش یابد.

رییس اداره پایش محیط زیست گیلان گفت: هر جایگاه دفنی که ساماندهی شود، باز هم شاهد سرازیر شدن شیرابه‌ها به مدت ۲۰سال خواهیم بود.

وی خاطرنشان کرد: مردم باید برای کاهش آسیب به محیط زیست، مشارکت بیشتری برای مدیریت و کاهش تولید زباله داشته باشند.

شکری افزود: ضروری است در خانه‌های روستایی و خانه‌های شهری دارای محوطه، زباله‌های تر توسط خود مردم دفن شوند که انجام این امر هم موجب کاهش زباله و هم موجب تقویت خاک استان می‌شود.

رییس اداره پایش محیط زیست گیلان تصریح کرد: اگر همچنان نسبت به تولید زباله روزافزون بی‌توجه باشیم، افزایش زباله منجر به افزایش تولید شیرابه زباله و افزایش تولید گاز متان در استان خواهد شد.

Share