بازدید دبیر شورای پدافند غیرعامل استان گیلان از زیرساختهای سد سپیدرود
دبیر شورای پدافند غیرعامل استان گیلان در حاشیه بازدید از سد سپیدرود بیان کرد: از جمله شریان های حیاتی هر کشور، سد ها می باشند، سدها به عنوان تامین کننده آب شرب، آب کشاورزی و نیز منبعی برای تولید برق هستند که امروزه بسیار حائز اهمیت می باشد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، امیر محمدپور مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری گیلان با حضور در شهرستان رودبار از زیرساخت های سد سپیدرود این شهرستان بازدید کرد.
دبیر شورای پدافند غیرعامل استان گیلان در حاشیه بازدید از سد سپیدرود بیان کرد: از جمله شریان های حیاتی هر کشور، سد ها می باشند، سدها به عنوان تامین کننده آب شرب، آب کشاورزی و نیز منبعی برای تولید برق هستند که امروزه بسیار حائز اهمیت می باشد.
محمدپور اهداف مهم سد را توسعه شبکه آبی استان خواند و گفت: از اهداف مهم سدسازی، بهبود و توسعه شبکه آبی و کشاورزی زمین های پایین دست می باشد. یکی دیگر از اهداف عمده سد سازی، استفاده از نیروی برق آبی است استفاده از این منبع که ارزانترین نوع انرژی در اغلب کشورهای دنیا است بسته به نیاز و ویژگی های ساختمانی، اهداف متفاوتی دارد البته امروزه احداث سد با هدف تولید انرژی برق آبی، یک امر متداول بوده و کشورهای پیشرفته و حتی در حال رشد نیز کمال استفاده را از این پتانسیل می برند.
دبیر شورای پدافند غیرعامل استان گیلان بر اساس قانون پدافند غیرعامل را به منظور ارتقای توان پیشگیری از تهدیدات عنوان کرد و گفت: پدافند غیرعامل به منظور مصون سازی هوشمندانه و پایدار، ارتقاء توان پیشگیری و و دفاعی زیرساخت های حیاتی و حساس، دستگاه های اجرایی موظفند اصولی را رعایت کنند که رعایت اصول پدافند غیر عامل در طراحی و اجرای طرح های حساس و مهم و یا در دست مطالعه و نیز تاسیسات زیر بنایی و ساختمان های حساس و شریانهای اصلی و حیاتی کشور، به منظور پیشگیری و کاهش مخاطرات ناشی از سوانح غیر طبیعی از جمله این راهبرد ها می باشد.
دبیر شورای پدافند غیرعامل استان گیلان اظهار داشت: توجه به اصول و ملاحظات پدافندی در ذات طرح ها یک امر جدی، اجتناب ناپذیراست و صیانت از سرمایه های هر کشور یک امر عقلایی و از مطالبات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) است.
مدیرکل پدافند غیرعامل با اشاره به طرح راهبردی پدافند غیرعامل اظهار داشت: در طرح راهبردی پدافند غیر عامل باید به اصول مکان یابی، تمرکز زدایی، پراکندگی، کوچک سازی و توزیع مراکز حیاتی و حساس در کل فضای سرزمین کشور توجه خاص مبذول نموده و از انبوه سازی و ساخت و سازمجموعه های بزرگ و حجیم خودداری شود.
محمدپور افزود: یکی از شیوه کاهش اهمیت و حساسیت نقاط هدف در واقع پدافند غیرعامل است که از طریق پراکندگی، تجزیه، پیش بینی امکانات جایگزین و موازی و کوچک سازی صورت می گیرد، ساخت و احداث مجموعه های حجیم، انبوه، متراکم و متمرکز مراکز حیاتی و حساس بدون رعایت ملاحظات دفاعی و امنیتی در یک محل، حتی اگر منافع اقتصادی کوتاه یا میان مدتی نیز به دنبال داشته باشد، ولی بالا بودن میزان آسیب پذیری آن در برابر تسلیحات آفندی دشمن در شرایط وقوع تهدید و جنگ، موجب تخریب و انهدام سریع سرمایه های کلان ملی در طی چند ساعت، روز یا حداکثر چند هفته شده، و هزینه ها و آسیب هایی را نیز به کشور تحمیل خواهد نمود.
دبیر شورای پدافند غیرعامل با تاکید خطرات سدها برای امنیت ملی اذعان داشت: آسیب پذیری بالقوه سد از نظر انهدام ساختار فیزیکی توسط عوامل طبیعی و یا حمله دشمن، خسارات ناشی از زلزله القایی به دلیل رها شدن آوار آب، آلودگی و مسمومیت آب شامل: آلودگیهای طبیعی، و آلودگیهای ناشی از اقدام دشمن موجب تهدیدات ملی ناشی از خطرات سدها می شود.
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری گیلان سد سپیدرود گیلان را یکی از سد های بزرگ و بسیار مهم کشور دانست و خاطرنشان کرد: بر اساس قانون مربوط به اصول پدافند غیر عامل، سدها بخصوص سدهای بزرگ، از تاسیسات زیرساختی مهم و بالقوه خطرناک برای امنیت ملی کشور بوده و باید تهدیدات مربوط به این تاسیسات مهم سریعاً رفع گردد.
دیدگاه