دیپلماسی به معنای روابط عاشقانه نیست|در دریای خزر یک وجب از خاک کشور از دست نرفت
وزیر امور خارجه تأکید کرد: تصمیم برای شرکت در مراسم خاکسپاری طالبانی در بالاترین سطح شورای عالی امنیت ملی گرفته شد و حضور ما به دلیل تأکید بر تحکیم روابط دو طرفه بود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از خانه ملت، محمد جواد ظریف در نشست علنی امروز (یکشنبه، ۱۱ شهریور ماه) مجلس شورای اسلامی در توضیح سوال علیرضا محجوب و نادر قاضیپور مبنی بر اینکه چرا به پرچم اقلیم کردستان شمال عراق ادای احترام کردید، گفت: تصمیم برای شرکت در مراسم خاکسپاری طالبانی در بالاترین سطح شورای عالی امنیت ملی، نیروهای مسلح، سپاه قدس و وزارت امور خارجه گرفته شد و بنده به عنوان نماینده ایران در این مراسم شرکت کردم.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: ضمن حضور در این مراسم با استقبال گستردهای روبرو شدم که این نشان از جایگاه ایران در عراق و کردستان عراق دارد و مشخص میکند که سطح روابط ایران با دولت و مردم عراق چقدر گسترده است.
وی افزود: در این مراسم در کنار اکثر نمایندگان و روسای دولت عراق قرار گرفتم و تنها تعداد قلیلی از نمایندگان عراق به دلیل اختلافات در این مراسم حضور پیدا نکردند لذا هیچکس اعتراضی نسبت به اجرای مراسم نداشت منتهی در اجرای مراسم همکاران بارزانی برخلاف توافق با دولت عراق پرچم کردستان عراق را بر روی تابوت طالبانی انداختند و از این شرایط سوء استفاده کردند.
ظریف یادآور شد: در مراسم اهدای تاج گل نیز تنها کسی که از سر خم کردن در برابر جنازه خودداری کرد بنده بودم هرچند حضور ما در عراق بسیار تأثیرگذار بوده و است و حضور در این مراسم نیز به همراه برادران و فرماندهان سپاه بود و چون نزدیک به برگزاری رفراندوم کردستان بود ما سعی کردیم نشان دهیم علیرغم مخالفت با حرکت آقای بارزانی روابط دیرینه و تاریخی بین ما ادامه دارد.
وزیر امور خارجه تأکید کرد: ملاحظاتی مورد نظر نمایندگان سوال کننده است اما این ملاحظات همواره در ذهن ما جاری است.
وی ادامه داد: تصمیم گیری در مورد این موضوع برگرفته از اجماع نظرات داخلی در شورای عالی امنیت ملی بود و اقدامی موثر همراه با دولت مرکزی عراق برای جلوگیری از حرکت خطرناک و کوته نظرانه در مورد رفراندوم عراق بود. حضور در مراسم خاکسپاری نیز قسمت دیگر از این سیاست است.
ظریف یادآور شد: از اینکه آقای قاضی پور صفت جوانی را برای من به کار بردند تشکر می کنم زیرا در جوانی باید فکر و کار کرد و امیدوارم همه ما جوانانه کار کنیم.
وزیر امور خارجه در توضیح سوال نمایندگان تصریح کرد: بسیاری از کشورها نمایندگانی را برای حضور در این مراسم فرستاده بودند اما روابط ایران با عراق متفاوت از سایر کشورها است، ما رابطه نزدیک و موثری با عراق داریم لذا انتظار می رفت حضور موثر و پررنگی در مراسم داشته باشیم.
ظریف افزود: از سوی دیگر نمی توانیم فراموش کنیم که طالبانی در طول ۸ سال جنگ تحمیلی همراه رزمندگان علیه نیروهای بعثی عراق جنگید و آنچه در سلیمانیه اتفاق افتاد تصمیم دولت عراق بود علاوه بر این قرار نبود مراسم دیگری در بغداد برگزار شود.
وزیر امور خارجه تاکید کرد: در برابر هیچ پرچمی جز پرچم جمهوری اسلامی ایران تعظیم نکردم و در آن مراسم هم تنها من در برابر پرچم تعظیم نکردم.
وی به روابط ایران و عراق اشاره کرد و گفت: میزان صادرات ایران به عراق از دیگر همسایگان بیشتر است و با این حال همچنان بر تسهیل صادرات و بازگشایی بانکی در عراق تاکید داریم.
وزیر امور خارجه ادامه داد: نمایندگان سوال کننده به موضوع کنوانسیون دریای خزر نیز اشاره ای داشتند حال اگر فرصتی در مجلس ایجاد شود با افتخار حاضر و در خصوص کنوانسیون توضیح می دهم که سند افتخاری برای ایران امضا شده است، دولت ایران در کردستان و دریای خزر یک وجب از خاک کشور را که مطهر به خون شهدا است اجازه نداده در یک قرارداد از دست برود.
دیپلماسی به معنای روابط عاشقانه نیست
محمد جواد ظریف در توضیح سوال کریمی قدوسی در خصوص علت سفر وزیر امور خارجه به فرانسه بدون برآورد اطلاعاتی و امنیتی همزمان با برگزاری اجلاس منافقین و دشمنان ایران در پاریس گفت: در خصوص این سوال باید تاکید کرد که از حدود ۱۰ سال پیش و از زمانی که منافقین از فهرست گروهک های تروریستی خارج شدند مراسمی هرساله در پاریس برگزار می شود که این مراسم اقدامی خصمانه از سوی کشورهای غربی علیه جمهوری اسلامی ایران است.
وزیر امور خارجه ادامه داد: بنده این موضوع را در تماس تلفنی روز گذشته خود با وزیر امور خارجه فرانسه مطرح کردم اما دیپلماسی به این معنا نیست که به دلیل فعالیت های یک گروهک تروریستی منفور ارتباطات خود را با کشورهای دیگر قطع کنیم زیرا این مراسم هرساله برگزار می شود و ما روابط خود را با فرانسه با توجه به مواضع کشورمان دنبال خواهیم کرد.
وی تاکید کرد: البته در ارتباطات خود بارها نسبت به حمایت های فرانسه از رژیم صهیونیستی و گروهک های تروریستی در سوریه و کودک کشی ها در عربستان و یمن اعتراضات جمهوری اسلامی ایران مطرح شده است. متاسفانه کشورهای غربی منطقه ما را به انبار سلاح تبدیل کرده و این مسئله برای ما مورد توجه است.
ظریف با اشاره به اینکه دیپلماسی به معنای روابط عاشقانه نیست، گفت: اختلافات با کشورها باید با دیپلماسی مطرح و حل شود دنیا ایران را به عنوان یک کشور منطقی و در صف مبارزه با تروریسم می شناسد و با همین روش ما توانسته ایم آمریکا را در دنیا منزوی کنیم و قطعا این روش را ادامه خواهیم داد.
وی با بیان اینکه برای ورود خبرنگاران به جلسات دیدار مقامات کشورها هر کشوری برای خود پروتکلی دارد، افزود: در خصوص اینکه چرا صدا و سیما اجازه حضور خبرنگار در جلسه دیدار با مقامات فرانسه را نداد باید تاکید کرد که تا آنجا که بنده اطلاع دارم طبق پروتکل کشور فرانسه بعد از ملاقات ها یک جلسه مصاحبه تشکیل شده و در آن همه خبرنگاران حضور دارند. اینکه در جلسه مذکور خبرنگار بوده یا نبوده به مباحث پروتکلی بستگی دارد و باید تلاش کرد از این مباحث موضوعات محتوایی بسازیم، هیچ موضوع مخفی وجود نداشته و همه ذکر شده است.
وزیر امور خارجه گفت: در این جلسه نسبت به برگزاری مراسم منافقان اعتراض و آن را به عنوان حمایت از تروریسم مطرح کردیم اما مقامات کشور فرانسه گفتند با این گروه هیچ ارتباطی نداریم.
دیدگاه