با افزایش استفاده از صفحات دیجیتالی، سونامی نزدیک بینی در راه است
دکتر عبدالرضا مدقالچی، جراح و متخصص چشم و فلوشیپ چشم اطفال با بیان این که منظور از سونامی، فعالیت کودکان و نوجوانان و استفاده ممتد آنها از تبلت، کامپیوتر و گوشی موبایل از سنین کودکی است که همین باعث می شود تطابق چشم بیشتر شده و نزدیک بینی در این افراد زیاد شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، دکتر عبدالرضا مدقالچی، جراح و متخصص چشم و فلوشیپ چشم اطفال گفت: با افزایش استفاده از صفحات دیجیتالی، سونامی نزدیک بینی در راه است.
وی “عیوب انکساری” را از شایع ترین بیماری های چشم پزشکی دانست و از “نزدیک بینی” به عنوان شایع ترین عیوب انکساری در سنین بزرگسالی یاد کرد.
وی افزود: تحقیقات موید این مطلب است که هر بار فعالیت های نزدیک چشم، بیشتر شود، احتمال نزدیک بینی بیشتر می شود. این فعالیت نزدیک بینی از قدیم و در شهرهایی مثل کاشان که قالیبافی در آن رایج می باشد، بیشتر است. همچنین در کشور های آسیای جنوب شرقی مثل کشورهای کره جنوبی، چین و ژاپن بیشتر دیده می شود.
رییس بخش چشم پزشکی بیمارستان امیرالمومنین (ع) رشت، با بیان این که منظور از سونامی، فعالیت کودکان و نوجوانان و استفاده ممتد آنها از تبلت، کامپیوتر و گوشی موبایل از سنین کودکی است که همین باعث می شود تطابق چشم بیشتر شده و نزدیک بینی در این افراد زیاد شود.
وی در ادامه در خصوص راه های پیشگیری از نزدیک بینی، تصریح کرد: اولین نکته این است ک فرد را توجیه کنیم که مشکل چیست و چگونه باید فعالیت های غیرضروری را کم کند و یا فاصله استفاده از ابزار را بیشتر کند. همچنین، در فواصل کاری باید استراحتی به چشم بدهند که تطابق چشم آزاد شود. استفاده از قطره چشم مثل آکروپین با غلظت کم نیز هر شب یکبار می تواند تا حدی از افزایش شماره نزدیک بینی جلوگیری کند.
دکتر مدقالچی با بیان این که در گیلان نیز آمار نزدیک بینی وجود دارد، گفت: این آمار در شهرها بیشتر از روستا دیده می شود چرا که روستاییان در فضای آزاد بزرگ شده و فعالیت های چشمی در آنها کمتر است. در این زمینه، اثبات شده که اگر فرد در محیط باز فعالیت داشته باشد و کار نزدیک انجام ندهد این مشکل کمتر می شود و این مسئله می تواند با مطالعه هم در ارتباط باشد، مثلا در افراد ی که سواد کمتری دارند، یا روستاییان، به مراتب کمتر از افرادی است که در شهر زندگی می کنند و مطالعه زیاد دارند، دیده می شود.
بیماری نزدیک بینی به دو نوع خوش خیم و بدخیم تقسیم می شود، که بیماری نزدیک بینی خوش خیم با عینک به حالت اولیه بر می گردد ولی در نزدیک بینی بدخیم یا مرضی و پاتولوژیک، فرد در معرض جدا شدن شبکیه می باشد. در این وضعیت شبکیه نازک شده و سوراخ می شود یا از بافت زیرین جدا شود.
دیدگاه