لزوم حذف مراکز دفن زباله | اتمام احداث پروژه کارخانه کمپوست تالش به کمک شهرداریهای غرب گیلان
سید عیسی مهدوی فرماندار تالش در جلسه مدیریت پسماند غرب گیلان گفت: اتمام احداث پروژه کارخانه کمپوست تالش تنها منوط به کمک شهرداری تالش نیست بلکه به کمک سایر شهرداری های غرب گیلان نیازمند است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، جلسه مدیریت پسماند غرب گیلان با محوریت فرمانداری تالش با حضور مدیرکل امور شهری و شهرداری های استانداری گیلان برگزار شد.
سید عیسی مهدوی فرماندار تالش موضوع مدیریت پسماند را یکی از چالش های مهم ملی و بین المللی خواند و گفت: انسان محور توسعه در دنیای مدرن است و برای توسعه یافتگی و پیشرفت های موثر بایستی موضوعات انسانی و سلامت جامعه مورد توجه ویژه قرار گیرد.
مهدوی به سیاست های مثبت دولت در رابطه با بحث پسماند اشاره کرد و افزود: خوشبختانه طرح جامع پسماند استان بر مبنای سیاست های مورد نیاز تهیه شده و شهرداری تالش نیز بعنوان نماینده ی پسماند غرب گیلان سال گذشته قرار دادی را با سرمایه گذار خصوصی منعقد کرد تا با احداث کارخانه پسماند بتواند مشکل زباله غرب گیلان را بطور کامل برطرف نماید.
فرماندار تالش افزود: مشکلات اجتماعی و انتقادات مردمی و مساله زیست محیطی محل احداث کارخانه بخشی از دلایل تاخیر در اجرای پروژه بود که با اصلاحات صورت گرفته و با روش های اقناعی حل و فصل شد اما از آنجایی که این کارخانه شامل محدوده ۴ شهرستان آستارا، تالش، رضوانشهر و ماسال می باشد، این نکته حائز اهمیت است که شهرداری تالش به تنهایی قادر به پیشبرد این پروژه نخواهد بود و به کمک سایر شهرداران مرتبط نیز نیازمند است.
وی خاطرنشان کرد: اگر چه زیرساخت سازی سوله ۳۷۰۰ متری این کارخانه در منطقه داوان با کمک شهرداری در حال انجام است و بسیاری از موارد همچون برق رسانی، دیوار چینی، ساخت جاده جداگانه برای کارخانه و هماهنگی های اولیه را شهرداری تالش به انجام رسانیده است اما برای پیشرفت فیزیکی ادامه پروژه مسلما نیازمند همکاری است چرا که این پروژه همانطور که ذکر شد، تنها متعلق به محدوده شهرستان تالش نیست و تاخیر بیش از حد در به ثمر رسیدن این پروژه هزینه های زیست محیطی جبران ناپذیری را بر ما تحمیل خواهد کرد.
هوشنگ عباسقلی زاده مدیر کل امور شهری و شوراهای استانداری گیلان نیز در ادامه تاکید کرد شهرداری ها باید بر اساس تناژ تولید زباله شهرستان خود در پیشرفت این پروژه سهامدار باشند.
عباسقلی زاده اذعان داشت: ما برای حل این مساله به تامین اعتبار های جداگانه در بحث کاهش حجم زباله، تفکیک زباله و سرمایه گذاری بازیافت زباله نیازمندیم.
وی گفت: از این پس یکی از موضوعات اصلی که در استان مطرح خواهد شد حذف مراکز دفن شهرستان هاست چرا که ضررهای این روش موجب تخریب بیش از پیش محیط زیست ما خواهد شد.
عباسقلی زاده ابراز تاسف کرد که بخش اعظم زباله های تولیدی امروز مربوط به روستاهای ماست درحالیکه با کمی تدبیر و اموزش میتوان حجم زباله های خروجی روستاها را به حداقل رساند.
این مقام مسئول در انتها از شهرداران خواست میزان زباله تولیدی شهر خود را تا هفته ی آینده بطور دقیق اعلام کنند.
در این جلسه شهردار تالش گزارشی جامع از روند پیشرفت پروژه مذکور و فعالیت های انجام شده توسط شهرداری را به حاضرین گزارش داد.
همچنین در انتهای جلسه مهندس لطیفی سرمایه گذار پروژه توضیحاتی را در رابطه با کلیات و مزیت ها و سیستم پروژه مذکور ارائه کرد و به سوالات مربوط پاسخ داد.
لازم به ذکر است نشست مدیریت پسماند غرب گیلان در خصوص احداث کارخانه کمپوست در روستای داوان بخش کرگانرود با حضور هادی عامر فرماندار شهرستان ماسال، هوشنگ عباسقلی زاده مدیرکل شهری و شوراهای استانداری گیلان، سید پویا شهشهانی مدیر عامل سازمان پسماند شهرداری های استان گیلان، بخشداران، شهرداران شهرهای غرب گیلان و جمعی از مسئولین ادرات شهرستان به ریاست سید عیسی مهدوی در سالن اجتماعات فرمانداری تالش برگزار شد.
دیدگاه