معاون قوه قضاییه مطرح کرد:

غفلت ۲۰ ساله از آسیب های اجتماعی

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با اشاره به اینکه ۲۰ سال است آسیب های اجتماعی کشور را فرا گرفته است، گفت: تنها دو یا سه سال است به موضوع آسیب های اجتماعی به صورت جدی پرداخته شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از مهر، محمدباقر الفت با اشاره به اهمیت بررسی آسیب های اجتماعی در کشور، افزود: حدود سه سالی می شود که مسولان آماری از این مسایل ارایه می کنند.

وی با اشاره به بیان رهبری در این خصوص، گفت: رهبری با انتقاداتی در این خصوص اعلام کردند که کار بر روی آسیب شناسی مسائل اجتماعی با بیست سال تاخیر آغاز شده است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با بیان اینکه در مقابل آسیب های اجتماعی آسیب دیده ایم گفت: در برابر آسیب ها تقویب نشدیم. البته ناگفته نماند وضعیت و شرایط خاصی در زمان های متعددی خاکم شد که این آسیب دیدگی را بر ما تحمیل کرد که جنگ، انقلاب و تحریم ها از جمله این شرایط است.

الفت افزود: امروز به راحتی در مورد تنوع آسیب ها صبحت می‌کنیم چرا که تا سه سال پیش کمتر در این رابطه سخنی به میان می آمد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با انتقاد از پرداختن های غیر کارشناسی به موضوع آسیب فرار مغز ها، نابرابری، بی عدالتی، رشوه ، قاچاق انسان، خشونت،جرایم جنسی و….. از جمله ‌اسیب های اجتماعی جامعه امروز است.

وی با اشاره به اینکه امروز اصل بر ارائه تلاش های جدی مبتنی بر ارزش ها در حوزه مقابله با آسیب های اجتماعی است، گفت: به رغم این تلاش ها با توجه به غفلت ۲۰ساله در رسیدگی آسیب های اجتماعی،نیاز به یک زمان بیست ساله وجود دارد. تلاش می کنیم آسیب ها را کنترل کنیم اما افرادی که در حوزه آسیب ها هستند تلاش برای افزایش آسیب ها می کنند.

وی با بیان اینکه آسیب ها امروز متوجه هشتاد میلیون نفر است گفت: باید این هشتاد میلیون نفر را توجیه کنیم که آسیب دیده شده و یا در معرض  آن قرار دارند.

الفت ادامه داد: امروز برای حل مشکلات باید خود را از تعصبات به دور نگه داریم و آسیب ها را مخفی نکنیم. باید با سلیقه سعی بر حل مشکلات کنیم.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه افزود: برخی نهادهای‌ بین الملی جامعه ما را  جمله جوامع خشن می دانند. اگر افکار سنجی در داخل انجام دهیم به این مسئله میرسیم چرا که امروز صبر در جامعه کمرنگ شده است.

الفت در ادامه از تولید برنامه های پیشگیری محور خبر داد و گفت: طبق قوانین از حمله قانون برنامه توسعه، برنامه های انجام شده است علاوه بر این طبق قانونسند جامع پیشگیری با همکاری‌های نهادهای مختلف باید تدوین شود.

وی خطاب به هنرمندان گفت: از هنرمندان می خواهیم با شیوه هنر این برنامه های پیشگیری را با ابزار هنر ارایه دهند.به عنوان مثال دیدن یک فیلم وشنیدن  یک‌موسیقی می‌تواند تاثیری به  جا بگذارد که یک سخنرانی نداشته باشد. رهبری اخیرا در جلسه ای که در محضرشان بودیم خواستند که برنامه ها را سوار بر کشتی هنر کنیم.

الفت اظهار کرد: اعتقادم بر این است که تمامی هنرمندان نگاه اجتماعی دارند اما می‌خواهم که هنرمندان با استفاده از ظرفیت‌های خود وظایف خود را عمل کنند.

Share