نکات حقوقی

دیوان عدالت اداری به چه شکایاتی رسیدگی می‌کند؟

رسیدگی به شکایات و تظلمات و اعتراضات اشخاص حقیقی یا حقوقی از تصمیمات و اقدامات واحد‌های دولتی اعم از وزارتخانه­‌ها و سازمان‌ها و مؤسسات و شرکت‌های دولتی و شهرداری‌­ها و سازمان تأمین اجتماعی و تشکیلات و نهاد‌های انقلابی و مؤسسات وابسته به آنها.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، پرسش مخاطب وکیل‌آنلاین درباره موارد مورد رسیدگی در دیوان عدالت اداری این است:

بنام خدا بر اساس بند ۶ ماده ۸۸ بخش ۱۶ امور ایثار گران قانون برنامه ششم توسعه کشور، آندسته از افرادی که حداقل ششماه حضور داوطلبانه در دفاع مقدس داشته اند می‌توانند از یک مقطع تحصیلی بهره‌مند شوند. اخیراسازمان اداری و استخدامی بخشنامه کرده که در حال حاضر فقط به خانواده معظم شهدا جانبازان و اسرا یک مقطع تحصیلی تعلق می‌گیرد لطفا راهنمایی بفرمایید آیا می‌توان در این زمینه به دیوان عدالت شکایت کرد. البته برخی دستگاه‌ها براساس قانون مذکور احکام همکاران خود را صادر و از ابتدای سال ۱۳۹۶ پرداخت هم کرده اند؛ ولی برخی دستگاه‌ها به بخشنامه سازمان اداری و استخدامی اقبال نشان داده اند. لطفا در این مورد ارشاد فرمایید. با احترام فراوان.

پاسخ کارشناسان:

با توجه به ماده ۱۰ قانون تشکیلات و آیین دارسی دیوان عدالت اداری صلاحیت و حدود اختیارات دیوان به شرح ذیل می‌باشد:

۱- رسیدگی به شکایات و تظلمات و اعتراضات اشخاص حقیقی یا حقوقی از:

الف- تصمیمات و اقدامات واحد‌های دولتی اعم از وزارتخانه­‌ها و سازمان‌ها و مؤسسات و شرکت‌های دولتی و شهرداری‌­ها و سازمان تأمین اجتماعی و تشکیلات و نهاد‌های انقلابی و مؤسسات وابسته به آنها.

ب- تصمیمات و اقدامات مأموران واحد‌های مذکور در بند «الف» در امور راجع به وظایف آنها.

۲- رسیدگی به اعتراضات و شکایات از آراء و تصمیمات قطعی هیأت‌های رسیدگی به تخلفات اداری و کمیسیون‌هایی مانند کمیسیون‌های مالیاتی، هیأت حل اختلاف کارگر و کارفرما، کمیسیون موضوع ماده (۱۰۰) قانون شهرداری‌ها منحصراً از حیث نقض قوانین و مقررات یا مخالفت با آن‌ها.

۳- رسیدگی به شکایات قضات و مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری و سایر مستخدمان واحد‌ها و مؤسسات مذکور در بند (۱) و مستخدمان مؤسساتی که شمول این قانون نسبت به آن‌ها محتاج ذکر نام است اعم از لشکری و کشوری از حیث تضییع حقوق استخدامی.

این ماده دارای تبصره‌های ذیل می‌باشد:

تبصره ۱- تعیین میزان خسارات وارده از ناحیه مؤسسات و اشخاص مذکور در بند‌های (۱) و (۲) این ماده پس از صدور رأی در دیوان بر وقوع تخلف با دادگاه عمومی است.

تبصره ۲- تصمیمات و آراء دادگاه‌ها و سایر مراجع قضائی دادگستری و نظامی و دادگاه‌های انتظامی قضات دادگستری و نیرو‌های مسلح قابل شکایت در دیوان عدالت اداری نمی‌­باشد.

Share