جهانبخش خانجانی با حضور در دانشگاه گیلان

تاکید هاشمی بر رهاندن کشور از جریان پوپولیسم بود | بسیاری رفیق روزهای قدرت‌اند

خانجانی گفت: اگرچه هاشمی همیشه نقد عملکرد حاکمیت را در دستور کار خود قرار می‌داد اما نقد‌های او هیچ‌گاه در تعارض با اصول انقلاب نبود چون هاشمی اهل تسامح بود و تلاش می‌کرد که همه جریان‌های سیاسی که دلسوز نظام بودند را در چرخه حیات سیاسی انقلاب حفظ کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از گیل نگاه، مراسم بزرگداشت آیت الله هاشمی رفسنجانی به همت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه گیلان، ظهر امروزشنبه دوم دی ماه در تالار حکمت دانشکده انسانی برگزار شد.

در این مراسم که با سخنرانی جهانبخش خانجانی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی و سخنگوی وزارت کشور دولت اصلاحات همراه بود به بررسی زندگی سیاسی هاشمی رفسنجانی پرداخته شد.

رفسنجانی، وزنه سنگین انقلاب

جهانبخش خانجانی در اولین بخش از سخنان خود به بررسی زندگی سیاسی هاشمی رفسنجانی پرداخت و گفت: یکی از ویژگی‌های هاشمی رفسنجانی این بود که به گفتگو و آزادانه سخن گفتن اعتقاد وافری داشت. اصلیترین مشخصه هاشمی مبحث دلداگی به نظام بود که در هیچ دوره‌ای افول نکرد.

او توضیح داد؛ هاشمی تلاش کرد از ابتدای زندگی سیاسی‌اش، چه در زمان ریاست جمهوری و چه در دوران پس از آن تماما نقش اساسی خود در انقلاب را حفظ کرد. خانجانی همچنین گفت: بسیاری از بنا‌هایی که امروز در دست حوزه‌های علمیه و علما است، حاصل تدبیر هاشمی بود که در آن زمان خریداری کرد.

هاشمی سال‌ها هیچ تریبونی از خود نداشت

سخنگوی وزارت کشور دولت اصلاحات افزود: هاشمی علی رغم تمام ظلم‌هایی که به او کردند هیچ‌گاه در مقابل انقلاب نایستاد و در سال‌های پس از ۸۴ هم عملا هیچ مجال گفتگویی برای هاشمی نبود اما ما ندیدیم که آقای هاشمی در موقعیتی خودش را از چرخه انقلاب جدا بداند و یکه تازی کند.
او همچنین ادامه داد: اگرچه هاشمی همیشه نقد عملکرد حاکمیت را در دستور کار خود قرار می‌داد اما نقد‌های او هیچ‌گاه در تعارض با اصول انقلاب نبود چون هاشمی اهل تسامح بود و تلاش می‌کرد که همه جریان‌های سیاسی که دلسوز نظام بودند را در چرخه حیات سیاسی انقلاب حفظ کنند.
به گفته خانجانی، هاشمی برای آینده کشور و انقلاب نقشه‌ی راه داشت و این ویژگی بود که او را از سایر نخبگان انقلاب جدا می‌کرد.

بسیاری رفیق روزهای قدرت‌اند

سخنگوی وزارت کشور دولت اصلاحات در ادامه با نام بردن از قشری به نام انحصارگرایان سیاسی گفت: برخی رفیق قدرت آدمند.
خانجانی در توضیح این موضوع گفت: پس از سال ۸۴ که انتخابات به گونه دیگری رقم خود، بسیاری ما را‌‌‌ رها کردند تا وقتی که انتخابات سال ۹۲ به نفع آقای روحانی رقم خورد، بسیاری پس از سال‌ها با من تماس گرفتند و این پیروزی را پیروزی آقای هاشمی می‌دانستند و قصد داشتند به این بهانه به ما نزدیک شوند.

تاکید هاشمی بر رهاندن کشور از جریان پوپولیسم بود

خانجانی ضمن ذکر خاطره‌ای از آیت الله هاشمی گفت: زمانی که ایشان رد صلاحیت شده بود ما همه عصبی شده بودیم و دیگر رمقی برای فعالیت نداشتیم اما ایشان مکررا تاکید داشتند که ما برویم و برای دکتر روحانی تلاش کنیم. در آن زمان همه ما از این رد صلاحیت و این تصمیم ایشان کلافه بودیم اما بعد‌ها وقتی نتیجه سخن ایشان را دیدیم، پی بردیم که هدف ایشان چقدر بر رهاندن جامعه از پوپولیسم منطبق بود.

چهره‌ای در معرض رای مردم

به عقیده خانجانی، هاشمی به رای مردم و انتخابات توجه ویژه‌ای داشت. او در این باره با اشاره به هجمه‌هایی چند ساله علیه هاشمی رفسنجانی گفت: ‌‌‌ همان کسانی که سال‌ها او را تخریب می‌کردند امروز حتی جرات این را ندارند که خود را با رای مردم بسنجند.

او همچنین ادامه داد: هاشمی هیچ‌گاه از این اصل باز ننشست و اگرچه سال ۸۴ در انتخابات شکست خورد اما از این اتفاق مایوس نشد و دو بار دیگر خود را در بستر قضاوت مردم قرار داد.

کار سیاسی بدون نتیجه دادن بی‌فایده است

همچنین این فعال سیاسی ضمن ارائه نقد‌هایی بر تشکل‌های دانشجویی و فعالیت‌های آن‌ها تصریح کرد: بسیاری از احزاب و تشکل‌های دانشجویی دست به فعالیت‌های سیاسی می‌بینند اما عملا می‌بینیم که این دست از فعالیت‌ها نتیجه چندانی در نظام سیاسی ما ندارند.
او اضافه کرد؛ این موضوع باید اصلاح شود، چرا که از دل این اقدامات هیجانی نتیجه چندانی به دست نمی‌آید که بخواهد راه اصلاح جامعه را هموار کند.
خانجانی به رابطه دانشگاه و جامعه نیزاشاره کرد و گفت: کشوری که می‌خواهد سرزنده باشد به دانشگاهی فعال نیاز دارد و جامعه‌ای پیشرفت می‌کند که مجال آزادانه سخن گفتن در دانشگاه برقرار باشد.
این فعال سیاسی در پایان گفت: دانشگاه باید محل گفتمان سازی باشد.

Share