آیا بیگانهها کشف شدهاند!؟ | ناسا پنجشنبه یک خبر بسیار مهم را اعلام میکند
ناسا اعلام کرد کشف جدیدی را که توسط تلسکوپ فضایی “کپلر”، پیشرفتهترین شکارچی سیارهای تاریخ انجام شده، روز پنجشنبه اعلام خواهد کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از اسپیس، ناسا اعلام کرده که روز پنجشنبه پرده از رازی که تلسکوپ فضایی “کپلر” کشف کرده برخواهد داشت. آیا این خبر، کشف زندگی فرازمینی یا سیارهای با قابلیت حیات است؟
ناسا در حال آماده شدن برای انتشار یک خبر مهم درباره کشفی جدید است که توسط تلسکوپ فضایی کپلر صورت گرفته است. تلسکوپی که از سال ۲۰۰۹ در حال جستجو برای یافتن جهانهای بیگانه است.
آژانس فضایی ایالات متحده آمریکا روز پنجشنبه ۱۴ دسامبر یک کنفرانس خبری برگزار خواهد کرد و دانشمندانی که درباره سیارههای کشف شده توسط کپلر مطالعه میکنند، بیانیهای خواهند خواند که احتمالا در مورد وجود زندگی فرازمینی است.
ناسا اعلام کرده یک تلهکنفرانس رسانهای در ساعت یک بعدازظهر پنجشنبه ترتیب میدهد تا آخرین کشف تلسکوپ فضایی کپلر را اعلام کند.
ناسا میگوید این کشف توسط محققان با استفاده از یادگیری ماشین گوگل انجام شده است.
یادگیری ماشین یک رویکرد هوش مصنوعی است و روشهای جدیدی برای تجزیه و تحلیل دادههای کپلر فراهم کرده است.
کپلر در مارس ۲۰۰۹ به فضا پرتاب شد تا سیارات مشابه زمین را که دور دیگر ستارگان میچرخند، کشف کند. این تلسکوپ فضایی به افتخار “یوهانس کپلر”، ستارهشناس آلمانی نامگذاری شد.
پیش از پرتاب، ستارهشناسان نمیدانستند که سیارات مشابه زمین خارج از منظومه شمسی در کجا واقع هستند، اما این رصدخانه به دانشمندان کمک کرده است تا بیش از ۲۵۰۰ سیاره و ۲۰۰۰ نامزد سیارهای که هنوز به تحقیقات بیشتری نیاز دارند را شناسایی کنند.
اخترشناسان اعتقاد دارند با توج به دادههایی که توسط کپلر جمع آوری شده است، احتمالا حداقل یک سیاره با شرایط حیات مانند زمین وجود دارد.
تلسکوپ فضایی کپلر، پیشرفتهترین شکارچی سیارهای تاریخ است که سیارات متعددی را که دور ستارههایشان در منطقهای موسوم به “کمربند حیات”(Zone Goldilocks) در حال چرخش هستند، شناسایی کرده است.
کمربند حیات منطقهای است که نه آنچنان داغ است و نه خیلی سرد که آب نتواند در آن به صورت مایع جریان داشته باشد.
کمربند حیات یا منطقه گلدیلاکس در اخترشناسی بازهای از فاصله در سامانه یک ستاره است که بتوان در آن سیارهای با فشار اتمسفر کافی یافت که شرایط وجود آب مایع در سطح خود را دارا باشد. این فاصله بر مبنای نیازهای شناخته شده بیوسفر زمین، موقعیتش در منظومه شمسی و مقدار انرژی حرارتی که از خورشید دریافت میکند، محاسبه میشود.
به دلیل اهمیت وجود آب مایع به عنوان لازمه زندگی تصور میشد میتوان با استفاده از کمربند حیات وسعتی از جهان که امکان زندگی فرازمینی در آن وجود دارد را تخمین زد. هرچند بعدها مشخص شد که امکان وجود آب مایع به علت وجود منابع حرارتی دیگر در اجرام آسمانی که خارج از این محدوده قرار دارند نیز وجود دارد و در واقع امکان زیست فرازمینی به این نواحی محدود نمیشود.
از سال ۱۹۵۳ میلادی که مفهوم کمربند حیات برای اولین بار مطرح شد تاکنون سیارههای زیادی در این نواحی یافت شدهاند که بیشتر آنها ابرزمین یا غول گازی با ابعادی بسیار بزرگتر از زمین هستند، چرا که شناسایی این گونه سیارات آسانتر است.
در چهار نوامبر ۲۰۱۳ میلادی ستاره شناسان اعلام کردند که بر اساس اطلاعات تلسکوپ فضایی کپلر امکان وجود نزدیک ۴۰ میلیارد سیاره زمینسان درکهکشان راه شیری وجود دارد که در کمربند حیات در حال گردش حول ستاره خود باشند. نزدیکترین آنها در حدود ۱۲ سال نوری از زمین فاصله دارد.
اعتقاد بر این است که نزدیکی سیاره زمین به خورشید یکی از دلایل وجود زندگی است.
زمین در منطقه کمربند حیات واقع است که همین مسئله به آن اجازه میدهد تا از آب مایع که یک عنصر کلیدی برای زندگی است، برخوردار باشد.
ستارهشناسان به دنبال سیارات سنگی مانند زمین در منطقه کمربند حیات هستند تا جهانهایی را پیدا کنند که بتوانند زندگی فرازمینی را پشتیبانی کنند.
اعلامیه مذکور در ۱۴ دسامبر ممکن است مربوط به یکی از این سیارات باشد.
ناسا در مورد ماموریت کپلر گفت: اکنون شواهدی روشن برای تعداد قابل توجهی از سه نوع سیارات خارج از منظومه شمسی موسوم به غولهای گازی، زمینهای بسیار داغ در مدارهای کوتاه مدت و غولهای یخی وجود دارد.
چالش اصلی اکنون کشف سیارات زمینسان است؛ یعنی آنهایی که نیم تا دو برابر زمین هستند، به خصوص در مناطق قابل سکونت ستارگانشان که وجود آب مایع روی سطح سیاره وجود داشته باشد.
در ماه گذشته، دانشمندان با تجزیه و تحلیل دادههای کپلر، ۲۰ سیاره را کشف کردند که به طور بالقوه میتوانند میزبان حیات باشند.
رصدخانه فضایی همچنین دوقلوی بالقوه زمین موسوم به “KOI 7711.01” که تنها کمی بزرگتر از سیاره ما است و همان مقدار نور دریافتی زمین از خورشید را دریافت میکند، کشف کرده است.
دیدگاه