وزارت نیرو پیشنهاد افزایش قیمت برق را ارائه کرد
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: طی جلسهای که با مسئولان وزارت نفت در سازمان برنامه و بودجه داشتیم بحث یکسان بودن سوخت نیروگاههای مقیاس کوچک با نیروگاهای بزرگ مطرح و تا دو هفته آینده ابهامات برطرف خواهد شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از فارس، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: طی جلسهای که با مسئولان وزارت نفت در سازمان برنامه و بودجه داشتیم بحث یکسان بودن سوخت نیروگاههای مقیاس کوچک با نیروگاهای بزرگ مطرح و تا دو هفته آینده ابهامات برطرف خواهد شد.
هوشنگ فلاحتیان در حاشیه هفدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت برق، در پاسخ به این سؤال خبرنگار فارس که پرسید ظاهراً جلسهای با مسئولان وزارت نفت در خصوص برطرف شدن مشکل سوخترسانی به نیروگاههای مقیاس کوچک و تولید پراکنده برگزار شده است،آیا این مشکل برطرف شد، گفت: احداث نیروگاه تولید پراکنده و مقیاس کوچک جزو سیاستهای پدافند غیرعامل است، بنابراین وزارت نیرو از طریق سرمایههای کوچک بخش خصوصی اقدام به احداث نیروگاههای مقیاس کوچک و تولید پراکنده کرده تا هم بحث پدافند غیرعامل اجرا شود و هم تلفات در شبکه کاهش یابد.
وی با اشاره به اینکه نیروگاههای CHP که همانا تولید همزمان برق و حرارت هستند باید راندمان بالای ۸۰ درصد داشته باشند، گفت: وزارت نیرو پیگیر جذب سرمایهگذاری بوده و تاکنون ۸۰۰ مگاوات نیروگاه DG و CHP (تولید پراکنده و مقیاس کوچک) فعال هستند و ۲۷۰۰ مگاوات نیز قرارداد با بخش خصوصی به امضا رسیده است.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی ادامه داد: اخیراً در وزارت نفت برداشتی از قانون صورت گرفت که موجب شد سوخت نیروگاههای مقیاس کوچک و تولید پراکنده را با تعرفه صنعتی محاسبه کنند، این در حالی است که وزارت نیرو معتقد است تمامی نیروگاهها که اقدام به تولید برق کرده و آن را به شبکه تحویل میدهند باید از نرخ یکسان سوخت برخوردار باشند.
فلاحتیان ادامه داد: جلسات مختلفی در سازمان برنامه و بودجه با مسئولان وزارت نفت برگزار و نهایتاً منجر به این شد که آییننامه تبصره ۱۴ بودجه ۹۶ این موضوع توسط دولت تعیین تکلیف شود. خوشبختانه در پیشنویسی که تقدیم دولت شد و توسط کمیته اقتصادی دولت نیز مورد موافقت قرار گرفت احتمالاً تا دو هفته آینده این موضوع در دولت مطرح و ابهامات برطرف خواهد شد.
وی در پاسخ به این سؤال که پرسید گفته میشود وزارت نیرو از صدور مجوز ساخت نیروگاه تولید پراکنده و مقیاس کوچک نیز خودداری میکند، گفت: وزارت نیرو منتظر این بود که وضعیت سوخت این نیروگاهها که از سوی وزارت نفت با تعرفه صنعتی محاسبه میشد مشخص و ابلاغ شود و مجدداً برای احداث نیروگاه مقیاس کوچک و تولید پراکنده مجوز صادر کند.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در پاسخ به سؤال که پرسید گفته میشد ۱۷ نیروگاه به دلیل عدم ارسال سوخت از سوی شرکت ملی گاز ایران تعطیل شدهاند، گفت: کم و بیش برخی از استانها به دلیل قطع گاز تولید برق بیبهره شده و این نیروگاهها تعطیل شدهاند.
فلاحتیان در پاسخ به سؤالی دیگر که آیا وزارت نیرو جدیداً برای افزایش تعرفه برق پیشنهادی به دولت ارائه کرده است، گفت: بر اساس مفاد قانون برنامه ششم مجلس به دولت اجازه داده است که قیمت حاملهای انرژی و برق به تدریج با رعایت شرایط اقتصادی و وضعیت اقشار آسیبپذیر اضافه شود.
وی افزود: بر این اساس وزارت نیرو پیشنهاد خود را به سازمان برنامه و بودجه ارائه کرده است که این موضوع در حال بررسی است.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در پاسخ به این سؤال که پیشنهاد افزایش چند درصد بوده است، گفت: این موضوع فعلاً قابل ذکر نیست اما به صورت کلی باید اعلام کنم که در حال حاضر قیمت فروش هر کیلووات ساعت برق زیر ۷۰ تومان است اما قیمت تمام شده بدون احتساب هزینه سوخت ۱۰۰ تومان است پس در هر کیلووات ساعت ۳۰ تومان متضرر میشویم.
وی در پاسخ به این پرسش که وزارت نیرو ۳۰ هزار میلیارد تومان به شرکتهای خصوصی و بانکها بدهکار واز دولت نیز از بابت مابهالتفاوت قیمت تمام شده و تکلیفی طلبکار است، آیا پیگیر این هستید که این مبلغ از دولت دریافت و به شرکتهای خصوصی و بانکها پرداخت شود، گفت: وزارت نیرو بابت مابهالتفاوت قیمت تمام شده و قیمت تکلیفی از دولت طلبکار است. به طوری که بر اساس تأییدیه سازمان حسابرسی بدون احتساب این موضوع در سال ۹۵ و ۸۸ از دولت ۲۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تنها در بخش صنعت برق طلبکاریم. بنابراین اگر سال ۹۵ و ۸۸ نیز محاسبه شود حتی بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان از دولت طلبکاریم.
دیدگاه