حضور خواننده زن کرد در یک فیلم ایرانی+واکنش ارشاد و توضیح کارگردان

ساخت موسیقی فیلم سینمایی «کامیون» جدیدترین اثر کامبوزیا پرتوی توسط میلاد موحدی آغاز شده است اما هنوز حضور «آینور دوغان» خواننده سرشناس کُُرد و ترکیه در این فیلم قطعی نیست.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، کامبوزیا پرتوی در گفتگو با ایلنا، درباره نحوه حضور آینور دوغان (خواننده کرد) در این فیلم گفت: درباره حضور ایشان در این فیلم پیشنهاداتی مطرح شد. این پیشنهاد نیز از طرف آهنگساز فیلم میلاد موحدی مطرح و هم‌اکنون در حال برررسی است.

وی ادامه داد: البته هنوز تصمیم مشخصی برای نحوه حضور وی در این فیلم و اینکه شکل اجرا و همکاری ایشان چگونه باید باشد؛ گرفته نشده است و اینکه گفته می‌شود تصمیم قطعی گرفته شده که خانم آینور دوغان در این فیلم تکخوانی کند یا به شکل دیگری حضور داشته باشد، صحت ندارد.

صداگذاری فیلم سینمایی «کامیون» به نویسندگی و کارگردانی کامبوزیا پرتوی با مدیریت فیلمبرداری تورج اصلانی که برعهده پرویز آبنار بود؛ هفته گذشته به پایان رسید و بعد از اتمام این مرحله، میلاد موحدی ساخت موسیقی «کامیون» را براساس فضای داستان، حال و هوای فیلم و همچنین لوکشین‌های آن شروع کرد و هم اکنون روی آن کار می‌کند.

فیلم سینمایی «کامیون» با مدیریت فیلمبرداری تورج اصلانی در مرزهای سوریه و عراق، در روستاهای اطراف منطقه «سیلوانا» در استان آذربایجان غربی، در شهرهای ارومیه و میانه و در نهایت در لوکیشن‌های مختلفی در تهران ازجمله؛ آزادی، تهرانسر، گلابدره، شهرک غرب، صادقیه و … فیلمبرداری شده است.

در فیلم سینمایی «کامیون»، سعید آقاخانی، نیکی کریمی، تروسکا جولا، رامین راستاد، یعقوب پرسا، نسرین مرادی و … به ایفای نقش می‌پردازند.

پیش از این مدیرکل دفتر سینمای حرفه‌ای گفته بود: طبق نظر اکثر مراجع تک‌خوانی زن حرام است، اما درباره استفاده از صدای خواننده زن در فیلم باید دفتر موسیقی وزارت ارشاد نظر بدهد.

به گزارش فارس، در پی انتشار خبرهایی مبنی بر خوانندگی «آینور» خواننده زن کردزبان در فیلم سینمایی «کامیون» ساخته کامبوزیا پرتوی، محمدرضا فرجی مدیرکل سینمای حرفه‌ای به خبرنگار فارس گفت: برای استفاده از هر موسیقی باکلام توسط سازندگان در اثر سینمایی، باید توسط مرکز موسیقی مجوز‌های لازم کسب شود و بعد موسیقی در فیلم استفاده شود.

وی درباره امکان استفاده از خواننده زن در یک فیلم سینمایی ایرانی گفت: طبق نظر اکثر مراجع، تک‌خوانی زن حرام است و به تبع آن استفاده موسیقی با کلام زن در فیلم نیز همین فتوا را خواهد داشت، ضمن اینکه در این مورد و موارد مشابه باید اداره کل موسیقی نظر بدهد و مجوز لازم از سوی این اداره صادر شود بعد در فیلم استفاده شود.

فرجی در خاتمه تاکید کرد: سازندگان آثار باید به این دستورالعمل دقت نظر داشته باشند که برای استفاده از موسیقی باکلام در هر فیلمی باید مجوز لازم از سوی مرکز موسیقی صادر شود، در غیراینصورت صاحبان اثر باید موسیقی را از فیلم خارج کرده و این بخش از فیلم دچار ممیزی خواهد شد.

Share