کشف لباسهای منقوش به نام “الله ” و “علی” از مقبره وایکینگها در سوئد
دو سال پیش نیز در کاوش های باستان شناسی از مقبره وایکینگ ها در جزیره بیرکا سوئد یک انگشتر نقره منقوش به نام جلاله “الله” از داخل تابوت یک زن وایکینگ به دست آمده بود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از عصرایران، در کاوش هایی از یکی از مقابر “وایکینگ ها” مربوط به قرن نهم میلادی در سوئد، لباس هایی منقوش به نام های” الله ” و “علی” کشف شده است.
این کشف جالب از یک مقبره مربوط به وایکینگ ها در جزیره “بیرکا” سوئد صورت گرفته است.
کشف لباس هایی ابریشمی از مقابر واکینگ ها که نام های “الله ” و “علی” به خط کوفی بر روی آنها نوشته شده، می تواند نشانه ای از ارتباطات میان اسلام و شمال اروپا در دهه ها و سده های نخستین پس از ظهور اسلام باشد.
” آنیکا لارسن” مورخ و یکی از محققان باستان شناسی دانشگاه “اوپسالا” سوئد در این باره گفته است: این کشف جدید می تواند نشانه ای از توجه وایکینگ ها به اسلام و وجود باور به بهشت در میان برخی از آنها باشد.
به گفته این محقق سوئدی احتمالا کشف جدید نشان دهنده این است که وایکینگ ها تحت تاثیر اندیشه اسلام بوده و تمایل داشته اند با پوشاندن این لباس ها بر روی مرده هایشان آنها را راهی بهشت کنند.
به گفته این محقق سوئدی لباس های کشف شده از چند هفته دیگر برای مدت چند ماه در موزه ای به نمایش عموم گذاشته خواهد شد.
گفتنی است دو سال پیش نیز در کاوش های باستان شناسی از مقبره ای متعلق به وایکینگ ها در جزیره بیرکا سوئد، یک انگشتر نقره که لفظ جلاله “آلله ” روی آن حکاکی شده بود از داخل تابوت زنی وایکینگ کشف شد.
این زن در سال ۸۵۰ میلادی – دو قرن پس از ظهور اسلام در جزیره العرب- دفن شده بود. این انگشتری به موزه تاریخ سوئد در شهر استکهلم منتقل شده است.
کشف جدید ابعاد بیشتری از ارتباطات احتمالی بین وایکینگ ها و مسلمانان در دهه ها و سده های نخست پس از ظهور اسلام را روشن می کند.
بر اساس رسوم و آیین وایکینگ ها که قرن ها در مناطقی از شمال اروپا (اسکاندیناوی) زیسته اند، آنها مُرده های خود را با لباس کامل، وسایل و جواهرات شان دفن می کرده اند.
دیدگاه