طرح بهرهبرداری از جنگلهای شمال تا پایان امسال متوقف میشود
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: تا پایان سال جاری طرح بهرهبرداری از جنگلهای شمال متوقف میشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از مهر، خداکرم جلالی در همایش ملی بررسی ساختار تشکیلاتی مدیریت منابع طبیعی و محیطزیست ایران که صبح یکشنبه در دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران واقع در کرج برگزار شد با حضور در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه توجه به چالشهای عمده زیستمحیطی بهویژه مسائل مربوط کمبود آب شیرین و بیابانزایی از اهمیت بالایی برخوردار است، اظهار کرد: سازمان جنگلها اقدامات مؤثری در این خصوص در دستور کار دارد.
وی بابیان اینکه درزمینهٔ حفاظت از جنگلها طرح توقف بهرهبرداری از جنگلهای شمال نیمه دوم سال گذشته شروع و تاکنون ۶۵ درصد قرارداد مجریان طرح جنگلداری متوقفشده است، افزود: تا پایان سال جاری کل قراردادها در این بخش متوقف میشود و بهرهبرداری از جنگلهای شمال نخواهیم داشت.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور بیان کرد: آبخیزداری در راستای تعادل اکوسیستمها است، مجموعه عملیاتهای مکانیکی و بیومکانیکی سبب تقویت سفرههای زیرزمینی میشود.
لزوم انجام سالانه دو میلیون هکتار عملیات آبخیزدازی در کشور
وی بابیان اینکه بحث حفظ خاک و بهبود سفرههای زیرزمینی در راستای تأمین علوفه موردنیاز نقش مؤثری دارد، گفت: باید سالانه دو میلیون هکتار عملیات آبخیزدازی در کشور صورت گیرد.
جلالی با اشاره به اجرای طرح بیابانزدایی و کنترل کانونهای گردوغبار در سطح کشور، اظهار کرد: در کشور حدود ۲۰۰ هزار هکتار عملیات بیابانزدایی صورت گرفته است و دوازده استان بیابانی در ایران وجود دارد.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور بیان کرد: تعادل دام و مرتع از طریق تشکلهای دامداران و بهرهبرداران همچنین طرحهای مرتعداری انجام میشود؛ مشارکت مردم اصلی در بخش حفاظت حائز اهمیت است.
وی با اشاره به اینکه مدیریت واحد و یکپارچه حوزه منابع طبیعی و محیطزیست برای برونرفت از چالشهای محیط زیستی اثرگذار است، تصریح کرد: بر اساس آمارهای اعلامی شاخصهای زیستمحیطی کشور مناسب نیست برای رسیدن به محیط زیستی مطلوب و پایدار نیاز است دستگاههای مختلف هماهنگ و در راستای هدف زیستمحیطی کشور قدم بردارند.
بیلان منفی سفره های زیرزمینی تهدیدی جدی برای کشور است
جلالی با اعلام اینکه سازمان محیطزیست سازمان نظارتی است، خاطرنشان کرد: درزمینهٔ پیشگیری باید اقدامات لازم انجام گیرد که تحقق این مقوله به سازمانی قوی و مقتدر نیاز دارد چراکه سازمان جنگلها تنها سازمان حاکمیتی و اجرایی درزمینهٔ حفظ و احیا مراتع است.
وی با اشاره به اینکه در دو محور اساسی آبخیزداری و آبخوانداری همچنین بیابانزدایی در تلاش هستیم، اعلام کرد: بیلان منفی سفرهای زیرزمینی تهدیدی جدی برای کشور است.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: طرح ترسیب کربن طرحی است که در ایران اجرا میشود و یکی از طرحهای موفق سازمان ملل به شمار میآید، بیش از یک و نیم میلیون هکتار از اراضی کشور در قالب این مدل اجرا میشود، خوشبختانه این مدل را بافرهنگ و نیازهای کشور هماهنگ کردهایم.
وی با اشاره به اینکه طرح ترسیب کربن یکی از مدلهایی است که با تکیه یر مردم توانسته تحولی چشمگیر در مسائل توسعه روستایی و حفظ منابع طبیعی داشته باشد، افزود: با انجام این امر میزان تولید علوفه در واحد سطح تا ۲۰ برابر وضع موجود میرساند خوشبختانه با این روشها توانستهایم حدود ۱۰ درصد نسبت به اجرای طرحهای عادی هزینه کنیم.
دیدگاه