غفلت پلیس گیلان از ظرفیت رسانه های تاثیرگذار استان

در انتظار تغییر رویه معاونت اجتماعی پلیس گیلان با حضور فرمانده جدید

فرمانده انتظامی استان گیلان حتماً با کمی بررسی درخواهد یافت که نفوذ رسانه‌های مکتوب و مجازی در استان گیلان چه مقدار است و شهروندان استان مخاطب کدام رسانه‌ها هستند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از گیل نگاه، درحالی‌ که عصر روز ششم شهریور ماه سردار سعید منتظر المهدی معاون اجتماعی ناجا در دیدار با چند مدیر میانی صداوسیما بر تعامل پلیس با رسانه‌ها تاکید کرد و گفت: در تولیدات رسانه‌ای بایستی از پلیس چهره‌ای خواستنی و شخصیتی مقبول به نمایش درآید و هویتی مقتدر از نیروهای پلیس به مردم و مخاطبان القاء شود ساعاتی بعد و در فاصله حدودا ۳۳۰کیلومتری تهران در میدان رازی رشت تعدادی از خبرنگاران و عکاسان گیلان پشت درِ سالن برگزاری مراسم معارفه‌ی فرمانده جدید انتظامی استان گیلان ماندند.

آن‌ها بعد از انتظاری طولانی بدون آن‌که موفق به ثبت این واقعه‌ی خبری مهم در استان شوند به محل کار خود بازگشتند بدون آن‌که فردی از سوی معاونت اجتماعی نیروی انتظامی که وظیفه هماهنگی و دعوت از رسانه‌ها را بر عهده دارد، توضیح یا پوزشی پیرامون موضوع ارائه کند و یا اصلا بگوید چرا رسانه ها از برگزاری این مراسم باخبر نشده بودند و چرا آنها که به هر نحوی خود را به محل برگزاری مراسم رساندند؛ پشت در بسته ماندند!

میدان‌داری پایگاه‌های خبری و شبکه‌های اجتماعی

طی دو سال گذشته شاهد دگرگون شدن تعریف اطلاع‌رسانی و اساساً رسانه‌ها در ایران بوده‌ایم. تا پیش از این زمان، رسانه‌های کاغذی همچنان دارای جایگاه خاصی در میان افکار عمومی بودند و مراسمی برگزار نمی‌شد مگر با حضور خبرنگاران و عکاسان این رسانه‌ها. اما حضور کم‌نظیر شبکه‌های اجتماعی و همچنین پایگاه‌های خبری و تحلیلی در سراسر ایران آن‌قدر وضعیت را تغییر داده است که در موارد زیادی جریان سازی‌های بزرگ سیاسی، اجتماعی، ورزشی و … بدون حضور حتی یک خبرنگار از صداوسیما و رسانه‌های رسمی در کسری از ثانیه در جامعه صورت گرفته است.

حالا ممکن است «جامعه‌ی هدف» شهروند گوشی به دست یک کانال یا گروه خانوادگی و دوستی در شبکه اجتماعی موبایل محور «تلگرام» باشد یا پیج شخصی در اینستاگرام. مسئله مهم خبری است که در کمتر از چند دقیقه از مرزهای جغرافیایی یک روستا، شهر، استان و کشور خارج می‌شود و رسانه‌های رسمی هم چاره‌ای ندارند که پس از چون چراهای هزاران مخاطب به سراغ پاسخ‌های قانع‌کننده برای افکار عمومی بروند.

انتشار این خبر فعلاً به صلاح نیست!

بازهم طی به دو سال گذشته ارجاع می‌دهیم و این‌که در این مدت شاهد وقوع چند حادثه جنایی و حوادثی که اطلاع‌رسانی آن در حیطه اختیارات معاونت اجتماعی نیروی انتظامی گیلان است، بوده‌ایم. در پاره‌ای مواقع برخورد تصمیم‌گیرندگان این حوزه بعد از تماس خبرنگاران عجیب و دور از ذهن بود. آن‌ها در پاسخ به چرایی ماجرا و دریافت پاسخ‌های لازم برای انتشار در رسانه با جملاتی مانند «هنوز به ما خبر نداده‌اند، اطلاع نداریم، پیگیری می‌کنیم، فعلاً انتشار به صلاح نیست، تکذیب می‌شود، در صورت لزوم از طریق کانال اطلاع‌رسانی پلیس منتشر می‌شود و… » مواجه بوده‌اند. جملاتی که نشان می‌دهد هنوز بعضی از فعالان این حوزه در گیلان به این نتیجه نرسیده‌اند که زمین‌بازی تغییر کرده است و این روزها کسی «منتظر» توضیح چند ساعت و چند روز بعد روابط عمومی‌ها نمی‌ماند. گویا هنوز معاونت اجتماعی نیروی انتظامی گیلان به این نتیجه نرسیده است که باید خود را به‌سرعت با جریان اطلاع‌رسانی که به محوریت پایگاه‌های اطلاع‌رسانی،خبرگزاری و شبکه‌های اجتماعی موبایل محور آغازشده است هماهنگ کند.

در انتظار تغییر رویه معاونت اجتماعی گیلان با حضور فرمانده جدید

از امروز سردار محمدرضا اسحاقی به‌عنوان فرمانده انتظامی استان گیلان فعالیت رسمی خود را در استان آغاز کرده است. این مقام انتظامی بلندپایه در استان هنگام شنیدن گزارش‌های بخش‌های مختلف باید از معاونت اجتماعی استان خواستار دریافت گزارش‌های مبسوط‌تری پیرامون نوع ارتباط با رسانه‌ها و گزارش‌های اساسی پیرامون ارتباط دوسویه و تأثیرگذار با رسانه‌های پرمخاطب گیلان باشد.

فرمانده انتظامی استان گیلان حتماً با کمی بررسی درخواهد یافت که نفوذ رسانه‌های مکتوب و مجازی در استان گیلان چه مقدار است و شهروندان استان مخاطب کدام رسانه‌ها هستند.

فعالان رسانه‌های غیر مکتوب گیلان از فرمانده نیروی انتظامی گیلان این انتظار را دارند تا به مسئولان معاونت اجتماعی گیلان دستور دهد تعامل دوسویه‌ای با پایگاه‌های خبری استان برقرار کنند و پاسخ به سؤالات را مانند سالیان گذشته موکول به‌روزهای بعد نکنند. چون افکار عمومی تشنه کسب اطلاعات زودهنگام درباره چرایی وقوع حوادث و اخبار مختلف هستند و اگر پاسخ به‌موقع به این نیاز داده نشود قطعاً شایعه‌سازان مدیریت افکار عمومی را از مجاری رسمی می‌ربایند. مانند اتفاقی که به‌دفعات در استان به وقوع پیوسته و معاونت اجتماعی نیروی انتظامی تنها نقش تکذیب کننده داشته و اطلاعات نه‌چندان ارزشمند منتشر کرده است.

Share