برگزیدگان مسابقه‌ نقاشی و عکاسی « آب تی تی » تجلیل شدند

طی آیینی از برگزیدگان مسابقه‌ی نقاشی و عکاسی « آب تی تی » در سالن سینمای اداره کل کانون استان گیلان تقدیرشد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، با انتشار فراخوان جشنواره‌ی «آب تی تی» که با هدف ایجاد بستر‌های تازه برای انتقال آموزه‌های زیست‌محیطی به مخاطبان و با محوریت زیبایی‌های تالاب بین المللی بندرانزلی و کوشیروی ژاپن صورت‌گرفت، ۱۲۸ اثر نقاشی و ۳۸۴ اثر عکاسی به دبیرخانه‌ی این جشنواره ارسال شد و درپایان نیزخالقان ۱۰ اثرنقاشی و هم‌چنین ۱۰ عکس برگزیده با اهدای لوح سپاس و جایزه مورد تقدیر قرارگرفتند.
طی برگزاری این جشنواره زیست‌محیطی که با همراهی کانون، محیط زیست و آژانس همکاری‌های بین المللی ژاپن(جایکا) برگزار‌شد، نگاه ویژه به پاس‌داشت تالاب‌ به عنوان زیستگاه گونه‌های گیاهی و جانوری و هم‌چنین آگاهی‌بخشی به مخاطبان برای صیانت از تالاب‌ها به عنوان میراث فرهنگی بشری، در دستورکار قرارگرفت.
برگزاری کارگاه‌های آموزشی و هم‌چنین اجرای فعالیت‌های زیست محیطی برای کودکان و نوجوانان از دیگر فعالیت‌های این جشنواره بود و در این میان برضرورت تقویت ‌باور‌های مذهبی و جهان‌شناسی مخاطبان تاکیدشد.
در آیین‌پایانی این جشنواره نیز که با حضور مسوولان و همراهی کودکان، نوجوانان و خانواده‌های آنان صورت‌گرفت، سرپرست کانون گیلان به اهمیت حفظ محیط‌زیست و نقش انسان در ایجاد دگرگونی و شکل‌گیری انواع آلودگی‌هاپرداخت.
اسفندیار ضیائی با بیان این‌که بسیاری از بلایای طبیعی ریشه در فعالیت‌های انسان و دگرگون‌سازی محیط زیست دارد تصریح‌کرد: دامنه‌ی آلودگی‌های هوا از مناطق صنعتی، هم‌چنین فراز شهر‌ها و کشور‌ها فراتر رفته و لایه‌های زیستی زمین را هدف قرارداده است.

اشاره به آلودگی آب به عنوان یک مشکل جهانی از دیگر محور‌های سخنان ضیائی در این مراسم بود و وی با بیان این‌که این آلودگی‌ها تاثیر مستقیمی بر سلامت انسان، به ویژه کودکان و نوجوانان دارد گفت: کودکان به دلایل مختلف می بایست مورد توجه ویژه قرارداشته‌باشد.
وی در همین زمینه از کودکان به عنوان آینده‌سازان جوامع بشری یادکرد و با بیان این‌که کودکان شکل‌دهنده‌ی نسل بعدی و حلقه‌ی ارتباطی نسل حاضر با نسل‌های بعدی هستن، خاطرنشان‌کرد: کودکان و نوجوانان به عنوان بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان منابع مورد نیاز بشر در برابر انواع آلودگی‌های محیط زیستی آسیب‌پذیر و نیازمند توجه بیشترهستند.
مشاور ارشد گروه کارشناسی جایکا در برنامه اکولوژیک تالاب بندرانزلی نیز ضمن قدردانی از تلاش‌های شرکت‌کنندگان و داوران این جشنواره، به شباهت‌های تالاب بندر انزلی و کوشیروی ژاپن اشاره کرد و با بیان این‌که خواهرخواندگی این دو تالاب زمینه هم‌افزایی میان مسوولان کانون را فراهم‌کرده است، برضرورت گسترش این همکاری‌ها تاکید‌کرد.
تشریح فعالیت‌های مشترک این آژانس با کانون و محیط زیست از دیگر بخش‌های سخنان توموئوآئوکی بود و وی با بیان این ‌که طی شش سال فعالیت، گام‌های مثبتی درزمینه آشنایی کودکان و نوجوانان با مشکلات آلودگی آب، پسماند و گونه‌‌های مهاجم و هم‌چنین آشنایی آنان با اهمیت فراوان تالاب به عنوان زیستگاه ویژه برای پرندگان برداشته شده، ابراز امیدواری کرد که با ارایه آموزش‌ به نسل حاضر فرهنگ‌سازی مناسب صورت‌گیرد.
آئوکی در ادامه به برگزاری مسابقه نقاشی و عکاسی« آب تی تی» اشاره‌کرد و با ارایه‌ی گزارشی از روند برگزاری این مسابقه، از برگزاری نمایشگاهی از این آثار در دو کشور ایران و ژاپن خبرداد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری رشت نیز در این مراسم با بیان این‌که هرتحصیلی منجر به آموزش نمی شود از ضرورت فرهنگ‌سازی و ارایه‌ی آموزش‌های هدف‌مند و خلاقانه به کودکان و نوجوانان سخن‌گفت.
علی وارسته هم‌چنین برگزاری چنین برنامه‌هایی را بستر‌ساز تحقق این اهداف دانست و برارایه آموزش‌های لازم به کودک و بهره‌گیری از توان‌مندی‌های آنان در آگاه‌سازی بیشتر جامعه تاکید‌کرد.
محمد حسن عاقل منش، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر رشت به عنوان دیگر میهمان این برنامه به اهمیت بهره‌گیری درست از فرصت‌ها اشاره و با قدردانی از تلاش‌های دست‌اندرکاران برگزاری این برنامه گفت: ما نیازمند همراهی و همکاری بیشتر هستیم تا با برنامه‌ریزی مدون و فرهنگ‌سازی درمسیر تحقق اهداف حرکت‌کنیم.
درادامه این برنامه که با حضور بیش از ۲۵۰ نفر از کودکان، نوجوانان و خانواده‌ها صورت‌گرفت، حاضران به تماشای کلیپی از روند برگزاری این جشنواره، نمایش تالاب و هم‌چنین اجرای موسیقی زنده نشستند.

خوانش بیانیه گروه داوران، اهدای لوح سپاس و جایزه به برگزیدگان مسابقه نقاشی و عکاسی و هم‌چنین تقدیر از داوران و عوامل اجرایی، از دیگر برنامه‌های این آیین بود که با اهدای بسته‌های فرهنگی به تمامی کودکان و نوجوانان همراه‌شد.

Share