باید سرنوشت کتاب های اهدایی وراث مرحوم جلیل بزرگمهر مشخص شود
نصرت اللهی با بیان اینکه «اگر کتاب های اهدایی فرسوده بودند، چرا با اهدای لوح از خانواده وراث تجلیل به عمل آمد؟ »، تصریح کرد: «آستارا» با فرهنگ پرور بودن در سطح کشور و حتی عرصه های بین المللی شناخته شده است
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا عضو شورای اسلامی شهر مرزی بندر آستارا گفت : باید سرنوشت کتاب های اهدایی وراث مرحوم جلیل بزرگمهر مشخص شود.
ایسنا نوشت: «حامد نصرت اللهی» اظهار کرد : مفاخر شهر باید حمایت شوند و هرگونه حمایت باید در زمان حیات آنها محقق گردد و اگر هم زمان را از دست داده ایم و عزیزان در قید حیات نیستند، نباید طوری رفتار نمود که به شأن و جایگاه این بزرگواران خدشه ای وارد شود.
وی در ادامه به اتفاق رخ داده در خصوص امحای کتب اهدایی وراث مرحوم جلیل بزرگمهر (وکیل مدافع دکتر مصدق) توسط دست اندرکاران کتابخانه عمومی آستارا اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه دانشگاه تهران درخواست کتبی به وراث مرحوم بزرگمهر جهت تحویل کتب کتابخانه شخصی این فرهیخته به این دانشگاه ارسال نموده است و خانواده مرحوم به دلیل علاقه شدید به زادگاه پدری، این مجموعه نفیس را به کتابخانه عمومی آستارا جهت استفاده عموم علاقمندان اهدا می کنند، ولی متأسفانه با استناد به آیین نامه کتابخانه ها ، کتب فوق به دلیل فرسوده بودن امحا می شود.
وی با اشاره به بیانیه دختر مرحوم بزرگمهر (شیرین بزرگمهر) در این خصوص و انتشار آن در رسانه ها ، خاطر نشان کرد: علاوه بر رسانه ای شدن اظهارات خانواده ایشان و افزایش مطالبات شهروندان به خصوص فرهنگ دوستان آستارا، به عنوان عضوی از شورای اسلامی این شهر ، این مبحث را پیگیر خواهم کرد.
نصرت اللهی در ادامه از حضور مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گیلان در آستارا سخن گفت و توضیح داد: به دلیل جلوگیری از حاشیه سازی افراد مغرض ، فضا را برای بررسی کارشناسان و دست اندرکاران ذیربط مهیا کنیم تا در حداقل ترین زمان ممکن به نتیجه برسیم.
وی در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه «اگر کتاب های اهدایی فرسوده بودند، چرا با اهدای لوح از خانواده وراث تجلیل به عمل آمد؟ »، تصریح کرد: «آستارا» با فرهنگ پرور بودن در سطح کشور و حتی عرصه های بین المللی شناخته شده است و باید حفظ جایگاه مفاخر شهرستان نیز از اولویت های دست اندرکاران باشد.
وی خواستار پیگیری اعضای شورای اسلامی شهر آستارا در این خصوص و تبیین سرنوشت کتاب های اهدایی وراث مرحوم جلیل بزرگمهر از سوی عوامل مربوطه شد و تأکید کرد : باید فرهنگ مطالبه گری در آستارا تقویت شود تا شاهد چنین رویدادهایی نباشیم.
این عضو شورا در بخش پایانی سخنان خود ، محدود بودن فضای کتابخانه های عمومی آستارا را از معضلات پیش روی جامعه کتابخوان شهرستان عنوان کرد و یادآور شد : باید افزودن فضای کتابخانه های این شهر مرزی و بندری با رعایت استاندارد ها و تجهیز به ابزارهای مناسب در دستور کار قرار گیرد.
«قاسم خسروی» رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان مرزی بندر آستارا در گفت و گوی ۱۷ آذرماه ۱۳۹۴ خود با این خبرگزاری ، از اهدای بالغ بر یک هزار جلد کتاب قدیمی و نفیس توسط دو خانواده اصیل و فرهنگی آستارا «بهزادی و بزرگمهر» ، به کتابخانه عمومی این شهر و ایجاد بخش مفاخر در این کتابخانه جهت استفاده عموم علاقمندان خبر داده بود.
وی با بیان اینکه کتاب های اهدا شده در زمینه های تاریخی ، حقوق ، دینی ، جغرافیا ، ادبیات ، جامع شناسی ، فلسفه و… بودند ، بر حفظ و نگهداری از امانت این عزیزان تأکید کرده و افزوده بود : وراث «مرحوم میرزا پاشا بهزادی» (۱۲۵۴ – ۱۳۲۲) نخستین شهردار بندر مرزی آستارا و «مرحوم دکتر بهزاد بهزادی» (۱۳۰۶ – ۱۳۸۶) محقق ، مترجم و پژوهشگر زبان ترکی آذربایجانی ، نویسنده لغت نامه تشریحی زبان آذربایجانی در سه جلد و فرهنگ زبان آذربایجانی به فارسی با اهدای بالغ بر ۶۵۰ جلد کتاب و وراث «مرحوم سرهنگ جلیل بزرگمهر» (۱۲۹۱ – ۱۳۸۶) وکیل مدافع دکتر مصدق با اهدای بالغ بر ۳۵۰ جلد کتاب از بانیان این امر خیر بودند.
خسروی در پایان خاطر نشان کرده بود : فرهنگ دوستان آستارایی می توانند در راستای کمک به رونق فرهنگ کتاب و کتابخوانی ، کتاب های قدیمی و نفیس را که بلااستفاده در منازل شخصی خود نگهداری می کنند به این بخش اهدا نمایند تا عموم شهروندان از این کتاب ها بهره مند گردند.
دیدگاه