رییس اداره حفاظت محیط زیست انزلی خبر داد:

جمعیت لاله‌های تالابی انزلی کم شد

رییس اداره حفاظت محیط زیست انزلی گفت: امسال فراوانی لاله‌های تالابی در مرداب انزلی نسبت به سال گذشته کمتر شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، احسان‌ هادی‌پور گفت: فراوانی لاله‌های تالابی نسبت به سال گذشته کمتر شده است و دلیل آن در حال بررسی است.

وی افزود: تالاب انزلی در حال تغییرات شدیدی است و به طبع گونه‌های گیاهی آن هم نظیر لاله‌تالابی هم تغییر می‌کند.

هادی‌پور با اشاره به اینکه افزایش آلودگیهای تالاب انزلی بر زندگی گیاهان و جانوران آبری تاثیر می گذارد،ادامه داد: ورود فاضلاب‌ها به تالاب انزلی وضعیت این اکوسیستم ارزشمند را هر روز بدتر می‌کند.

وی افزود:پسماند یکی دیگر از مشکلات اساسی شهرستان انزلی است و این مسئله در کمیته مطرح و مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

رییس اداره محیط زیست بندرانزلی تصریح کرد: ساماندهی اراضی جایگاه قبلی دفن زباله در منطقه بشمن، وضعیت شیرابه کارخانه کمپوست، زباله حاشیه جاده ها به ویژه کمربندی و همچنین ساماندهی فاضلاب بیمارستان انزلی از مهمترین مسایلی بود که امروز در کمیته مطرح و مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

وی افزود:اداره حفاظت محیط زیست شهرستان به عنوان دبیر کمیته پسماند موظف است تا بر کلیه اقدامات صورت گرفته در حوزه مدیریت پسماند نظارت کنند و گزارش‌ها را جمع‌بندی و در اختیار فرماندار، به عنوان رییس این کمیته  قرار داده می‌شود. اعضای کمیته شامل شهرداری، دهیاری‌ها ،اداره راه، منابع طبیعی، بهداشت و درمان، آموزش و پرورش و سایر ارگان های ذی‌ربط هستند.

مشکل مهم تالاب انزلی آلودگی روزافزون آب آن است. چرا که تقریباً فاضلاب تمام خانه‌های مسکونی و اغلب کارخانه‌ها و کارگاه‌های صنعتی واقع در اطراف تالاب به درون آن و یا به داخل رودخانه‌هایی که به تالاب می‌ریزند سرازیر می‌شوند.

طبق نظر مؤسسهٔ استاندارد در صورتیکه مقدار آمونیاک از ۵ درصد بیشتر و زباله‌ها و زواید این ناحیه به داخل مرداب ریخته شود تردیدی نیست که با آلوده شدن بیش از پیش آب‌های مرداب که محیط آن در گذشته به منزله بزرگترین زایشگاه و پرورش انواع ماهی فلس دار از جمله ماهی سفید به شمار می‌رفت باقی‌ماندهٔ منابع آبزی مرداب هم در معرض خطر انهدام قطعی قرار خواهد گرفت.

 از دیگر دلایلی که موجب تهدید تالاب انزلی شده، افزایش سطح رسوب‌ها که باعث کاهش عمق این تالاب شده و هم‌چنین تغییر کاربری زمین‌ها و تبدیل بخشی از «اراضی حاشیه تالاب» به زمین‌های کشاورزی است. در همین حال فاضلاب گوهررود و زرجوب بعد از ریخته‌شدن به رودخانه پیربازار، راهی تالاب انزلی می‌شود که وضعیت آلودگی مرداب انزلی را تشدید می‌کند.

کاهش عمق به این تالاب در برخی از مناطق به کمتر از ۲ متر رسیده است و دلیل آن را ورود سالانه، چندین هزار متر مکعب، رسوبات طبیعی و خانگی و صنعتی دانست که از ۱۰ رودخانه و ۵ شهرستان، به آن محل وارد می‌شود و نقش مهمی در تخریب این تالاب ایفا می‌کند.

Share